KONA Electric разбива митовете за електрическите автомобили

30.04.2020
Сподели:
  • Със своя завладяващ пакет за безопасност и свързаност, превъзходен пробег с едно зареждане и смел дизайн, KONA Electric разбива типични митове за електрическите автомобили
  • Високо оцененият Hyundai KONA Electric може да измине до 484 км с едно зареждане
  • KONA Electric се очаква да има една от водещите остатъчни стойности след три години, 60 000 км

Въпреки че електрическите автомобили съществуват от десетилетия, те все още не са толкова често срещани като превозните средства с двигатели с вътрешно горене. Поради това все още има много митове и дезинформация около автомобилите с батерия. Ето някои от най често срещаните погрешни схващания за електрическите автомобили (EV) и как KONA Electric ги разбива.

Мит: EVs имат къс пробег с едно зареждане
Факт: С напредването на технологията на батериите , разстоянието, което EV може да измине с едно зареждане, непрекъснато се подобрява. Най новото поколение на модела с батерии от 64 кВтч на KONA Electric може да измине до 484 км с едно зареждане. Това го прави универсален вариант за всякакъв тип шофиране: не само за кратки пътувания в града, но и за междуградски пътувания.

Мит: EVs са твърде скъпи.
Факт: Докато електрическите автомобили струват средно повече от автомобилите с вътрешно горене в момента на първоначалното закупуване, ценовата разлика между тях намалява с времето. Много европейски държави предлагат данъчни облекчения и държавни субсидии, за да компенсират разходите за покупка на EV.
Важно е също така да се вземат предвид общите разходи за собственост при закупуване на EV. Няколко проучвания показват, че разходите за EV е сравним или дори малко по нисък от този на бензиновите превозни средства, не само защото на някои места в света електричеството е по евтино от бензина, но и защото собствениците на EV харчат по малко пари за поддръжка и ремонт.
Друг показател, който трябва да се разгледа, е остатъчната стойност. EV са склонни да запазват по висок процент от първоначалната си стойност на пазара на употребявани автомобили в сравнение с бензиновите автомобили. С петгодишна неограничена гаранция за всичките си прево зни средства без ограничени е в пробега и осемгодишна или 160 000 км на батериите , електрическите автомобили на Hyundai са склонни да се класират особено добре в този аспект.
Сред петте най-големи европейски пазара се предвижда, че KONA Electric има една от водещите остатъчни стойности в сравнение с основните EV конкуренти на пазара, като поддържа средно 47,2 от първоначалната си стойност според данните, публикувани от независимия справочник за RV Autovista Intelligence. С последните подобрения за моделна година 2020 като увеличен пробег с едно зареждане, подобрена свързаност и технология за зареждане, са изчислени дори за повишаване на остатъчната му стойност.
IONIQ на Hyundai, първият автомобил в света, предлаган с три различни алтернативни задвижвания, беше класиран като шампион по остатъчна стойност две години подред. Наградата се основава на прогнозираната остатъчна стойност след четири години и годишен пробег от 10 000 километра, според независими те консултанти за пазарно разузнаване Schwacke GmbH.

Мит: Няма достатъчно места за зареждане на EV.
Факт: В Европа през 2019 г. бяха регистрирани приблизително 165 000 обществени станции за зареждане с EV, включително над 17 000 високоскоростни станции за бързо за реждане и този брой продължава да расте. Все по голям брой супермаркети и обществени паркинги предлагат безплатни EV станции за зареждане. Клиентите, които предпочитат да зареждат своя EV вкъщи, могат да използват стандартен електрически контакт благодарение на кабела, предоставен с автомобила (включително In Cable Control Box) за зареждане през нощта, или да инсталират стенна кутия за по-бързо зареждане Wall Box Charger).
KONA Electric разполага с опционално трифазно бордово зарядно устройство с мощност 10,5 кВт, което е съвместимо с обществени еднофазни или трифазни зарядни станции за променлив ток или с Wall Box Charger у дома. Това позволява значително по кратки времена на зареждане: 100 процента за 4 часа, 50 минути за версията с 39 кВтч или 7 часа 30 минути за версията с 64 кВтч.
В България, инфраструктурата от зарядни станции се развива с изключително бързи темпове, като тя включва над 2 50 точки в цялата страна. За 2019 г., инфраструктурата в България превъзхожда в пъти другите страни от Западна Европа, благодарение на множеството инвестиции за имплементиране на достъпна мрежа от зарядни станции. Прогнозата е за още по гол ямо увеличение поради факта, че множество бизнес организации инсталират зарядни станции за общо ползване в своите обекти.

