Hyundai разкрива подробности за изцяло новия Tucson Plug-in Hybrid

08.12.2020
Сподели:
  • Изцяло новият Tucson Plug-in Hybrid на Hyundai ще разполага с мощност 265 к.с.,
  • Добавянето на Plug-in Hybrid означава, че изцяло новият Tucson предлага най-широката гама електрифицирани задвижвания в своя клас
  • Изцяло новият Tucson Plug-in Hybrid ще се предлага в Европа от пролетта на 2021 година
Hyundai Motor разкри нови подробности за изцяло новия Plug-in Hybrid на Tucson, който ще се предлага за първи път през пролетта на 2021 г. С добавянето на новата задвижваща система, най-продаваният SUV на Hyundai сега предлага най-широката гама от електрифицирани задвижвания в своя клас.

„Tucson Plug-in Hybrid представлява нов етап в гамата на модела “, казва Андреас-Кристоф Хофман, вицепрезидент по маркетинг в Hyundai Motor Europe. „С бензинови и дизелови 48V Mild-Hybrid, Hybrid и Plug-in Hybrid, изцяло новият Tucson предлага най-широката гама електрифицирани задвижвания в своя сегмент. Това е последното доказателство за ангажимента на Hyundai към електрическата мобилност. "

Изцяло новият Tucson Plug-in Hybrid с комбинирана мощност от 265 к.с.

Изцяло новият Tucson Plug-in Hybrid предлага комбинирана мощност от 265 к.с. и ще бъде оборудван с мощно и ефективно задвижване. Системата е базирана на третото поколение 1,6-литров двигател T-GDi Smartstream. Той се подпомаха от 66,9 kW електродвигател с максимален въртящ момент от 304 Nm и 13,8 kWh литиево-полимерна батерия. В комбинация бензиновият двигател и електрическият двигател осигуряват максимална мощност от 265 к.с. и максимален въртящ момент от 350 Нм.

Предаването на мощността се осъществява от шестстепенна автоматична скоростна кутия (6AT) ци стандартно задвижване на четирите колела HTRAC.

Изцяло новият Tucson Plug-in Hybrid е оборудван и с Active Air Flap, който регулира входящия въздух в зависимост от температурата на охлаждащата течност на двигателя, скоростта на превозното средство и др. Целта на тази функция е да се сведе до минимум въздушното съпротивление и да се увеличи горивната ефективност.

Plug-in Hybrid за шофиране с ниски емисии, без компромиси

Plug-in Hybrid в изцяло новия Tucson позволява максимална горивна ефективност, съчетана със страхотно пътно поведение. Както при всички хибридни превозни средства, при движение с ниска скорост, изцяло новият Tucson Plug-in Hybrid се задвижва само от електрическия мотор, което води до безшумно шофиране и нулев разход на гориво.

Шофьорите могат също да преминат към напълно електрическо шофиране само чрез един бутон, като се възползват от изцяло електрически пробег от над 50 км (вътрешна оценка на WLTP *).

Оборудван с бордобо зарядно устройство от 7,2 kW, Plug-in Hybrid на Tucson може да се зарежда в електрозарядна станция или чрез домашна Wallbox станция.

Щедро пространство вътре благодарение на изцяло нова платформа

Благодарение на интелигентното разположение на батерията в дъното на автомобила, Plug-in Hybrid на Tucson предлага щедро пространство и място за краката. Пътниците отзад могат да се насладят на 955 мм място за краката. Междувременно пространството за багаж дори е увеличено в сравнение с предишния Tucson, предлагайки общо 558 литра (+ 9%) за багаж с вдигнати седалки и до 1737 литра (+ 15%) със сгънати седалки.

Готови за разнообразни пътища и терени

За истинско усещане за SUV, задвижването на четирите колела (4WD) е стандартно за изцяло новия Plug-in Hybrid на Tucson. Оборудван е с технология за задвижване на четирите колела Hyundai HTRAC и Terrain Mode Selector за безопасно шофиране на предизвикателен терен. HTRAC може да разпределя вариативно мощността на шофиране към предните и задните колела в зависимост от условията на сцепление и състоянието на шофиране, докато Terrain Mode оптимизира мощността, въртящия момент и спирането в зависимост от пътните условия, избрани от водача.

Опционалното електронно контролирано окачване (ECS) използва адаптивна амортисьорна технология, за да осигури разнообразни характеристики на шофиране, в зависимост от ситуацията и предпочитанията на водача. ECS автоматично и непрекъснато контролира амортисьорите на автомобила, за да увеличи максимално комфорта и производителността при шофиране. Шофьорите могат също да регулират ECS и характеристиките на кормилното управление, като избират Eco или Sport Mode.

Тези функции допринасят за още по-голямо удоволствие от шофирането на този мощен SUV.

Изцяло новият Tucson Plug-in Hybrid ще се предлага в Европа от пролетта на 2021 година.

© 2024 Hyundai. Всички права запазени.