Hyundai BAYON – Новият представител на SUV семейството на Hyundai

19.02.2021
• Hyundai представя изцяло новия BAYON, стилен и елегантен компактен SUV модел
• BAYON се отличава с компактен екстериор, просторен интериор, както и набор от усъвършенствани функции за безопасност и свързаност
• С представянето на BAYON, новия B-SUV модел, Hyundai разширява още повече своята SUV гама

Днес Hyundai разкри BAYON, изцяло нов SUV модел, създаден специално за Европа. Като SUV от B сегмента, BAYON ще бъде най-новият и най-малкият член на разширяващото се семейство SUV модели на Hyundai.

Изцяло новият BAYON се отличава с компактен екстериор, просторен интериор и дълъг списък от интелигентни функции за безопасност и свързаност, които го отличават в своя сегмент.

С всичко това, изцяло новия BAYON се превръща в истинско технологично бижу, правейки най-модерните функции за безопасност и свързаност достъпни за всички. В съответствие със съществуващата стратегия за именуване на SUV моделите на Hyundai, името BAYON е вдъхновено от ваканционна точка: BAYON, столицата на френския регион на баските и една от най-красивите дестинации в югозападната част на Франция. Тъй като BAYON е проектиран да отговори на изискванията на европейския пазар, компанията реши да му даде европейско име.

„Тъй като SUV каросерията продължава да се радва на висока популярност по целия свят, Hyundai представя нов градски SUV модел, който перфектно се вписва в европейските градове, като в същото време осигурява достатъчно пространство, за да отговори на нуждите на клиентите“, казва Андреас-Кристоф Хофман, Маркетинг вицепрезидент в Hyundai Motor Europe. „Водещите в класа характеристики за свързаност и безопасност, остър и отличителен дизайн и интегрирането на последно поколение технология Mild-Hybrid правят BAYON открояващо предложение в своя сегмент.“

С BAYON, за последните 12 месеца, Hyundai пусна нови или актуализирани цели седем нови модела - или 20, ако се взимат по внимание всички типове каросерии и вариации на задвижването, което прави 2020 година рекордна за разширяването на портфолиото си от модели.

Остър и отличителен дизайн

BAYON е най-новото дизайнерско бижу в SUV семейството на Hyundai, отличаващо се със смели и привличащи вниманието пропорции и стилни графични характеристики. Освен това, тя обхваща дизайнерската идентичност на Hyundai Sensuous Sportiness, дефинирана от хармонията между пропорция, архитектура, стил и технологии. Тази последна интерпретация на Sensuous Sportiness комбинира емоционални ценности с иновативни решения.

„С острия си дизайн и интегрирането на ключовите елементи от дизайн на SUV моделите на Hyundai, BAYON веднага може да бъде разпознат като Hyundai SUV,“ казва Люк Донкерволке, главен креативен директор в Hyundai Motor Group. „Очаква се уникалният и уверен външен вид на BAYON, въплътен в своите силни линии и светлини с форма на стрела, да го утвърди като най-уникалната и забележителна премиера в процъфтяващия европейски B-CUV сегмент.“

Екстериорен дизайн

BAYON се характеризира с отличителен външен дизайн, който ги отделя ясно от конкуренцията. Уникални дизайнерски решения, високотехнологични детайли и изчистен външен са част от описанията на новия SUV модел на Hyundai.
Отпред се отваря широка решетка отдолу, създавайки солидна стойка. Основните светлини от три части, съчетани с въздухозаборници, създават уникален външен вид и архитектура. Погледнат отпред, BAYON разполага с въздухозаборник, простиращ се през цялата предна част на автомобила, като заедно с издълженте и тесни дневни LED светлини акцентират върху широката стойка на автомобила.
Задната част на автомобила разполага със стоп светлини във формата на стрела, свързани с тънка червена линия. Разположени по този начин, светлинният подпис на BAYON подобрява визуалното впечатление за ширина, правейки задната графика още по-забележителна.
Силната задна част и визуално удълженото задно стъкло инициират уникален и изразителен дизайн на задната част. Full-LED светлините допълват модерния завършек на задната част.
BAYON ще се предлага с алуминиеви джанти с размер до 17“ с характерния дизайнерски език Sensuous Sportiness. Предлагат се общо девет екстериорни цвята, включително ексклузивен Mangrove Green. За още по-голяма доза индивидуалност, BAYON може да бъде поръчан и с двутонално купе Phantom Black.

Модерен, дигитален интериор

BAYON разполага с изчистен, просторен и добре осветен интериор. Основният фокус е върху максимизирането на комфорта на пътниците отпред и отзад и увеличаването на багажното пространство. Интериорът се дефинира от широк набор от добре познатите на Hyundai 10,25“навигационна система и 10,25“дигитално табло. Пасажерите на BAYON могат да се насладят на уютно амбиентно осветление през нощта, което придава допълнително висококачествено излъчване.

Внимателно подбраната неутрална гама от интериорни цветове и материали осигурява максимална съвместимост с външната цветова гама. Концепцията за използваните цветове и тапицерии с малки и фини акценти създава спокойна атмосфера, която позволява на водача да се фокусира.

Най-добрата в класа свързаност и първокласен саунд

Изцяло новият BAYON предлага най-добрата в своя клас свързаност с редица високотехнологични удобства. Apple CarPlay и Android Auto, които сега се предлагат безжично, дават възможност на клиентите да прехвърлят функционалността на своите iOS и Android смартфони директно в автомобила. За да увеличите елегантността и визуалния комфорт на интериора, новият 10,25“ цифров клъстер и централният сензорен екран 10,25“ са визуално комбинирани.

