Световна премиера на новия Hyundai Santa FE

10.08.2023
Сподели:
Hyundai радикално преобразява изцяло новия SANTA FE, за да предложи по-голямо, водещо в класа си, вътрешно пространство и отваряне на задната врата тип tailgate.
  • Петото поколение на модела SANTA FE предлага водещи в класа си богат набор от функции, насочени към едно по-комфортно усещане.
  • Премиум функциите включват релаксираща седалка с опора за крака, двойно безжично зареждане за смартфони, панорамен извит дисплей и др.
  • По-дългото междуосие предлага по-удобен трети ред седалки и най-просторното вътрешно пространство в своя сегмент.
  • Отваряне на задната врата тип tailgate, трансформира задната част на автомобила в пространство, наподобяващо веранда.
  • Стартът на продажбите за Европа и Северна Америка се очаква да е през първата половина на 2024 г.
  • Гледайте дигиталната световна премиера на изцяло новия SANTA FE тук (HyundaiWorldwide - YouTube)
  • За да отбележи наследството на SANTA FE, регионът на Санта Фе в Ню Мексико беше избран за фон на световната премиера на автомобила
Сеул, 10 август 2023 г. – Изцяло новият SUV SANTA FE на Hyundai Motor Company дебютира днес на дигитална световна премиера с концепция „Open for More“. Фокусът на събитието е съществената трансформация на модела, с акцент върху новата му широка задна врата.
За да отбележи наследството и емблематичното значение на марката SANTA FE, глобалното представяне и заснемането на световната премиера се състояха в красивия регион на Санта Фе в Ню Мексико - вдъхновение за марката SANTA FE.
Широкият заден капак на изцяло новия SANTA FE свързва концептуално интериор с екстериор, за да предложи още повече преживявания на своите клиенти. Зоната на задната врата, някога място за съхранение, сега се превръща в открита тераса, която може да се използва, за да се наслаждавате на изживявания и на открито.
Петото поколение SANTA FE е по-атрактивен, готов за приключения, с водещо в класа си интериорно пространство, благодарение на по-дългото междуосие и по-широкият ъгъл на отваряне на задната врата. По-дългото междуосие води и до повече пространство за третия ред седалки.
„От дебюта на първото поколение SANTA FE преди 23 години, този емблематичен SUV спечели сърцата на милиони клиенти по целия свят“, каза Jaehoon Chang, президент и главен изпълнителен директор на Hyundai Motor Company. „Дръзката и мощна идентичност на изцяло новия Santa Fe, която обхваща безграничната природа и градския пейзаж, ще установи ненадминато присъствие на пазара на средно големи SUV-та.”

Екстериорен дизайн: Присъствието на смелия SUV отразява нарастващата тенденция сред потребителите за повече време на открито

За първата цялостна промяна на модела на SANTA FE от 2018 г. насам, Hyundai Motor следва необичайна стратегия по отношение на дизайна, като се фокусира върху по-широкото пространство в задната част на автомобила и след това преминава към дефиниране детайлите във вътрешното пространство.
Ефективната, квадратна форма и дългото междуосие на новия модел помагат да се предаде мощно присъствие, докато здравият, но деликатно изработен външен дизайн е много подходящ както за градски, така и за извънградски условия.
„Изцяло новият Santa Fe е SUV, който намира перфектния баланс между градския живот и страхотната природа, справяйки се с всичко – от натоварени семейни маршрути до къмпинг приключения“, каза SangYup Lee, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на Hyundai Global Design Center. „Със своето по-дълго междуосие, просторен интериор и приличащо на тераса пространство на задната врата, новият Santa Fe се опира на силните си страни на SUV, за да предложи повече гъвкавост от всякога за първокласно клиентско изживяване.“
Предната част на изцяло новия SANTA FE прави силно първо впечатление благодарение на високия преден капак, H-образните фарове и рязко очертаните калници. Задните H-образните фарове и дизайнът на долната предна престилка черпят вдъхновение от емблемата на Hyundai, за да създадат смел и отличителен образ.
Погледнат отзад, новият модел SANTA FE се отличава с по-широката си задна врата и подсилва усещането за солидност, като същевременно създава и по-опростен вид. H-образните задни светлини са в унисон с предните H-светлини, за да осигурят на изцяло новия SANTA FE отличително присъствие на пътя.

Интериорен дизайн: Хоризонталните и вертикалните елементи на дизайна прецизно предават солидния SUV характер

Изцяло новият интериор на SANTA FE е в унисон с екстериора, като подчертава хоризонтални и вертикални дизайнерски елементи и съответства на тона и настроението на екстериора. H-образен дизайн е приложен към арматурното табло и въздуховодите в купето, за да придаде усещане за открито пространство и да създаде уникален дизайнерски баланс.
Новият интериор се предлага с полезни функции за комфорт, като възможност за безжично зареждане за два смартфона, панорамен извит дисплей, който обхваща 12,3-инчовия цифров клъстер и информационно-развлекателната система, която подобрява видимостта на водача.
С по-дълго междуосие, изцяло новият SANTA FE предлага водещо в класа вътрешно пространство. Напълно сгъваемите седалки на втория и третия ред създават подобно на тераса пространство отзад с по-широко отворена задна врата, което позволява на потребителите да се наслаждават на живота на открито от автомобила. Дизайнерите на компанията аргументират решението си след внимателно анализиране на нагласите на клиентите по целия свят, а именно повишен интерес към активния начин на живот и повече активности сред природата.
В целия интериор на SANTA FE са използвани екологични материали за меки повърхности, като тапицерията, BCF постелки за кола и облегалки на седалки и покрития, като аварийна подложка, тапицерия на вратите и седалки. По-специално, седалките от изкуствена кожа са изработени от материали, които минимизират опасностите за човешкото здраве и са сертифицирани като клас 1 в Европа - безопасни за бебета до 3 години.
Използването на екологични материали продължава и при екстериора. Гланцовата черна боя, нанесена върху външната облицовка, използва рециклирани въглеродни материали. Сред цветовете на екстериора Ecotronic Grey за пазарите в Северна Америка използва метод за покритие с естествен бамбуков въглен.

