Hyundai разкрива първи снимки за интериора на IONIQ 5: Среща на екологични материали и Living Space концепция

16.02.2021
Сподели:
  • Първи интериорни изображения, виртуалната премиера на модела на 23.02.2021 г.
  • Интериор на автомобила, обзаведен с екологични материали като екообработена кожа, био боя, както и естествени и рециклирани влакна
  • Специализираната платформа за електрически автомобили позволява дълго междуосие и плоски под на интериора в сравнение със средните CUV с конвенционални задвижващи агрегати, което позволява иновативен интериорен дизайн
  • Вдъхновени от темата „Living Space“, дизайнерите на IONIQ 5 успяха да предложат различно интериорно изживяване

Днес Hyundai пусна първо изображение, разкриващо просторния и гъвкав интериор на така очаквания IONIQ 5, който ще направи своята виртуална световна премиера на 23 февруари 2021 година.

IONIQ 5 е първият електрически модел, който използва електрическата глобална модулна платформа (E-GMP). Тази платформа, посветена на електрическите автомобили (EV), разполага с разположени в пода на автомобила батерия с плосък дизайн, която позволява просторен и иновативен интериор, предлагайки персонализирана мобилност с гъвкави конфигурации за удобно настаняване на пътници и товари.

Обзаведен основно с екологични материали и текстил, интериорният дизайн отразява нарастващия интерес на потребителите към личния транспорт, който има екологична насока и е изграден от материали с минимален отпечатък върху околната среда.

„IONIQ 5 е изявление на дизайна, което предлага оптимистичен поглед върху това, което клиентите могат да очакват в новата EV ера“, каза SangYup Lee, старши вицепрезидент и ръководител на Hyundai Global Design Center. „Дългото междуосие е отразено в ново измерение на пространството. Ние проектирахме това специално пространство като идеално място за релакс и уединение, Вашият дом далеч от дома. "

Концепцията ‘Living Space’ на интериора отваря ново измерение на дизайна

IONIQ 5 се отличава от другите кросоувъри от среден клас, особено тези с двигатели с вътрешно горене, тъй като E-GMP позволява удължено междуосие и равен под.

Шофьорът и пътниците на IONIQ 5 могат свободно да влизат и излизат от кабината от двете страни, когато са паркирани на тясно място, тъй като плоският под позволява на централната конзола да се плъзга напред-назад. Това доведе до основно преосмисляне на конвенционалната централна конзола и предлагане на по-голяма функция от статичната кутия за съхранение. Новоразработеният „Universal Island“ замества централната конзола и се превръща в централната част на изживяването интериорното пространство на IONIQ 5.

IONIQ 5 е оборудван с електронно регулируеми предни седалки. Седалките се накланят под оптималния ъгъл, предлагайки непознат досега комфорт за пътника. Hyundai намали дебелината на тези предни седалки с около 30 процента, осигурявайки повече място за седналите на втория ред. Това позволява на пътниците да персонализират вътрешното пространство според различните нужди и ситуации.

Намаляване на отрицателното въздействие върху околната среда с висококачествен, екологичен интериор

За IONIQ 5, Hyundai обмисли значително какво търсят потребителите в един автомобил. Едно от ясните изисквания беше необходимостта от по-екологични решения за мобилност с по-ниско въздействие върху околната среда. Дизайнерите обърнаха внимание на тези опасения чрез използването на екологични материали за IONIQ 5.

Седалките са облечени в екообработена кожа, която е боядисана и обработена с екстракции от растително масло от ленено семе. Останалите повърхности в кабината се състоят от текстил, изработен от еко влакна, като биокомпоненти от захарна тръстика, рециклиран текстил и влакна, направени от рециклирани пластмасови бутилки. Повърхностите като таблото, бутоните, волана и панелите на вратите са покрити с полиуретанова био боя, съставена от масла от цветя и царевица.

Световна премиера на IONIQ 5

Hyundai ще дебютира IONIQ 5 по време на виртуалното премиерно събитие на 23 февруари 2021 г. По време на събитието Hyundai ще разкрие подробности за иновативните функции на IONIQ 5 и как клиентите могат да се възползват от този специален електрически модел.

© 2024 Hyundai. Всички права запазени.