Hyundai IONIQ 5 е обявен за „Автомобил на годината в Обединеното кралство за 2022 г.“

09.03.2022
Сподели:
Hyundai IONIQ 5 е обявен за „Автомобил на годината в Обединеното кралство за 2022 г.“

• Революционният Hyundai IONIQ 5 получава най-високото отличие на наградите „Автомобил на годината в Обединеното кралство“
• Електрическият автомобил с пробег до 481 км също е коронован за „Най-добър семеен автомобил“
• Приветстван от съдиите като „бъдещето на автомобилизма, но още тук, още сега
• Следва поредица от престижни награди през 2021 г. и началото на 2022 г
• Hyundai i20N също беше признат като „Най-добър спортен семеен автомобил“

Новият Hyundai IONIQ 5 добави към нарастващия си списък с отличия за автомобил на годината още едно признание – „Автомобил на годината в Обединеното кралство за 2022 г“.
След като вече беше признат за най-добър семеен автомобил в краткия списък на наградите за автомобил на годината в Обединеното кралство, Hyundai IONIQ 5 беше коронясан като най-добър автомобил като цяло от група от 29 експертни съдии от разнообразен набор от заглавия, обхващащи британската автомобилна индустрия, включително The Sunday Times, The Daily Express, The Telegraph, The Independent, Top Gear, Auto Express, CAR, Evo и Business Car.

Джон Чалън, редактор и  директор на наградите за „Автомобил на годината в Обединеното кралство“, каза, че Hyundai IONIQ 5 е бил популярен избор като автомобил номер едно за 2022 г. Той обясни: „Hyundai IONIQ 5 се чувства като бъдещето на автомобилизма, само че е тук още днес. Дизайнът, динамиката и практичността го правят фантастично предложение за тези, които търсят електромобил, а също и много достоен носител на титлата „Автомобил на годината в Обединеното кралство 2022“.

Ашли Андрю, търговки директор на Hyundai Motor UK, каза: „IONIQ 5 наистина привлече вниманието на потребителите в Обединеното кралство, предлагайки стилно, първокласно пълно EV изживяване, което се харесва на почти всеки тип купувачи на нови автомобили. Иновативното му оформление означава, че е достатъчно просторен за големи семейства, ефективният му задвижващ агрегат с нулеви емисии е идеален за купувачи на служебни автомобили, а луксозният екологичен интериор издига Hyundai в истински първокласен продукт. Голямо одобрение е да получим титлата Автомобил на годината в Обединеното кралство“.

Претендирането за най-високата чест в наградите за автомобил на годината в Обединеното кралство дойде, след като IONIQ 5 беше отличен и в категорията за най-добър семеен автомобил, където беше похвален за това, че е „лесно да се движи на електричество“ и че е „иновативен, желан, практичен и брилянтно проектиран да използва пълноценно своята само електрическа платформа."

Hyundai i20N също беше признат, побеждавайки множество утвърдени спортни автомобили, за да издигне титлата за „Най-добър спортен семеен автомобил“. Горещият хеч може да ускори 0-100 км/ч само за 6,2 секунди и е оборудван с ефективен бензинов двигател 1.6 T-GDi с мощност 204 конски сили и съдиите бяха подобаващо впечатлени, като го оцениха като „доста мощност на достъпна цена.“.

От представянето си през 2020 г., Hyundai IONIQ 5 спечели много почитатели благодарение на атрактивния си дизайн, пробег до 481 км и възможността за ултра-бързо зареждане от 10% до 80% само за 18 минути.

В резултат на това получи поредица от престижни награди в Обединеното Кралство:
Auto Express 2021
- „Автомобил на годината за 2021 г.“
-„Компактен фирмен автомобил“
-„Премиум електрически автомобил“
- „Най-добър дизайн“.

News UK Motor Awards 2021
-„Най-добре проектиран автомобил на годината“
-„Автомобилна иновация на годината“

Carbuyer 2022
„Най-добър фирмен автомобил“
„Най-добър семеен електрически автомобил“

EE Pocket-lint Awards 2021
„Най-добър автомобил за 2021 г.“
Историята на успеха продължи и през 2022 г.:

2022 Company Car Today CCT 100:
-„Фирмен автомобил на годината 2022“
-„Premium EV на годината 2022“

Елегантно оформеният Hyundai IONIQ 5 отдава почит на дизайнерското наследство на марката, като се фокусира върху предоставянето на бъдещето на електрическата мобилност на клиентите днес. Благодарение на водещата в индустрията нова електрическа глобална модулна платформа (E-GMP) на Hyundai, IONIQ 5 осигурява по-бързо време за зареждане, увеличен пробег на шофиране с едно зареждане, подобрено управление и превъзходно вътрешно пространство.

Модулният E-GMP с плосък под също така позволи на дизайнерите на Hyundai да революционизират интериора на автомобила. IONIQ 5 предефинира възможното с напълно ново изживяване в автомобила и жизнено пространство, предлагайки устойчиви материали, напълно гъвкави места за сядане и множество персонализирани опции.

© 2023 Hyundai. Всички права запазени.