Изцяло новият Hyundai KONA получава по-смел, по-динамичен, вдъхновен от електрическата мобилност дизайн

20.12.2022
Сподели:
Изцяло новият Hyundai KONA получава по-смел, по-динамичен, вдъхновен от електрическата мобилност дизайн с уникален стил за различните типове двигатели.
При изграждането на гамата на новото поколение на своя най-емблематичен, градски SUV, Hyundai започна с електрическата версия, за да внесе дизайнерско мислене, водено от технологията в цялата гама на KONA.
Четирите версии на субкомпактния SUV, в това число електрическа, с двигател с вътрешно горене, хибридна и спортна N Line, споделят универсална архитектура, но всяка притежава свой уникален стил.
Усъвършенстваната KONA предлага не само динамично присъствие на пътя, но и фокусиран върху водача интериор с многофункционално жизнено пространство, което обслужва, както практични, така и естетически нужди.

Днес, Hyundai Motor Company разкри, вдъхновения от електрическата мобилност футуристичен дизайн на новото поколение на субкомпактния SUV KONA. Обновеният модел ще се предлага в четири разновидности, в това число напълно електрическа (EV), хибридна (HEV), с двигател с вътрешно горене (ДВГ) и спортна N Line с универсална архитектура за всички версии и уникален собствен стил за всяка от тях*.

С изцяло новата KONA, Hyundai Motor демонстрира своята отдаденост към устойчива мобилност и дизайнерско мислене, водено от технологиите, за да затвърди позициите си при електрическите автомобили – иновативни и усъвършенствани на база опита от спечелилата множество награди гама IONIQ – като същевременно отговори на разнообразните нужди от мобилност на своите клиенти с различни задвижващи агрегати.

„Усъвършенствана, с уникалния характер на KONA, изцяло новата KONA уверено изразява своето дръзко и динамично присъствие”, каза Санг Юп Лий, Изпълнителен вицепрезидент и Ръководител на Hyundai Design Center. „KONA се разви във всяко отношение, за да обхване още по-широка гама от стилове на живот и да се превърне в истински помощник в ежедневието“.

Обновената KONA притежава по динамично присъствие на пътя и повече „жизнено пространство“ 

Изцяло новата KONA се превърна в по-голям, но все още насочен към града SUV с по-дързък стил, който придава по-динамично присъствие на пътя и ориентиран към водача интериор. За да осигури максимално „жизнено пространство“ за пътниците, изцяло новият модел порасна до 4355 мм дължина, което е със 150 мм повече от предишното поколение, базирано на електрическата версия. Той също така спечели 25 мм ширина и 60 мм дължина на междуосието в сравнение с предходния модел, без да губи нищо от своята идентичност и емблематичен дизайн.

За разлика от повечето модели, които се предлагат с различни типове двигатели, KONA започна с дизайна на електрическата версия, който след това беше адаптиран за вариантите с двигател с вътрешно горене, хибридно захранване и N Line. Този нетрадиционен подход позволи на Hyundai да внесе технологично ориентирано дизайнерско мислене във всички версии на KONA. Въпреки споделената архитектура, електрическата версия, тези със захранване с ДВГ/хибрид и спортната N Line имат собствен отличителен футуристичен стил.

Изчистената, отличителна муцуна на изцяло новата KONA характеризира чистия обем на предната част, което допринася за плавната аеродинамична линия на модела. Изчистеният обем е подчертан от широките непрекъснати дневни светлини, които са изградени от пиксели при електрическата версия, която е първият модел на Hyundai с пикселизирани широки непрекъснати дневни светлини, които добавят нов акцент в открояващия се характер на EV. Използването на параметричните пиксели при KONA е продължение на отличителния елемент от дизайна на популярната гама електрически автомобили на Hyundai.

Въпреки футуристичния си външен вид, новата KONA никога не позволява да се забрави, че е SUV. Нейният динамичен стил е подсилен със смело изваяни протектори на калниците, в които са вградени фаровете и задните светлини, подчертаващи здравата основа на KONA. 

Новата KONA е изпълнена с параметрични повърхности. Острата диагонална гънка на страните свързва сатенираната хромирана лайстна от линията на колана до спойлера, създавайки контур, който обгръща целия автомобил. Задната част разполага с още една широка напрекъсната светлина, както и с високо монтирана стоп светлина (HMSL), която е незабележимо интегрирана в сатенираната хромирана лайстна на спойлера.

Новата KONA предлага няколко стилови вариации при различните варианти на задвижване. EV получава пикселни графични детайли върху всмукателната решетка и задната броня, вдъхновен от пикселите дизайн на 19-инчовите алуминиеви джанти, черни лайстни и опционални черни странични огледала и таван. ДВГ и HEV споделят дързък и солиден дизайн на бронята, кората под нея и черни протектори на арките на калниците. N Line може да се похвали с опционални черни странични огледала и таван, спойлер тип крило, по-агресивен дизайн отпред и отзад с броня във формата на крило, за да подчертаят по-ниската стойка, отличителни 19-инчови алуминиеви джанти, двоен ауспух и сребристи странични прагове.

Функционалност в унисон със стила на живот, с разположение ориентирано към водача и практично оборудване  

По-голямото вътрешно „жизнено пространство“ на новата KONA предоставя практични функции и усъвършенствано изживяване в автомобила, за да се адаптира към различни стилове на живот. Универсалната архитектура, произхождаща от EV, включва спортно оформление с подвижен хоризонтален C-Pad, за да подчертае изчистения и широк интериор на KONA, осигуряващ многофункционално пространство за водача и пътниците.

Двата 12,3-инчови широки дисплеи и подвижният модул придават високотехнологично излъчване. Амбиентното осветление подобрява потребителското изживяване и комфорт. Превключвателят за скоростите с технология shift-by-wire, преместен от централната конзола зад волана, осигурява изчистено оформление и допълнително пространство за вещи в централния тунел.

Втория ред седалки без извивки подсилва естетиката на градския дизайн от 21-ви век на KONA. Пространството в купето предлага уникално изживяване с максимална функционалност, комфорт и удобство. Зад втория ред е максимално увеличеното товарно пространство.

Повече детайли за новата Hyundai KONA ще бъдат разкрити в следващите месеци.

*Бележка: Спецификациите и снимките, в този материал могат да се различават според нивото на обордуване, версията и пазара.

© 2024 Hyundai. Всички права запазени.