Как да планирате семейното пътуване с Hyundai SANTA FE

28.04.2022
Сподели:
• Универсалният Hyundai SANTA FE е идеалният SUV както за кратки пътешествия, така и за по-дълги ваканции
• Щедрото вътрешно пространство гарантира, че пътниците и целият им багаж се наслаждават на пространство и комфорт при всяко пътуване
• Пътниците могат да се възползват максимално от пътуването си с множество модерни технологии
• Най-важното на борда – пътниците – винаги са защитени благодарение на актуализираните функции за управление и безопасност

Откритият път, пеене в колата, игри и усмивки... пътуването с кола е един от най-добрите планове за семейна ваканция: независимо дали е кратко пътешествие или по-дълга почивка. Въпреки че планирането може да бъде предизвикателство, обръщането на внимание на някои ключови елементи ще гарантира, че изживяването ще се окаже приятно. С набор от функции, които позволяват на шофьорите и пътниците да се насладят на пътуването точно толкова, колкото и на дестинацията, Hyundai SANTA FE е идеалният SUV за семейно пътуване.
Проектиран за семейства с деца от всички възрасти, SANTA FE съчетава комфорт и пространство с набор от модерни технологии, които гарантират забавление, докато сте на път.

Помислете, преди да опаковате багажа за пътуването
Много пътешественици оставят стягането на багаж до последната минута, преди да хвърлят това, което изглежда, че е целият гардероб в куфара си. Ето защо е важно да планирате напред. Това означава подходящи ботуши преди голям поход, дъждобрани за предотвратяване на различни метеорологични условия и стилно облекло за първокласна вечеря в ресторант.
С товарен обем от 634 литра, SANTA FE гарантира, че пътниците могат да бъдат сигурни, че няма да се наложи да оставят нищо след себе си. Щедрото вътрешно пространство надхвърля всеки багаж, осигурявайки достатъчно място за палатки, спални чували и домашни любимци.
Комфортът също не е проблем със SANTA FE. С интуитивен и ергономичен интериорен дизайн, централната конзола и информационно-развлекателната система са лесно достъпни за водача и пътника отпред.
Голямата платформа на SANTA FE също така улеснява пътниците да седнат и да се отпуснат: пътниците отзад имат повече място да изпънат краката си на втория и третия ред. Тази спокойна среда е оптимална за вида семейни игри в колата, необходими за всяко дълго пътуване.

Забавление в колата
Ако на пътниците свършат идеите за игри, музиката е отговорът. Добрият саундтрак е задължителен за всяко пътуване. 10,25-инчовата информационно-развлекателна система на SANTA FE поддържа както Apple CarPlay, така и Android Auto за безпроблемно изживяване при слушане. Това позволява на пътниците да имат лесен достъп до любимите си радиостанции или плейлисти. В допълнение, гласовото разпознаване и пълен Head-Up дисплей (HUD) подобряват изживяването при шофиране, за да задържат фокуса на шофьорите върху пътя, като гарантират, че могат да разпознават информация без да се разсейват. Пътниците също не трябва да се притесняват, че техните смартфони ще се изтощят по време на пътуването, благодарение на вграденото високоскоростно безжично зареждане на SANTA FE.

Важно е да обърнете внимание на маршрута напред
С набор от сложни навигационни системи и приложения както на една ръка разстояние, така и в нашите превозни средства, всъщност е нещо като предизвикателство да се изгубите в съвременната епоха. Вместо това, основното навигационно предизвикателство е да се планира най-ефективният маршрут. Благодарение на най-новата технология за свързаност -  Bluelink на Hyundai, SANTA FE прави всяко едно задаване на маршрут лесно и просто.
Наред с други неща, Bluelink помага на шофьорите да избягват зони с интензивен трафик и задръствания с Connected Routing. Тази функция е в състояние да ги информира за най-актуалните трафик и пътни условия в техния район. Посетителите на нов град могат също да използват обширната POI база данни на Bluelink, която предоставя информация за ресторантите, местата за паркиране или бензиностанциите на място с цени на живо с натискане на бутон. Дори след паркиране, навигационната система Last Mile на SANTA FE винаги помага на шофьорите, тъй като безпроблемно насочва потребителите до крайната им дестинация чрез техния смартфон.

