Защо моделите от SUV гамата на Hyundai са перфектните спътници за зимната ваканция

22.03.2022
Сподели:
• Електрифицираните модели от SUV гамата на Hyundai предлагат набор от интелигентни функции, за да бъдат перфектно оборудвани за изискванията на зимното шофиране
• Технологията за задвижване на всички колела HTRAC позволява по-добро управление и сцепление на пресечен терен
• Hyundai SmartSense гарантира най-високи нива на безопасност и удобство на пътя
 
Какво прави един модел от електрифицираната SUV гама на Hyundai перфектния спътник за зимно пътуване? Независимо дали сте на почивка, пътувате сами или посещавате любими хора, има няколко характеристики, които правят някои SUV модели по-подходящи от други за пътувания на дълги разстояния през по-студените месеци.

Hyundai предлага електрифицирани версии за всеки SUV в своята гама, всеки от които е пълен с функции за перфектната зимна почивка. И TUCSON, и SANTA FE се предлагат като хибридни (HEV) и plug-in хибриди (PHEV). Междувременно KONA се предлага и с хибридно (HEV) задвижване, а изцяло електрическият KONA Electric е най-продаваният автомобил с нулеви емисии на Hyundai.

TUCSON е компактен SUV, който побира всички начини на живот без компромиси. HEV и PHEV вариантите гарантират, че клиентите могат да се насладят на максимална горивна ефективност по време на зимното си пътуване. Интелигентна технология и усъвършенствани функции за безопасност и удобство допълват пакета за страхотен спътник във всички страни.

Най-големият от SUV на Hyundai, SANTA FE, е истински SUV, който съчетава здраво присъствие с изтънченост. Той е готов за задачата да се справя с предизвикателни терени, като същевременно поддържа комфорта на пътниците си.

Междувременно KONA Electric е най-популярният изцяло електрически SUV на Hyundai. Този компактен SUV произвежда нулеви вредни емисии по време на шофиране и може да се похвали с отличен електрически пробег от 484 км (WLTP). Официалният пробег дори е надхвърлян няколко пъти при тестове, включително постигане на 790 километра в градския цикъл с едно зареждане в тест на испанския вестник El Pais и 1026 километра на състезателна писта в тест на немското автомобилно списание Auto Bild. Автомобилът беше удостоен и с петзвезден рейтинг Green NCAP през 2020 г. и постави рекорда за най-висока надморска височина, достигната в електрическа кола в Тибет.

Каране и управление за пресечени терени
Основното предимство да вземете SUV на вашата зимна почивка е комфортът и управлението. Със способността си да се справя с кал, сняг и лед, добрият SUV е незаменим инструмент, който да ви отведе там, където трябва да отидете за вашата зимна ваканция. Всъдеходите Hyundai са уникално оборудвани за справяне с пресечени терени благодарение на разнообразието си от функции за возене и управление.

Например, благодарение на Hyundai HTRAC™, запазената марка на Hyundai технология за задвижване на всички колела, SUV моделите на Hyundai са готови за различни пътища и терени. HTRAC™, който е комбинация от думите „Hyundai“ и „traction“, активно регулира разпределението на задвижващата мощност към четирите колела, за да постигне оптимален баланс при всякакъв вид пътни условия. Той позволява пъргаво управление и по-добро прилагане на въртящия момент, в зависимост от сцеплението на колелата и скоростта на превозното средство, за безопасно шофиране през предизвикателен терен.

В допълнение, селектор за режим на терен се предлага в комбинация с HTRAC™ на Hyundai SUV с автоматични трансмисии. Те включват SANTA FE Hybrid, SANTA FE Plug-in Hybrid, TUCSON Hybrid и TUCSON Plug-in Hybrid. Водачът завърта копче, за да избере желания тип терен – кал, пясък или сняг – и селекторът оптимизира ефективността на шофиране и настройките на HTRAC™ за подобрено изживяване при шофиране.

Освен това различните режими на шофиране позволяват по-персонализирано шофиране, в зависимост от това дали водачът иска максимален комфорт или контрол. Нормалният и Еко режимите позволяват равномерно и стабилно каране, дори и по най-предизвикателните пътища, докато спортният режим предлага допълнително ниво на реакция и контрол.

Проектиран за изключителна просторност.
Всъдеходите на Hyundai също са проектирани да увеличат максимално пространството, за да се уверят, че пътниците имат достатъчно място, за да се чувстват удобно през зимната си ваканция. Просторният интериор означава повече комфорт при по-дълги пътувания, както и място за съхранение на багаж, спортно оборудване и др.

TUCSON Plug-in Hybrid, например, предлага достатъчно пространство, благодарение на интелигентното му разположение на батерията. Задните седалки са сгъваеми в съотношение 40:20:40, което означава, че можете да конфигурирате вътрешното пространство според нуждите си. Компактният KONA Hybrid, от друга страна, предлага до 1143 литра място за съхранение със сгънати седалки, докато KONA Electric осигурява до 1114 литра пространство. Най-големият от SUV гамата на Hyundai, SANTA FE се предлага с до 1924 литра място за съхранение, в зависимост от конфигурацията на седалките.

Разширени функции за още повече комфорт
Електрифицираните SUV модели на Hyundai са оборудвани с набор от усъвършенствани функции за комфорт и удобство, така че пътниците могат да се насладят още повече на зимната си ваканция. Например Quiet Mode заглушава задните високоговорители, така че пътниците на предните седалки могат да се наслаждават на аудио съдържание – независимо дали радио, разговори или друго аудио, предавано чрез Bluetooth, Apple CarPlay или Android Auto – без да смущават спящите на задните седалки пътници. Режимът Multi-Air намалява директния въздушен приток, омекотявайки въздушния поток от климатика. А тризоновият климатичен контрол позволява персонализирано ниво на комфорт както за пътниците на предните, така и на задните седалки. И трите от тези функции се предлагат с новия TUCSON.

В допълнение, в TUCSON, KONA и KONA Electric, както предните, така и задните седалки се отопляват, а предните и задните USB портове позволяват на всички пътници да зареждат своите устройства. Освен това,  всички модели предлагат и вентилация на предните седалки за допълнителен комфорт.
-край-

© 2024 Hyundai. Всички права запазени.