Hyundai спечели две награди в конкурса Automotive Brand Contest с моделите си i30 Fastback и NEXO

27.09.2018
Сподели:
  • За втори пореден път Германският съвет по дизайн връчи на Hyundai наградите на Automotive Brand Contest
  • Hyundai i30 Fastback триумфира в категорията за екстериорен дизайн
  • Журито връчи наградата за най-добра концепция на изцяло новия NEXO, задвижван с горивни клетки

September 24, 2018 – Hyundai Motor триумфира с два от своите модели в престижния конкурс Automotive Brand Contest. Стилният i30 Fastback получи признание в категорията „Exterior Volume Brand”, а електрическият NEXO, захранван от горивни клетки, спечели в категория „Future, Mobility & Parts”. Това са поредните отличия за Hyundai след поредицата от автомобилни и дизайнерски награди, завоювани през 2018 година. В допълнение това е втората поредна година, в която Hyundai печели признанието на журито на Automotive Brand Contest, след трите награди от 2017 година – две за петвратия i30 (в категориите за екстериорен и интериорен дизайн) и една за цялостния дизайнерски облик на марката.
„Да спечелим две награди от Automotive Brand Contest с нашите i30 Fastback и NEXO, е поредното признание за иновативните концепции на тези два модела“ – коментира Андреас-Кристоф Хофман, вицепрезидент Маркетинг и продукти в Hyundai Motor Europe. „Тези отличия говорят не само за атрактивния дизайн, но и за прогресивната технология зад моделите на Hyundai. Това е доказателство, че сме на прав път със стратегията на нашата марка, тъй като нашите модели са едновременно харесвани както от клиентите ни, така и от автомобилните ентусиасти.“

Най-добър екстериорен дизайн: Hyundai i30 Fastback
Както и през 2017 година, така и през тази член на семейството на Hyundai i30 се прибира с награда от конкурса Automotive Brand Contest. Новото попълнение i30 Fastback надделя над конкурентите си в категорията за екстериорен дизайн, с което ознаменува подобаващо дебюта на първото петврато купе в компактния сегмент. Стилният и харизматичен дизайн се характеризира с мощна осанка и спортни, издължени линии. Класическото елегантно купе придава нов, уникален прочит на С-сегмента, затвърждавайки стремежа на Hyundai към иновативно и ориентирано към потребителите мислене. В допълнение клиентите печелят от изключителната практичност на дизайна. Широката гама от активни системи за безопасност и асистенти на пътя Hyundai Smartsense допринася моделът да заслужи максималните пет точки от тестовете на Euro NCAP.

Най-добра концепция: Изцяло новият NEXO
NEXO е първият електрически автомобил, задвижван от горивни клетки, който успява да измине самостоятелно дистанция от 190 км. Три автомобила, базирани на NEXO и екипирани с ниво 4 на технологията за автономно движение, изминаха самостоятелно разстоянието от корейската столица Сеул до Пьонгчанг. Този тест драйв бе и първият път, в който автономни автомобили изминават дълга дистанция със скорост между 100 и 110 км/ч. Вървейки по стъпките на Hyundai ix35 Fuel Cell, NEXO е електрически автомобил с горивни клетки от второ поколение и на практика представлява флагманът в стратегията на Hyundai за бъдещето. NEXO триумфира в категория „Future, Mobility & Parts”, съчетавайки практичността на SUV кросоувър с модерна електрическа технология, иновативен асистент на пътя и атрактивен дизайн. Благодарение на това, че може да измине 666* км с едно зареждане (най-добро представяне в класа му), както и че притежава автономна технология за задвижване (като Remote Smart Parking Assist) и изчистен, стилен дизайн, изцяло новият NEXO заслужено се превърна в победител в категорията.

Automotive Brand Contest: огромно признание за една марка
Конкурсът Automotive Brand Contest връчва едни от най-значимите награди в Германия. Провеждан ежегодно от Германския съвет по дизайн, той разчита на жури, което се състои от журналисти, дизайнери и представители на образователни институции. Основан през 1953 година, това е единственият международен конкурс за дизайн, предназначен изцяло и само за автомобилни марки.

Победителите от Automotive Brand Contest ще получат своите награди още по време на първия ден от Международното автомобилно изложение в Париж като част от специална церемония на 2 октомври.
* Според данни на Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (глобална хармонизирана тестова процедура за леки автомобили)

© 2024 Hyundai. Всички права запазени.