Забавление зад волана
Пътуването също е свързано с преживяването. SANTA FE не избягва динамиката, за да осигури удобство за семейството. С усъвършенстваната система за задвижване на четирите колела HTRAC на Hyundai, ускорението и стабилността са подобрени, докато хибридните задвижващи агрегати помагат на водачите да спестят пари от бензиностанцията, без да се отказват от вълнуващо изживяване при шофиране. За разлика от други системи на четирите колела, HTRAC активно настройва разпределението на задвижващата мощност към четирите колела, позволявайки на водачите да избират между четири режима на шофиране и три режима на офроуд терен, за да приспособят персонализираната динамика за всяка ситуация.
За тези, които търсят оптимизирана ефективност, режимът на шофиране Eco оптимизира работата на SANTA FE за да намали разхода на гориво и да подобри ефективността при по-дълги и по-кратки пътувания. Спортният режим дава малко повече енергия на SANTA FE, позволявайки на тези, които искат спортно изживяване и семейно превозно средство, да имат своята торта и да я изядат. Междувременно режимът Comfort предлага най-доброто от двата свята, независимо дали се опитвате да не събудите децата на задната седалка, или се наслаждавате на ежедневно пътуване до работното място. Той постига това чрез адаптиране на производителността, за да осигури комфортно изживяване при шофиране, без да се губи ефективността. За шофьори, които имат затруднения при избора, Smart режимът автоматично превключва между режимите на шофиране за максимален комфорт.

Безопасността на първо място при SANTA FE
Докато SANTA FE обещава забавно време на пътя, важно е шофьорите да помнят да планират някои спирки за почивка поне на всеки два часа. И ако забравят, функцията Driver Attention Alert (DAW) ще им напомни да го направят. Това е една от многото характеристики на всеобхватения усъвършенстван пакет за безопасност - Hyundai SmartSense, който предоставя най-добрата технология в класа и функции, първи в индустрията.
Асистентът за проследяване на лентата (LFA) използва камера за наблюдение на маркировката на лентата и безопасно поддържане на автомобила в лентата, докато Highway Driving Assist (HDA 1.5), който комбинира LFA с базирани на навигация технологии Smart Cruise Control Curve (NSCC-C), подобрява безопасността на магистралата и прави дългите пътувания по-релаксиращи. За семейства, пътуващи с ремаркета, тегленето става лесно с интегриран изглед на ремаркето и динамични насоки за камерата за задно виждане.
Асистентът за избягване на сблъсък при паркиране (PCA) на SANTA FE също използва камерата за задно виждане, в комбинация с ултразвукови сензори, за откриване на обекти при движение на заден ход при ниски скорости. След това PCA изпраща предупреждение и задейства спирачките автоматично, ако е необходимо. С тази функция водачите могат да излизат на заден ход от паркомясто с пълно задно място за съхранение.
В допълнение, асистентът за безопасно излизане (SEA) също така защитава пътниците, като предупреждава пътниците и заключва вратите, когато се опитват да излязат от автомобила в насрещното движение, като ги предпазва от опасност при условия на слаба видимост.

Шофьорите имат още повече възможности за задвижване
С избора между три задвижващи агрегата, водачите не трябва да се притесняват да жертват ефективността за динамика, докато предприемат дълги пътувания. Hybrid и Plug-in вариантите предлагат облекчение на бензиностанцията, като същевременно предлагат съответно 230 к.с. и 265 к.с.
SANTA FE Hybird се предлага с 1,6-литров T-GDi „Smartstream“ двигател, съчетан с 66,9 кВ електрически двигател и 13,8 кВч литиево-йонна полимерна батерия. Тази мощна конфигурация не само предлага на шофьорите вълнуващо изживяване, но намалява значително разхода на гориво и емисиите. При нормална употреба SANTA FE Plug-in Hybrid консумира само 1,6 л/100 км (WLTP). Отличната ефективност на задвижващия агрегат се комбинира с висока динамика, което позволява на водачите с нужда от скорост да ускорят от 0 до 100 км/ч за 8,8 секунди и да достигнат максимална скорост от 187 км/ч.
SANTA FE се предлага и с новия 2,2-литров дизелов задвижващ агрегат „Smartstream“. В комбинация с най-съвременната 8-степенна трансмисия с двоен съединител, предлагаща повишена пъргавина и въртящ момент, SANTA FE се превръща в истински верен спътник при всяко качване.
-край-

© 2024 Hyundai. Всички права запазени.