Тук ще откриете няколко съвета какво да направите преди да потеглите на път


Повечето технически организации занимаващи се с ремонт на автомобили биха ви казали , че болшинството от проблемите с които се сблъскват биха били предотвратени чрез следването на рутинна програма за поддръжка и ремонт. Полагането на пражилните грижи за вашия автомобил води до подобряване на динамичните характеристики, икономията на гориво и безопастността на движението.
Редовни проверки между две сервизирания на автомобила

1. Проверка на работните течности.
Проверявайте нивото на маслото в двигателя поне на две седмици (не забравяйте да се уверите, че автомобила е на хоризонтална повърхност). Вашият двигател ще работи най-ефективно, когато нивото на маслото е на „МАХ“( внимавайте да не го превишавате). Така също се погрижете то никога да не пада под ниво „MIN“.
Проверете дали дюзите за измиване на челното стъкло работят и са добре регулирани. Проверете нивото на течността в казанчето на стъклоумивателя. Важно е не само количеството да е достатъчно, но и концетрацията на разтвора да е подходяща за сезона. Проверете и перата на чистачките за напукване и скъсване- по-добре на място  отколкото да откриете, че не работят добре когато вече сте на магистралата.

2. Налягане на гумите
Проверявайте налягането на гумите на автомобила ви поне веднъж на две седмици или при посещение на бензиностанция. Коректните стойност на налягането можете да откриете в наръчника на собственика или на колонката на шофьорската врата. Не забравяйте резервната гума.

3. Протектор на гумите
Поне веднъж месечно или преди дълъг път проверявайте гумите на автомобила ви за напуквания, сцепвания, „балони“ или неравномерно износване на протектора. В случай, че забележите накой от тези проблеми се консултирайте с вашия Хюндай дилър за необходимите мерки. Не забравяте, че доброто състояние на гумите е важен фактор за безопастността на движение и икономията на гориво.

4. Грижа за акумулатора
В леките автомобили от марката Хюндай акумулаторите са „необслужваеми“. Поне веднъж месечно проверявайте дали клемите на акумулатора ви са затегнати добре и дали по тях няма следи от окиси. В случай на нужда почистете и затегнете.

5. Горивна ефективност
Горивната ефективност на автомобила ви зависи от редица дребни на пръв поглед фактори. Коректното ниво на работните течности, доброто състояние на гумите, плавното потегляне и ускоряване са само част от тях, но те лесно могат да проверени и коригирани.

6. При нужда от помощ и съвет
В случай на нужда от допълнителна информация се обърнете към вашия Хюндай дилър.