Hyundai Motor печели три награди Autocar за 2022 г.

11.05.2022
Сподели:
• Санг Юп Лий, EVP и ръководител на Hyundai Global Design Center е обявен за „Дизайнер на годината“ за ролята си в разработката на IONIQ 5 и други известни модели
• Hyundai i20 N е обявен за „Най-достъпен шофьорски автомобил“ във Великобритания
• Hyundai Santa Fe е обявен за „Най-добър голям автомобил“

Hyundai Motor Company спечели три отличия на наградите Autocar за 2022 г. Съдиите от най-старото автомобилно списание в света определиха Санг Юп Лий, EVP и ръководител на Hyundai Global Design Center, за „Дизайнер на годината“, и признаха Hyundai i20 N за „Най-достъпен шофьорски автомобил“ във Великобритания и Hyundai Santa Fe за „Най-добрър голям автомобил“.

Престижните награди Autocar признават най-доброто от автомобилната индустрия, независимо дали става дума за иновативни технологии или изключителен дизайн. Тази година лична церемония се проведе във впечатляващото крило Силвърстоун.

Званието „Дизайнер на годината“ се дава от Autocar на човек, който е оказал значително влияние в света на автомобилния дизайн не само през предходната година, но и през цялата си кариера. Последната работа на Санг Юп Лий като ръководител на Hyundai Global Design Center събра всеобща похвала, включително IONIQ 5, който наскоро спечели „Световен автомобилен дизайн на годината“,“ Световен автомобил на годината“ и „Световен електрически автомобил на годината“.

На наградите iF design Awards 2021 Hyundai спечели в девет отделни категории и е победител в девет последователни години. В началото на 2021 г. Hyundai спечели четири награди GOOD DESIGN Awards, включително за концептуалния автомобил Prophecy, който също беше обявен за „Най-добър от най-добрите“ на наградите за дизайн на Red Dot.

„Санг Юп Лий се присъедини към Hyundai през 2016 г. и като главен дизайнер за Hyundai и Genesis, той наблюдава създаването на 50 серийни автомобила по всяко време в 11 глобални дизайнерски центъра, с екип от 700 души“, каза Марк Тишоу, редактор на Autocar. „Като част от ролята си, той създаде трансформация в дизайна на Hyundai, която доведе до все по-голямо възхищение, най-вече за IONIQ 5, но също и за предстоящите IONIQ 6 и IONIQ 7, както е визуализирано от концепциите Prophecy и Seven.

Санг Юп Лий: „Поглеждайки назад към предишните носители на наградата за дизайнерски герой на Autocar, за мен е истинска чест да седя до някои от хората, които смятам за мои собствени дизайнерски герои. Благодарим на екипа на Autocar, че отличи работата на Hyundai Global Design Center с толкова престижно отличие. С благодарност приемам тази награда от името на всички наши дизайнери и инженери, които са всеотдайни, талантливи и безкрайно креативни и които продължават да обновяват нашата марка от цял ​​свят.”

Hyundai Motor също спечели две продуктови категории на наградите Autocar, включително „Най-достъпен шофьорски автомобил“ във Великобритания за i20 N, за която Тишоу каза: „i20 N осигури победа тук с доста голяма разлика. С петима съдии, присъждащи на всеки автомобил оценка от 25, i20 N събра 102 точки, доста по-напред от второто място. Тази кола е сплотено, упорито и сериозно предложение за запалени шофьори и това, което движи значително подмарката N, дори от впечатляващото ниво на по-големия i30 N.”

От представянето си през 2019 г., i20 N непрекъснато впечатлява, печелейки серия от награди, включително „Автомобил на годината“ на Top Gear Car и „Спорен автомобил на годината на Великобритания“. Богато оборудваният i20 N се основава на силните страни на известното, фокусирано върху динамиката подразделение N на Hyundai и успеха на всепризнатия i20. Истинска спортна икона, i20 N също черпи вдъхновение и инженерни стойности от печелилата многократно рали кола i20 Coupe WRC.

Междувременно Hyundai Santa Fe беше обявен за „Най-добър голям автоомбил“ на Autocar, за което Тишоу каза: „Ако смятате, че големите автомобили не могат да бъдат пестеливи и на добри цени, или че трудолюбивите джипове не могат да се чувстват уютни или привлекателни, или че plug-in hybrid налагат твърде много компромиси, за да бъдат полезни в реалността, Santa Fe е готовo да ви покаже различно.”

Santa Fe е най-дълго експлоатационният SUV на Hyundai, продаден за първи път в Обединеното кралство през 2001 г. Всъдеходът от D-сегмента е оценен за комфорта и вътрешния си простор, богато серийно оборудване и функционален дизайн на интериора, като най-новата версия предлага серия от подобрения. Предлага се за първи път с опция за hybrid и plug-in hybrid задвижване, отличава се със смел, отличителен нов дизайн и набор от последно поколение технологии и функции за безопасност.

„Победата в тези силно конкурентни продуктови категории е значително постижение за Hyundai“, каза Че Йънг Ким, ръководител на продуктовия отдел в Hyundai Motor Group. „Това е доказателство за упоритата работа, която се влага в производството на водещи в класа продукти, и за невероятните хора, които ръководим и работим в нашите екипи за дизайн и разработка на продукти. Santa Fe и i20 N може да са много различни автомобили, но една и съща изобретателност и техническо майсторство са вложени в тяхното създаване.”

© 2024 Hyundai. Всички права запазени.