Hyundai IONIQ Electric грабна златото при еко автомобилите в конкурса на един от най- големите автомобилни клубове в Европа.

15.02.2019
Сподели:
  • ADAC Eco Test отличава Hyundai IONIQ Electric като най-чистият автомобил на пазара
  • Hyundai KONA Electric заедно с Hyundai NEXO сред лидерите в конкурса
  • Резултатите от тестове доказват водещата роля на Hyundai при автомобилността на бъдещето

Hyundai Motor придоби още едно голямо признание, благодарение на разнообразната си гама от екологични автомобили, поемайки лидерството в тазгодишната класация EcoTest, проведена от ADAC. С над 20 милиона членове, ADAC е най-големият европейски автомобилен клуб.

Провеждан от 2003г., Eco Test включва екологичния индекс на всеки един нов автомобил. В класацията си, Hyundai се представлява от не по-малко от три модела. Все още на върха се позиционира Hyundai IONIQ Electric, който вече премина през стандартизирания тест на ADAC през 2017г. и веднага зае първото място със 105 от максимум 110 възможни точки. Hyundai KONA Electric се класира на 8мо място и Hyundai NEXO също се класира сред топ 20 в генералното класиране.

Hyundai е лидер при алтернативното задвижване
Hyundai предлага разнообразие от технологии за намаляване не вредните емисии и предотвратяване на замърсяването на въздуха на глобално ниво. В допълнение към концепциите си за мобилност, марката вече има широка моделна гама с различни задвижващи единици: електрически, хибридни, плъг-ин хибриди и водородни автомобили. Това прави Hyundai единственият автомобилен производител, който предлага всички основни електрифицирани двигатели в моделната си гама.

Hyundai IONIQ Electric отново на първо място
ADAC EcoTest оценява емисиите на замърсяване с Со2 както на изпитателния стенд, така и в реалността. За електрическите автомобили, ADAC изчислява емисиите на Со2 въз основа на немския микс на електроенергия (референтна стойност за 2013г.: 579й/кВтч). Hyundai IONIQ Electric изпълнява високите заложени стандарти при всички критерии за изпитване: експертите на ADAC възнаградиха примерните ниски емисии на замърсяване с максимален резултат от 50 точни и 55 от 60 възможни точки за емисии на Со2. Стойностите на замърсяване падат до нула, ако батериите на автомобила се зареждат от електроенергия от възобновяеми източници. В момента, Hyundai IONIQ Electric за пореден път е начело в общия списък със 105 точки.

Hyundai KONA Electric сред лидерите в EcoTest
В допълнение към IONIQ, Hyundai също така предлага KONA Electric, първият изцяло електрически компактен SUV. От 109 автомобила, тествани от ADAC през 2018г., KONA Electric заема пето място. Както и при IONIQ Electric, експертите на ADAC връчиха на KONA Electric 50 точки за ниски емисии на замърсяване и 46 точки за емисии на Со2, като тази стойност пада до нула при зареждане от възобновяеми източници. Електрическият SUV заема осмо място в класацията ADAC EcoTest.
 

© 2024 Hyundai. Всички права запазени.