Hyundai IONIQ спечели Голямата награда в конкурса „Световен женски автомобил на годината“

05.05.2018
Сподели:
  • Гамата Hyundai IONIQ е носителят на Голямата награда в конкурса „Световен женски автомобил на годината 2017“
  • IONIQ спечели и категорията „Екологичен автомобил“
  • Hyundai IONIQ е първият автомобил в света с три електрифицирани двигателя: hybrid, plug-in hybrid и electric.

В осмото издание на конкурса „Световен женски автомобил на годината“ Hyundai IONIQ спечели Голямата награда. За целите на вота всичките три модела, IONIQ Electric, Hybrid и Plug-in, бяха третирани като един автомобил. За да определи големия победител, журито на „Световен женски автомобил на годината“ първо гласува за победителите в шестте различни категории като семеен автомобил, икономичен автомобил, екологичен автомобил, SUV/Crossover, луксозен автомобил и динамичен автомобил. IONIQ застана начело в категорията „Екологичен автомобил“ и след това беше избран за Големия победител.
„От излизането на пазара през миналата година повече от 23 000 клиентa в Европа са избрали гамата IONIQ“, каза Андреас-Кристоф Хофман, вицепрезидент Маркетинг и продукти в Hyundai Motor Europe. Наградата в конкурса „Световен женски автомобил на годината“ доказва още веднъж, че първият автомобил в света, който предлага хибриден, plug-in хибриден и изцяло електрически двигател с един и същи тип каросерия е истински шампион. Вече носител на няколко награди „Автомобил на годината“ за цялостно представяне и дизайн, Hyundai IONIQ е един от най-награждаваните, с най-добра стойност еко-автомобили и символ на техническите възможности и иновативен дух на Hyundai Motor.“
Сред техническите акценти в продуктовата гама са осигуряваните от IONIQ Hybrid и IONIQ Plug-in водещи в класа икономия на гориво и ниски CO2 емисии от 92-79 г/км* и 26 г/км* съответно. IONIQ Electric може да измине 280 км с едно зареждане, осигурявайки по-голяма гъвкавост и спокойствие за клиенти, търсещи автомобили с нулеви емисии и практичен пробег. IONIQ Plug-in може да измине до 63 км в изцяло електрически режим, увеличавайки възможността за шофиране без гориво за онези клиенти, които обичайно шофират на къси разстояния.
„Световен женски автомобил на годината“ е единственият конкурс в света с изцяло женско жури. Журито се състои от 25 утвърдени автомобилни журналисти от 20 различни държави. Първоначално те номинират 420 автомобила, преди да ги сведат до списък с 60-те водещи претендента. След това гласуват с таен вот, като присъждат точки за всеки претендент. Крайните резултати се одитират от офиса на международната счетоводно-консултантска компания Grant Thornton в Окланд, Нова Зеландия.
„Автомобилът, който печели голямата награда, преминава през сериозно тестване от 25 съдии от 20 различни държави, които са в журито на конкурса“, каза Санди Мир, главен изпълнителен директор на „Световен автомобил на годината“. „Това е демократичен процес и автомобилите, които печелят категориите, и големият победител трябва наистина да се отличат.“
*Базирано на комбиниран цикъл NEDC. CO2 емисиите и разходът на гориво зависят от размера на гумите.

© 2023 Hyundai. Всички права запазени.