Hyundai представи нов персонален електрически скутер с пробег от 20км

28.08.2019
Сподели:
  • Нов бордови скутер като част от оборудването на бъдещите автомобили на Hyundai
  • Изминаването на последното разстояние до дестинацията се улеснява чрез сгъваем и лек, изцяло електрически скутер
  • Скутерите разполагат с 10,5Ah литиево-йонна батерия, предлагаща 20км пробег с едно зареждане и 20км/ч максимална скорост

Hyundai разработи нов прототип на електрически скутер. На база първоначалната си концепция, представена на CES 2017г., новият модел разполага със задно задвижване, батерия от последно поколение и стилни предни и задни светлини.

Новият прототип е разработен, за да бъде представен като част от оборудването на бъдещите модели на Hyundai. При поставянето на скутера в автомобила, той автоматично се зарежда, като използва електричество, генерирано при движение на колата.

Преминаването на модела от 2019г., от задвижване на предното колело към задно предаване е от ключово значение за повишаване на безопасността и стабилността, тъй като позиционира тежестта към задната част на скутера. Освен това, новото задно задвижване позволява интегрирането на окачване с амортисьор, за да се осигури по-удобно каране дори и по груби терени.

От ръководството на екипа по роботика на Hyundai Motor Group коментират: „Това е персонален електрически скутер, който се монтира в превозното средство и може да бъде представен в бъдещите модели на Hyundai. Искаме да направим живота на нашите клиенти възможно най-лесен и приятен. Нашият електрически скутер улеснява изминаването на последното разстояние до дестинацията, като същевременно помага за намаляване на задръстванията и емисиите в градските центрове“

Последната версия на електрическия скутер на Hyundai разполага с 10,5Ah литиево-йонна батерия. Това дава възможност на скутера да развива максимална скорост от 20км/ч и изминаване на 20км с едно зареждане.

С тегло от 7,7км, скутерът е лесно преносим, а благодарение на уникален дизайн със сгъване на три основни точки означава, че е по-лек и по-компактен от всеки подобен продукт. За още по-лесно голямо удобство, той разполага с цифров дисплей, който показва моментна скорост и състояние на батерията. За нощно каране, новият скутер е оборудван с по две стилни предни и задни LED светлини.

Разглеждайки по-нататъшното потенциално развитие, от екипа по роботика на Hyundai планира да интегрира регенеративна спирачна система, за увеличаване на електрическия пробег със 7%.

Очаквайте подробности!

© 2024 Hyundai. Всички права запазени.