Реализиране на мечтите с нови технологии

Аудио и медийни устройства, активирани с глас, автоматично ремонтиране на драскотини и удари по повърхностите, автомобил, който предпазва своя водач, когато се установят отклонения от лентата на движение и сблъсъци отзад - това не са само фантазии на вашето въображение. Автомобилът на мечтите ви се превръща в реалност.

Автомобилната технология на Hyundai Motor Company продължава да се развива, стремейки се да създаде емоции по време на движение и да изгради доверие.

Най-съвременна технология за стабилност и върховно удоволствие от шофирането

Автономна система за
аварийно спиране (AEB)

Защитава шофьорите от
катастрофи чрез
автоматично спиране
на автомобила в
аварийни ситуации

HTRAC

Електронна система, която
автоматично разпределя
спирачното усилие и сцепление
между четирите колела съобразно
условията на пътя

Усъвършенстван
контрол на
сцеплението по време
на завиване (ATCC)

Подобрява
управляемостта
по време на
завои с висока скорост

Контролна
система за избор
на режим на задвижване

Система за задвижване с
избор от 4 режима на задвижване

Създаваме
по-интелигентни
автомобили!

Реализираме интелигентни автомобили чрез разработване на полупроводници, инфоразвлекателни системи и системи за контрол (функции за шофиране и безопасност) за автомобилите, като разширяваме изследванията в областта на електронните технологии, ние водим еволюцията на автомобилите.

Разширено
приложение на
автомобилната
електроника

Автомобилът е кулминацията на най-модерните електрически и електронни технологии. Докато настоящото съотношение на разходите за части за електронната система на автомобила е 25%, тази цифра се очаква да нарасне до 40% до 2015 г. в отговор на различни законови изисквания, по-усъвършенствани системи за безопасност и променящи се изисквания на клиентите.

Интелигентна умна
система
(удобство/
безопасност)

Интелигентните системи правят автомобилите по-умни, а с обединяване на механика, електроника, телекомуникации и ергономията, утрешните автомобили ще осигурят оптимална среда за шофиране и комфорт. За тази цел Hyundai Motor Company се стреми да разработва електронни технологии за безопасност, като контрол на разстоянието между автомобилите, подпомагане на паркирането, предупреждения за препятствия отстрани и отзад и технологии за удобства, каквито са Head-up дисплей (HUD) и Следене състоянието на водача (DSM).

Инфоразвлекателна
система

Най-представителната инфоразвлекателна система е телематиката, създадена чрез сливане на телекомуникациите и информатиката. Разчитайки на най-модерния комуникационен терминал с вграден GPS, който е свързан с различни други електронни устройства в автомобила, системата предлага на шофьора различна полезна информация за насърчаване на по-безопасно шофиране.

Бъдещи
автомобилни
технологии

Ние предизвикваме себе си да открием и приложим нови концепции, които могат да стимулират развитието на нови автомобилни технологии.

 • Environment & 
  energy 
  research
  Under development are silicon carbide power semiconductors that can greatly reduce power loss in the power conversion system of hybrid and electric cars; high-density batteries for electric cars used for long-distance driving; and translucent solar cells for generating solar energy from roof glass.

 • Human
  factors & devices
  research
  We study vehicle control through recognition of the driver’s gaze, expression, gestures, and speech patterns, and develop devices suitable for human recognition and behavior, by foreseeing digital technology and conceiving converged, innovative functions. To apply robotics to automobiles and vice versa, we develop in-vehicle amenities using algorithmic analysis of human behavior.

 • CAE & materials 
  research
  To meet requirements for better fuel efficiency, performance, product appeal, reliability, and sustainability, we are developing new ultra-light materials, multifunctional nano materials, and energy management technologies by applying nano and fusion technologies in the materials area.

Всеки един доволен клиент допринася за изграждането на марката Hyundai Motor Company и към повишеното очакване за това, което се крие в бъдещето.

