Hyundai TUCSON продължава да е начело в сегмента на компактните SUV в Европа

08.06.2022
• Hyundai TUCSON остава най-продаваният автомобил в сегмента на компактните SUV модели в Европа
• Отличеният с множество награди SUV е номиниран за „Автомобил на годината 2022“ в Турция

След силно завършване през 2021 г., четвъртото поколение Hyundai TUCSON вече е водещо в сегмента на компактните SUV в Европа, изкачвайки се от второто място миналата година. Според данни, събрани от JATO Dynamics, глобален доставчик на автомобилно бизнес разузнаване, TUCSON е готов да постави рекорд по продажби. Въз основа на новите регистрации до март в 27 европейски държави, TUCSON в момента е най-продаваният компактен SUV в Европа, с регистрирани 15 806 бройки.

Миналата година всестранният бестселър на Hyundai отново беше TUCSON. Моделът беше подновен в края на 2020 г., което доведе до забележителни продажби през първата му пълна година на пазара. Hyundai продаде 152 257 бройки TUCSON през 2021 г.

Откакто моделът беше пуснат за първи път през 2004 г., на европейския пазар са продадени 1,4 милиона бройки TUCSON. Гледайки световните продажби, този брой се изкачва до седем милиона бройки. Тази цифра прави TUCSON световният бестселър на компанията SUV.

„След като се радваше на рекордни продажби през 2021 г., TUCSON направи още една крачка напред, като достигна върха в сегмента на компактните SUV по отношение на новите регистрации в Европа през първите три месеца на 2022 г.“, Андреас-Кристоф Хофман, маркетинг вицепрезидент Hyundai Motor Europe. „Със смелия дизайн на TUCSON, адаптивни технологии и функции за безопасност, които са на първо място за семейството, ние сме сигурни, че нашият бестселър ще продължи да бъде истински фаворит за клиентите в Европа.“

Поставяне на стандартите за SUV
Със своя иновативен дизайн и елементи, четвъртото поколение TUCSON вдига летвата в SUV сегмента. От гледна точка на дизайна, TUCSON се отличава от своя предшественик със своята мускулеста стойка, остри ъгли и динамични пропорции.

Чрез цифрови данни „Parametric Dynamics“ използва линии, лица, ъгли и форми, за да съчетае иновативен SUV дизайн и революционен екстериор. Това води до дизайна на TUCSON, включващ геометрични шарки, известни като „параметрични бижута“, които му придават прогресивно качество.

Интериорът на TUCSON е чист и изискан и изцяло обхваща водача и пътниците с напълно цифрово, персонализирано изживяване. С функции като 10,25-инчов дигитално табло, 10,25-инчов централен дисплей, амбиентно осветление , тризонов автоматичен климатик и опционално безжичен Apple CarPlay и Android Auto, TUCSON предлага персонализиране на своя комфорт, информационно-развлекателна система и свързаност.

TUCSON е оборудван с най-добрия в класа, ориентиран към семейството пакет за безопасност, осигуряващ спокойствие на клиентите на Hyundai. Тези функции не само предпазват пасажерите, те също така гарантират безопасността на другите участници в движението.

Автономната аварийна спирачка (FCA) с фукция за предотвратяване на сблъсък в кръстовище, когато бъде засечено насрещно превозно средство при завой отляво. Междувременно базираната на навигация Smart Cruise Control Curve (NSCC-C) използва навигационната система на TUCSON, за да предвиди предстоящи завои или прави и автоматично коригира скоростта на автомобила за по-безопасно шофиране.

Асистентът за шофиране по магистрала (HDA) 1.5 е комбинация от NSCC-C и асистент за проследяване на пътната лентата (LFA). Преминавайки една крачка напред към автономно шофиране, HDA използва навигационната система, за да предвиди предстоящите пътни условия. Тази функция регулира скоростта на автомобила и поддържа дистанцията му до други превозни средства отпред, както и текущата лента за движение по магистралата. Освен това, той автоматично настройва кормилното управление, за да поддържа автомобила центриран в лентата му.

TUCSON предлага най-широката гама от електрифицирани задвижвания в своя сегмент. В допълнение към бензинов и дизелов 48-волтов mild-hybrid, пълноженен hybrid и plug-in hybrid, моделът се предлага и в неелектрифицирани версии: 1,6-литров T-GDI двигател със 150 к.с. и шестстепенна ръчна скоростна кутия (6MT) и 1,6-литров CRDi двигател със 115 конски сили и 6MT.

За по-спортен дизайн клиентите могат да изберат TUCSON N-Line. Най-продаваният SUV е украсен в динамичната, вдъхновена от моторните спортове линия N-Line. В допълнение към този спортен дизайн, избраните задвижващи агрегати идват с оптимизирани настройки на електронно управлявано окачване (ESC) за по-спортна динамика на шофиране.

Произведен в Европа за Европа
TUCSON е само един от шестте модела на Hyundai, които се произвеждат в европейските фабрики, базирани в Чехия и Турция. През 2021 г. автомобилите, произведени в Европа, представляват 72% от общите продажби на Hyundai в Европа.

В експлоатация от 2008 г. Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) в Ношовице, Чехия, е един от най-модерните производствени заводи в Европа, произвеждащ 350 000 автомобила годишно. Освен TUCSON, HMMC произвежда и i30, i30 N и KONA Electric за европейския пазар. Освен това HMMC произвежда почти всички налични видове задвижващи агрегати. По този начин Hyundai увеличава ангажираността си в региона и подчертава значението на Европа в цялостната си бизнес стратегия.

Многократно награждаван
Само през 2021 г. TUCSON събра 18 награди в цяла Европа. Докато повечето награди похвалиха модела като мощен компактен SUV и автомобил, който отговаря на нуждите на семейството, шепа от тези отличия бяха титли „Автомобил на годината“. TUCSON беше обявен за „Автомобил на годината 2022“ в Гърция, както и от Carbuyer и DieselCar & EcoCar Magazine във Великобритания.

Съвсем наскоро беше награден и за „Автомобил на годината за 2022 г.“ в Турция. Сред 7 финалисти журито избра TUCSON от първоначален списък с 36 превозни средства и избра TUCSON за победител, с неговия дизайн, безопасност, нива на оборудване и варианти на двигателя.

 

© 2022 Hyundai. Всички права запазени.