Мит: Опасно е да зареждате електрически автомобил при дъжд.
Факт: EV и техните зарядни устройства са създадени така, че да издържат на всички метеорологични условия и са оборудвани със съвременна технология, за да ги направят също толкова безопасни, колкото бензиновите автомобили, ако не и по-безопасни. Шофьорите няма да имат проблем да зареждат своя EV, когато вали.
За още по-голямо спокойствие по време на шофиране, KONA Electric е оборудван с най-новите технологии за активна безопасност и помощ при шофиране, известни като Hyundai SmartSense. Това включва автономна аварийна спирачка с разпознаване на пешеходци, асистент за на бл юдение на сляпата точка, асистент за следене за наличието на трафик зад автомобила, предупреждение за напускане на пътната лентата, предупреждение за умора у водача, интелигентно предупреждение за ограничаване на скоростта, асистент за дълги светлини и интелигентен круиз контрол със Stop&Go функция, поддържащ пътната лента.

Мит: На пазара няма EV, който да отговаря на моите нужди.
Факт: Пазарът на електрически автомо били се увеличава с невиждани темпове. От компактните градски автомобили до SUV автомобили днес EV са в състояние да посрещнат голямото разнообразие от начин на живот и изисквания.
KONA Electric e първият компактен e SUV, който се появи на европейския пазар. Той е специално  пригоден да поддържа активен начин на живот благодарение на своите SUV гени като увеличен пътен просвет, възможност за прикрепяне на товари на покрива до 100кг и ненадминат пробег с едно зареждане.

Мит: Електрическите автомобили не са забавни за шофиране.
Факт: В сравнение с бензиновите автомобили, EV са по-тихи за шофиране и предлагат по-плавно пътуване. Много електрически автомоили се отличават с по-динамично ускорение в сравнение с техните колеги с вътрешно горене и дори имат подобрена динамика на шофиране поради ниското разположение на тежката батерия.
С 204 к.с., максимален въртящ момент от 395 Нм и максимална скорост от 167 км / ч, K ONA Electric е мощен SUV. Той може да ускори от 0 до 100 км / ч само за 7,9 секунди. В допълнение, автомобилът предлага интуитивна сис тема за превключване между различни режими на работа само с едно натискане. По този начин, KONA Electric отговаря на всички изисквания от икономично, до спортно шофиране. Регулируемата регенеративна спирачна система позволява на водача да регулира интензивността на регенеративното спиране, като използва задвижванията на перата зад волана. Системата възстановява допълнителна енергия, когато е възможно. Задържайки лявото перо, водачът може дори да приведе автомобила до пълно спиране без да използва спирачките. В комбинация с радарния сензор, интелигентната регенеративна спирачна система дори автоматично ще управлява регенеративното спиране в съответствие с предстоящия трафик.

Мит: Електрическите автомобили не изглеждат добре.
Факт: KONA Electric е проектиран така, че да се откроява на улицата. Той предлага елегантни, изваяни линии, мощни LED светлини и аеродинамично оптимизирани 17 цолови лети джанти. Предната част на автомобила разполага с уникална затворена решетка за модерен и изчистен външен вид. Междувременно клиентите могат да избират от 21 различни цветови комбинации на екстериор за индивидуален стил.

За KONA Electric
С мощен електрически двигател, дълъг пробег с едно зареждане и стилен дизайн, KONA Electric се превърна в популярен избор в гамата на Hyundai. Субкомпактният всъдеход e награден многократно от дебютирането си, като спечели титлата "Достъпен електромобил на годината" на наградите Auto Express New Car Awards. През декември 2019 г. потребителско списание Which? кръсти KONA Electric на „Продукт на годината“ победи 3 500 други конкурента сред всички категории.
KONA Electric получи серия ъпгрейди в края на 2019 г. Сега той разполага с ново трифазно вградено зарядно устройство с мощност 10.5kW за по-бързо зареждане. Освен това, клиентите вече могат да избират опционалната сателитна навигационна система с 10,25 инчов централен дисплей, включително Bluelink телематика на Hyundai и услуга Connected Car на избрани пазари.

© 2024 Hyundai. Всички права запазени.