Интелигентен круиз контрол (SCC)

В резултат на обединеното функциониране на различни сензори се изчислява разстоянието спрямо автомобила отпред, като така се поддържа безопасна дистанция, без да се налага да се натискат спирачките

Head-up дисплей (HUD)

Информацията за управлението, прожектирана на челното стъкло, позволява на водача да приема информацията, като същевременно не сваля очи от пътя.

Система за 360-градусов обзор около автомобила (AVM)

360-градусов обзор от камерата позволява на водача да следи предните, задните, страничните и слепите места около автомобила.

Система за поддържане лентата на движение (LKAS)

Системата за сигурност включва предупредителна светлина, аларма и натяга предпазния колан, за да предупреди водача за излизане от лентата на движение.

Електрически капак на багажника

Вратата/капакът на багажника се отваря автоматично, ако стоите 3 секунди в близост до багажника, носейки интелигентния ключ със себе си.

Засичане на сляпа точка (BSD)

Автоматично засича и предупреждава водача за автомобили, намиращи се в слепите точки на зрителното му поле, и за автомобили, които се приближават отзад или отстрани на автомобила.

Следене състоянието на водача (DSM)

DSM използва технология за лицево разпознаване, за да определи състоянието на водача, следейки за промени в движението на очите и лицевите мускули с помощта на инфрачервена камера, монтирана в автомобила. Измервайки мигането и схеми в движенията на лицевите мускули, системата издава алармен сигнал и включва силни вибрации в седалката, когато засече нехарактерни състояния.

Самолекуваща се боя

Възстановяваща надраскването боя (SRC) използва еластичността на специални химични съставки в боята, които имат способността самостоятелно да неутрализират надрасквания. Драскотините се отстраняват самостоятелно за определен период от време.

Соларен стъклен покрив

Слънчевите клетки са представителна форма на екологичната и възобновяема енергия. Ние нанасяме слънчеви клетки върху автомобилните покриви и използваме работата на вентилатора на климатика, за да намалим използваната от климатика енергия през лятото, като същевременно подобряваме ефективността на охлаждането и разхода на гориво за охлаждане.

Нано стъкло (автомобили без стъклочистачки)

Нано технологията се използва за автоматично отстраняване на вода или прах от предното стъкло, като така неутрализира необходимостта от стъклочистачки. Космическата холографска технология е прогресивна технология, която показва различна информация за шофирането и функциите за удобство върху челното стъкло под формата на 3D холограма.

Гуми от типа „пчелна пита”

Непневматичните гуми премахват възможността за спукване чрез специалните гуми, оформени като пчелна пита, или гуми, които са покрити с каучук отвън.

Интелигентен прозорец

Интелигентните прозорци могат да регулират количеството светлина и топлината, проникващи през стъклото.

Информационна система за водача (DIS)

DIS е изчерпателна информационна система, която позволява на водача лесно да преглежда и контролира автомобилните системи като мултимедия, навигация и телематика, както и информация за времето и шофирането.

Интелигентна система за паркиране (SPAS)

SPAS разчита на ултразвуков сензор за измерване на свободното място за паркиране и автоматично контролира волана, когато бъде включена задна предавка. Системата предлага висока степен на удобство за неопитни шофьори, като засича препятствия пред и зад автомобила, изчислява оптималната траектория за паркиране и дори оценява проблемите с автомобила.

Човеко-машинен интерфейс (HMI)

Човеко-машинният интерфейс (HMI) е предназначен да помага на водача да разбира и взаимодейства с автомобила си. Hyundai Motor Company изследва интуитивното боравене с помощта на бутони, сензорни екрани и гласово разпознаване, и скоро в новите автомобили ще използва интелигентни HMI технологии и нови като концепция технологии за обработка, каквито са разпознаване на жестове, разпознаване на ръкопис и сензори за близост.

LCD табло

На голям (12,3-инчов) LCD екран се показва графично разнообразие от информация. В таблото се появяват аудио/видео информационен дисплей, навигационно насочване и други, за да направят шофирането по-лесно и по-удобно. Водачът може да персонализира настройките на таблото и информацията, за да отговарят на предпочитанията им.

© 2024 Hyundai. Всички права запазени.