Безжичното зареждане за мобилни телефони означава, че клиентите на BAYON вече няма нужда да използват кабел, за да заредят своите смартфони. Освен това, USB порт за зареждане е достъпен за пътници отзад. За още повече автомобилни забавления, изцяло новият BAYON става първият модел на Hyundai в Европа, който разполага с първокласна аудио система Bose. Седем говорители, включително субуфер, са стратегически разположени в целия автомобил за висококачествено изживяване.

Най-пълният пакет за безопасност в сегмента

Изцяло новият BAYON е оборудван с функции за безопасност от пакета Hyundai SmartSense и отговаря на най-високите европейски стандарти за безопасност. Много от тези функции за активна безопасност не могат да бъдат намерени в автомобилите от В-SUV сегмента.
Изцяло новият BAYON предлага редица нови функции за безопасност. Едно от тях е базираният на навигацията интелигентен круиз контрол (NSCC), който използва изцяло новата навигационна система в BAYON, за да предвиди предстоящите завои или прави на магистралите и коригира скоростта на автомобила за по-безопасно шофиране. Друга функция, Intelligent Speed ​​Limit Assist (ISLA), алармира шофьорите чрез аудио и визуални предупреждения, при надвишаване на ограничението на скоростта. Когато се комбинира с ръчния ограничител на скоростта, ISLA може дори да адаптира скоростта автоматично. Lane Follow Assist (LFA) автоматично настройва кормилното управление, за да запази изцяло новия BAYON центриран в лентата за движение. Blind-Spot Collision Avoidance System (BCA) използва радар за наблюдение нa пътя около автомобила и сигнализира водача при наближаващи автомобили. При необходимост BCA активира спирачките, за да избегне сблъсък или да намали щетите от удара. Междувременно, обновената функция Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) вече може да разпознава не само автомобили, но и пешеходци и велосипедисти.

Изцяло новият пакет за безопасност на BAYON също защитава шофьорите при ниски скорости, както и предлага по-голямо удобство при паркиране. (LDVA) предупреждава водача, когато превозното средство пред BAYON започне да се движи напред в случаите, когато има забавяне на реакцията им, например на светофари. Асистентът за следене трафика зад автомобила (RCCA) издава предупреждение в случай на риск от заден сблъсък от пресичащи превозни средства по време на движение на заден ход. В допълнение, BAYON също разполага с Assist Parking Assist (PA). Системата позволява полуавтономно паркиране, като набор от сензори и софтуер работят заедно, за да помогнат на водачите да влязат в тесни паркоместа.

Други функции за безопасност, налични с изцяло новия BAYON, включват Lane Keep Assist (LKA), предупреждение за внимание на водача (DAW) и асистент за дълги светлини (HBA).

Изцяло новият BAYON ще бъде оборудван и с eCall, система, която позволява на пътниците в автомобила да се свързват с аварийните служби с натискането на един бутон. Освен това системата се активира автоматично, ако въздушните възглавници на превозното средство се активират.

Простор и удобство

Hyundai BAYON комбинира комфорта и пространството на SUV модел с гъвкавостта и разхода на гориво на автомобил от B-сегмента. Невогите компактни външни размери и просторен интериор означават, че клиентите могат да се насладят на най-доброто и от двата свята: докато компактните му размери и отличната видимост улесняват шофирането и паркиранео, той също така предлага емблематичното усещане за максимална безопасност и спокойствие, което клиентите очакват от всеки един SUV модел на Hyundai.
С багажник с обем 411 л, BAYON се откроява с голямото си пространство за съхранение, въпреки компактните си размери и се превръща в пълноценен семеен спътник, готов за всяко едно начинание. 

С дължина 4180 мм, ширина 1775 мм и височина 1490 мм (или 1500 мм с 17-инчови джанти), размерите му го нареждат до по-големия SUV модел – KONA, и пред конкурентите от B-SUV сегмента. Като истински SUV модел, BAYON предлага пътен просвет до 183 мм (в комбинация с 17-инчови джанти), по-висок от повечето други превозни средства в B-сегмента, но и по-висок от модели от по-високите класове.

Нова серия двигатели осигурява повишена ефективност и производителност

Предлагайки два двигателя с три варианта на трансмисия, BAYONсе грижи за нуждите на различните водачи и осигурява още по-ефективно шофиране.

В гамата се предлага 1.0 T-GDi със 100к.с. или 120к.с. За първи път на този двигател може да се приложи 48-V Mild-Hybrid система, като опция със 100 к.с. или стандартно със 120 к.с. 48-V Mild-Hybrid система допринася за 3-4% намаляване на разхода на гориво и емисиите на CO2. По отношение на трансмисията системата се предлага със седемстепенна трансмисия с двоен съединител (7DCT) или новоразработена шестстепенна интелигентна ръчна трансмисия (iMT). iMT отделя двигателя от трансмисията, след като водачът освободи газта, което позволява на колата да влезе в режим инерция и да спести гориво.

Когато е е оборудван с 48-V Mild-Hybrid система, 1.0 T-GDi 100 к.с. се предлага със 7DCT или ръчна 6-степенна скоростна кутия. 1,2-литров MPi 4-цилиндров се предлага и като базов двигател. Тоя предлага мощност от 84 к.с. и петстепенна ръчна скоростна кутия.
BAYON е първият SUV на Hyundai, оборудван с Rev Matching, функция, която обикновено е запазена за N-моделите на Hyundai. Rev Matching контролира оборотите, което позволява по-плавни или по-спортни превключвания на по-ниска предавка. Освен, че е за първи път в SUV модел на Hyundai, системата намира употреба и за първи път в B-SUV сегмента.

Очаквайте новия Hyundai BAYON в дилърската мрежа на Hyundai България до края на месец Май.

© 2021 Hyundai. Всички права запазени.