Hyundai представи i30 N Drive-N Limited Edition

02.05.2022
Сподели:
• i30 N Drive-N Limited Edition с нови ексклузивни дизайнерски елементи, като ковани 19-инчови алуминиеви джанти завършени в тъмен бронз, уникални емблеми и специални стикери
• Интериорът включва червени акценти и широко използване на алкантара
• Ограничено производство на 800 единици i30 N Drive-N Limited Edition с 620 запазени изключително за европейския пазар
• За да се увеличи ексклузивността, всеки модел идва с уникален плакет с идентификационен номер

Hyundai представи i30 N Drive-N Limited Edition, ексклузивна, специална версия на спортните Hyundai i30 N и Hyundai i30 Fastback N. Това уникално издание на новия i30 N осигурява същото високо изживяване при шофиране с отличителен външен и вътрешен дизайн. Стартът на производството започна през последната седмица на април, като се планира ограничен обем – 620 бройки са запазени изключително за Hyundai Motor Europe и останалите 180 бройки за Hyundai Motor Company Australia.
За да разработи i30 N Drive-N Limited Edition, Hyundai подобри текущия i30 N, използвайки научените тенденции на пазара, обратна връзка от медиите и най-вече вдъхновение от N-thusiasts – общността от фенове на Hyundai N – които вече модифицират своите автомобили. Ексклузивното издание се предлага в два стила на каросерията – хечбек или фастбек – и два цвята на каросерията – Phantom Black Pearl и новият Serenity White Pearl. i30 N Drive-N Limited Edition също се предлага с ръчна скоростна кутия или N DCT, вътрешно разработената от Hyundai осемстепенна трансмисия с двоен съединител от мокър тип, за още по-спортно изживяване при шофиране.
i30 N Drive-N Limited Edition се предлага стандартно с пакета Performance. Освен че доставя 280 к.с., двигателят позволява по-ефективно развъртане на мощността, която генерира повече въртящ момент и мощност при по-ниски обороти, за да се възползва от потенциала на двигателя в ежедневни ситуации на шофиране.
Както при новия i30 N, версията N DCT на i30 N Drive-N Limited Edition позволява три N функции за още по-спортно изживяване: N Power Shift, N Grin Shift и N Track Sense Shift. С помощта на бутона N Grin Shift (NGS), автомобилът увеличава мощността си с допълнителни 10 к.с. за максимално 20 секунди.

Нов, изключителен дизайн
Екстериорният и интериорният дизайн на i30 N Drive-N Limited Edition са пренесени от новия i30 N, за да доставят същото забавно изживяване при шофиране, обвито в по-ексклузивен пакет.
Екстериорът ще включва 19-инчови ковани алуминиеви джанти в тъмно бронзово матово покритие; черни емблеми на Hyundai; специални стикери отстрани, отпред и отзад; и две специални плочки Drive-N в тъмен бронзов мат на калниците. Емблемите на i30 N Drive N Limited Edition също показват GPS координатите на дома на моделите N, тестовия център на Hyundai Motor Europe на Нюрбургринг в Германия. Спортните автомобили на Hyundai се разработват, тестват и усъвършенстват на Нюрбургринг-Нордшлайфе от 2011 г.
Интериорът на всяка единица е оборудвана с уникален номериран плакет, изобразяващ пореден номер сред ограничения обем от общо 800 единици. Вместо кожа, алкантара с червени шевове ще покрива волана, скоростния лост, подлакътника и ръчната спирачка. Всички акценти, украсяващи интериора, ще бъдат в червен цвят. Това се отнася за предпазните колани отпред и отзад, N бутоните на волана и шевовете на улекотените N Light Seats тип корито. i30 N Drive-N Limited Edition също има ексклузивни постелки за пода със специфични надписи.
В допълнение към този изцяло нов външен вид, i30 N Drive-N Limited Edition също ще бъде напълно оборудван. Той включва допълнителна разпънка в багазника, стъклен покрив и обширен списък от функции за активна безопасност на Hyundai Smart Sense. В допълнение към функциите за безопасност, които се предлагат стандартно в i30 N, i30 N Drive-N Limited Edition с ръчна трансмисия също се предлага със система за предупреждение за обект в мъртва зона (BCW) и предупреждение за следене на трафика зад автомобила (RCCW), докато ограниченото издание с N DCT предлага - система за следене на мъртвата точка с фукция за превенция на сблъсък (BCA) и система за следене на трафика зад автомобила с функция за превенция на сблъсък (RCCA). За допълнителен комфорт и удобство, N-ентусиастите могат да се насладят и на отопляем волан, навигационна система с 10,25-инчов сензорен екран и безжично зарядно устройство.

Hyundai N: Не просто шофиране
Слоганът на марката Hyundai N е „Не просто шофиране“. Това твърдение улавя мисленето и духа на N: Не просто шофиране. Насладете се на всяка секунда от него. За да се гарантира това, спортните двигатели, намиращи се в моделите на Hyundai N, са настроени за страхотна отзивчивост и отлична мощност. Тази демонстрация на мощност показва на клиентите, че шофирането не е само за стигане на дестинацията – то може да бъде и вълнуващо и емоционално.

Роден в Намянг, усъвършенстван на Нюрбургринг
Hyundai N означава Namyang, където се намира глобалният център за изследвания и разработки на Hyundai Motor в Корея. Открит през 1995 г., Центърът за научноизследователска и развойна дейност Namyang е сърцето на глобалната изследователска и развойна мрежа на компанията, родното място на Hyundai N и където е роден i30 N.
N също означава Нюрбургринг. Мястото, където технологиите на Hyundai са тествани и доразвити на една от най-предизвикателните писти в света, Нюрбургринг-Нордшлайфе.
-край-

© 2024 Hyundai. Всички права запазени.