Hyundai подготвя две големи премиери за Автомобилен салон София 2018

10.05.2018
Сподели:
  • Само седмици след автосалона във Франкфурт пред българска публика ще бъде представен високотехнологичният KONA
  • Спортният хечбек i30 N – най-мощният и бърз модел на Hyundai до момента ще бъде притегателна точка за посетителите
  • Триото IONIQ Hybrid, Plug-In и Electric за първи път се събира заедно на изложбен подиум у нас
 
Автомобилната марка Hyundai готви вълнуващи премиери за посетителите на Автомобилен салон София 2018. На щанда на корейския производител ще могат да се видят два от автомобилите, които честваха световната си премиера само преди месец на автосалона във Франкфурт – високотехнологичният KONA и неподправено спортният хечбек i30 N. Заедно с тях в павилиона на марката ще присъстват и трите версии на първия в света автомобил с три различни електрифицирани варианта – IONIQ.


Представянето на разработения специално за нашия континент KONA е поредната стъпка на Hyundai към титлата Азиатски производител №1 в Европа. Изцяло новият KONA продължава новата идентичност на дизайна на Hyundai. Разделените светлини отпред придават уверен прогресивен облик с елегантни и стилни форми. KONA предлага най-нови технологии, като прави премиум характеристиките по-достъпни за удобно и безопасно шофиране. Моделът е първият за Hyundai с head-up дисплей, който прожектира ключова информация за шофирането директно пред погледа на водача. Новаторските технологии се допълват от системи като Apple CarPlay™ за съвършена свързаност и модерната LED осветеност. Сред задвижващите варианти присъства и новият турбо мотор със 177 к.с. в съчетание със задвижване 4х4 за динамично и сигурно придвижване при всякакви условия.
Втората голяма премиера на щанда на марката е изцяло новият i30 N. Той е първият модел от спортната динамична серия N на марката. Създаден е от европейското подразделение на Hyundai след множество тестове на легендарната писта „Нюрбургринг“. С голямото разнообразие от опции за персонализация и спортния си характер, i30 N е най-бързият и динамичен модел на Hyundai. Двулитровият турбо двигател на i30 N се предлага в два варианта на максимална мощност: с 250 или 275 к.с., като вторият разполага и с електронен диференциал с ограничено приплъзване.  Въртящият момент е 353 Нм, като автомобилът се предлага с шестстепенна механична скоростна кутия. Hyundai i30 N ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,2 (6,4 секунди за версията с 250 к.с.), а максималната скорост е ограничена електронно на 250 км/ч.
Триото IONIQ Hybrid, Plug-In и Electric за първи път се събира заедно на изложбен подиум у нас. IONIQ е първият автомобил в света, предлаган в три версии с електрическо задвижване. Високоефективните компоненти са специално проектирани и конструирани, за да работят в перфектен синхрон. Технологията Blue Drive® осигурява по-малко замърсяване и по-висока производителност. IONIQ Hybrid съчетава високоефективен бензинов двигател с електромотор, за да осигурят мощна работа с по-малък разход на гориво и по-ниски емисии. IONIQ Electric е първият изцяло електрически модел в гамата на Hyundai. Electric позволява шофиране без вредни емисии до 280 км с едно зареждане. IONIQ Plug-In съчетава най-доброто от двата свята - с превключване на електрически режим той може да измине до 63 километра изцяло на ток. Двигателят с вътрешно горене пък осигурява спокойствие за дълги пътувания.

© 2024 Hyundai. Всички права запазени.