Звезди представиха звездните премиери на Hyundai на Автомобилен салон София 2017

09.05.2018
Сподели:
  • Актрисата Александра Сърчаджиева представи KONA - новия SUV 4x4 на Hyundai
  • Рали пилотът Петър Гьошев представи Hyundai i30 N, който черпи технологии и вдъхновение от успехите на Hyundai във WRC
  • Триото IONIQ Hybrid, Plug-In и Electric за първи път се събира заедно на изложбен подиум у нас
  • Петър Гьошев представи успехите на шампионата Hyundai Racing Trophy за третия сезон и две от младите надежди – пилотите Симеон Симеонов и Денис Станчовски

На официална пресконференция в зала 5 на Интер Експо Център Hyundai представи премиерите си за Автомобилен салон София 2017.
В притегателен магнит за всички гости се превърна премиерата на изцяло новия KONA, представен пред публиката от актрисата Александра Сърчаджиева. Тя и нейното семейство за пореден път се доверяват на Hyundai и първият Hyundai KONA в България е отреден за тях.
Като четвъртия  SUV от семейството, KONA е насочен към клиенти, търсещи новаторство, високи технологии и модерен лайфстайл.
Дръзкият екстериорeн дизайн на новия KONA привлича вниманието с атлетичните изваяни форми, елегантни LED светлини и единствени по рода си детайли, които подчертават силното ДНК на Hyundai SUV в основата му.
KONA предлага на клиентите на Hyundai избор между два изключително икономични и динамични бензинови турбо двигателя. На върха е 1.6 T-GDI, който предлага 177 к.с. и задвижване на четирите колела (4WD) в съчетание със 7-степенна трансмисия с двоен съединител (DCT). DCT съчетава ниския разход на гориво с удоволствието от шофирането на механичната трансмисия и удобството на автоматичната трансмисия.
Спортният Hyundai i30 N, тестван при екстремни условия на легендарната писта Нюрбургринг, бе представен от звездата на моторните спортове Петър Гьошев и две от младите надежди на Hyundai – пилотите Симеон Симеонов и Денис Станчовски. Двамата са съответно шампион и вицешампион на Hyundai Racing Trophy 2017  и в клас RC5 на Националния рали шампионат на България за 2017 г., а Петър Гьошев е техен ментор и наставник.
“Hyundai i30 N е уникален с това, че дава възможност и на нормалните шофьори да се чувстват като рали пилоти, сподели Гьошев. Имах възможност да карам колата и мога да ви уверя, че тя е извънредно потентна машина. Звукът определено издава връзката с WRC.”
Двулитровият двигател на i30 N е в два варианта на максимална мощност: 250 или 275 к.с.  Въртящият момент е 353 Нм, като автомобилът се предлага с шестстепенна ръчна трансмисия. Hyundai i30 N ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,4 или 6,1 секунди в двата варианта на мощност, а максималната скорост е ограничена електронно на 250 км/ч.
Триото IONIQ Hybrid, Plug-In и Electric за първи път се събира заедно на изложбен подиум у нас. IONIQ е първият в света, който предлага три отделни електрифицирани силови агрегата върху една-единствена, специална автомобилна платформа – това са IONIQ Hybrid, Plug-in Hybrid и Electric.
Един от най-безопасните модели в сегмента, IONIQ предлага функции като Автономно аварийно задействане на спирачките, Предупреждение при напускане на лентата, Система за активно придържане в лентата и Интелигентен круиз контрол като стандартно оборудване.
IONIQ ще привлече напълно нов тип еко-ориентирани купувачи. IONIQ отговаря на нуждите на голяма и нарастваща група клиенти, които търсят екологични икономични автомобили с ниски емисии без компромис с вътрешното пространство и удоволствие от шофирането.
Спечелил тринадесет престижни европейски отличия, IONIQ е един от най-награждаваните автомобили на континента, включително Екологичен Автомобил на Годината на България за 2017

© 2024 Hyundai. Всички права запазени.