Да разработиш Hyundai IONIQ 5 N

11.03.2024
Сподели:
В оживените зали на Hyundai Motor се заражда една мечта – мечтата за автомобил, който ще преобърне разбиранията за възможностите на електрическите коли. Тази мечта за EV Hyundai N e е дело на екип, ръководен от визионери като Алберт Бирман, Изпълнителен технически съветник на групата Hyundai Motor.

Бирман и и екип от N подразделението на марката си представят автомобил, който не само използва най-новите технологии, но също така въплъщава духа на производителност, който характеризира моделите на Hyundai N. Това e повече от проект; това e страст, която подхранва желанието да се създаде нещо необикновенно.

С развитието на мечтата става ясно, че превръщането на IONIQ 5 N в реалност изисква повече от просто вдъхновение – изисква и безпрецедентно ниво на международно сътрудничество. Това означава налагането на проект, който да обедини екипи от Европа и Южна Корея. Инженери, дизайнери и експерти, които никога преди не са работили заедно, са обединени от обща цел. Този проект преодолява географските граници, съчетавайки умения и знания от всяка част на екосистемата на Hyundai.

Историята на IONIQ 5 N е не е само за крайния продукт, но и за пътя, който е изминат, за да се стигне до него. Какво е необходимо, за да се разработи спортен електрически автомобил, който да се справя отлично както на пътя, така и на състезателната писта?

Отговорът се крие във внимателното съчетание на прецизното инженерство, високите технологии и ангажимента към производителността. Разработването на Hyundai N се съсредоточи върху оптимизирането на ключови елементи като аеродинамика, окачване и задвижване, за да се осигури плавен преход между ежедневна употреба и високопроизводителни условия на състезателна писта. Всяка стъпка от това пътуване е важна и решаваща, защото всеки автомобил, включително IONIQ 5 N, притежава уникален характер, оформен от отдадеността и експертизата, вложени в създаването му.

Научете повече от разказа на Тайрон Джонсън, Управляващ директор Технически център на Hyundai в Европа. 

Видео
 

© 2024 Hyundai. Всички права запазени.