Hyundai IONIQ 5 е в списъка с финалисти за престижната награда „Европейски автомобил на годината“2022 г.

30.11.2021
Сподели:
• IONIQ 5 е част от финалистите за наградата за Европейска кола на годината (COTY) 2022 г.
• IONIQ 5 e един от седемте финалиста номинирани от журито, от дългия списък съдържащ 39 модела
• Победителят ще бъде обявен в понеделник, 28 февруари 2022 г. в Женева

IONIQ 5 беше избран като финалист за престижната награда „Европейска кола на годината (COTY)“ 2022 г. Напълно електрическият SUV на Hyundai Motor е един от седемте номинирани за спечелване на наградата. Последният кръг на гласуването ще се проведе в края на февруари, а победителят ще бъде обявен в понеделник, 28 февруари в Женева.

IONIQ 5 беше избран сред 39 модела, номинирани за COTY 2022 г. и ще се състезава срещу шест други претендента за наградата. Тази номинация завършва успешна година за първия модел от новата линия на марката IONIQ на Hyundai. IONIQ 5 наскоро беше обявен за „Аавтомобил на годината“ в Германия за 2022 г., само половин година след пускането му на пазара.

„Тази последна номинация за награда за такъв международно признат конкурс като COTY, допълнително подчертава, че IONIQ 5 е изключително прогресивен елетрически автомобил, който се откроява в конкурентна среда“, ​​казва Майкъл Коул, президент и главен изпълнителен директор на Hyundai Motor Europe. „IONIQ 5 оглавява стратегията за електрификация на Hyundai и развива нашата визия за мобилност с нулеви емисии, за да предоставим на клиентите още повече избор.“

IONIQ 5 е първият модел от новата линия на марката IONIQ на Hyundai. IONIQ 5 е изграден върху глобалната електрическа модулна платформа (E-GMP), платформата на Hyundai Motor Group, посветена на електрически автомобили. Клиентите могат да избират между две опции на батерии – 58 кВч или 72,6 кВч – и HTRAC задвижване на всичко колела или само на задните. Версията със задно задвижване и 72,6 кВч има максимален пробег от 481 километра с едно зареждане, според WLTP.

IONIQ 5 осигурява мощна динамика и ултра-бързо зареждане. Благодарение на своята технология за зареждане от 800 V, и двете опции за батерии могат да се зареждат от 10 до 80 процента само за 18 минути на станции за бързо зареждане. Клиентите могат да използват технологията Vehicle to Load (V2L) за зареждане на външни електрически удери по време на шофиране или паркиране, като лаптопи или скутери.

Както при всички модели на Hyundai, IONIQ 5 се предлага с водеща в индустрията петгодишна гаранция без ограничение в пробега. В допълнение към тази гаранция, батерията с високо напрежение също е покрита от гаранция от осем години или 160 000 километра.

За „Автомобил на годината 2022 г.

Автомобилът на годината (COTY) е една от най-желаните награди в автомобилната индустрия. Оценява се от група от 61 старши автомобилни журналисти от 23 страни в цяла Европа. Целта му е да признае най-забележителния нов автомобил, пуснат в продажба през 12-те месеца, предхождащи датата на титлата. Списъкът с номинираните и финалистите е достъпен на уебсайта на автомобила на годината: https://www.caroftheyear.org

© 2024 Hyundai. Всички права запазени.