Практичният профил на купето е подходящ както за шофиране в градски условия, така и извън града

Изцяло новият SANTA FE осигурява водещ в класа си товарен капацитет и голям ъгъл на отваряне на задната врата [2], който е чудесен за градския начин на живот и впечатлява при използване на открито, предлагайки много място за всичко - от спортно оборудване до екипировка за къмпинг. Новият модел увеличава максимално функционалността на открито със скрита асистираща ръкохватка, разположена в C-колоната, за подобрен достъп до покрива.
За изцяло новия SANTA FE Hyundai дава приоритет на интериорното пространство, като увеличава мястото за краката на втория и третия ред, съответно до 1075 мм на втория ред и 1055 мм на третия ред.
Височината за пътниците зад водача от своя страна е увеличена до 958 мм, а самите седалки на третия ред са вече 282 мм.

Премиум функциите подобряват комфорта и удобството в града или на открито

За да подобри потребителското изживяване, изцяло новият SANTA FE е пълен с премиум функции за удобство, водещи за този сегмент.
Релаксиращата седалка на първия ред с опора за крака позволява на пътниците да се отпуснат в удобна позиция, а 6,6-инчовият сензорен дисплей за управление на климатика прави настройките на отоплението и охлаждането още по-интуитивни.
При варианта с шест места независимите седалки на втория ред с механично накланяне и подлакътници осигуряват удобно пътуване за пътниците отзад.
Изцяло новият SANTA FE предлага първото в света място за съхранение на централната конзола, което може да се отваря както от пътниците отпред, така и от пътниците отзад.
Когато изгледът отзад е възпрепятстван от предмети в багажника, цифровото централно огледало позволява на водача да вижда какво се случва зад автомобила и с по-ярък образ му помага да вижда по-добре през нощта.
Актуализациите по въздуха (OTA) винаги поддържат системите на автомобила с най-новия софтуер чрез безжично актуализиране на ключовите контролери, без да е необходимо посещение в сервизен център на Hyundai.
Друга първа в класа функция е Digital Key 2 за отключване/стартиране на двигателя и дистанционно управление чрез смартфона на клиента, използвайки Near-field Communication (NFC), Bluetooth Low Energy (BLE) и Ultra-wideband (UWB) протоколи.

Функции и системи за безопасност

Изцяло новият SANTA FE е добре оборудван с много функции за безопасност и помощ при шофиране, които осигуряват комфортно, уверено изживяване в града и извън него.
Асистентът за избягване на челен сблъсък предупреждава водача и инициира аварийно спиране, ако автомобилът отпред внезапно намали или ако налице е риск от челен сблъсък.
Lane Following Assist (Асистентът за следене на пътното платно) използва камера, монтирана на предното стъкло, за да разпознава движението на автомобила и помага за осигуряване на леко завиване, за да върне автомобила обратно в центъра на лентата.
Нова система следи погледа на шофьора, анализира вниманието на водача и предупреждава, когато е необходимо.
Интелигентен круиз контрол, базиран на навигацията, помага за поддържане на безопасна скорост при завои на магистрала. Highway Driving Assist помага за поддържане на зададена скорост и разстояние от автомобила отпред. Той също така помага при смяна на лентата, докато шофирате по магистрала и помага за връщането на автомобила в лентата.
Сред другите функции за помощ и безопасност на SANTA FE са интелигентен асистент за ограничаване на скоростта, монитор за задно виждане, асистент за избягване на сблъсък при напречен трафик отзад, предупреждение за разстояние при паркиране отпред/зад, монитор за съраунд изглед, дистанционен интелигентен асистент за паркиране и асистент за безопасно излизане от автомобила.

Голямо разнообразие от двигатели, подходящи за градско шофиране и приключения на открито

В Южна Корея и Северна Америка изцяло новият SANTA FE ще се предлага с две опции за задвижване. Бензиновият 2,5-литров двигател с турбокомпресор (2,5T GDI – 8DCT) осигурява максимална мощност на двигателя от 281 к.с. и максимален въртящ момент от 420 Нм. Бензиновият 1,6-литров хибрид с турбокомпресор (1.6T GDI HEV – 6AT) осигурява максимална мощност на двигателя от 180 к.с. и максимален въртящ момент от 270 Нм.
В Европа изцяло новият SANTA FE ще се предлага с две опции за задвижване, включително същия 1,6-литров хибрид с турбокомпресор (1.6T GDI HEV – 6AT) или бензинов 1,6-литров Plug-in хибрид с турбокомпресор (1.6T GDI PHEV – 6AT) с максимална мощност на двигателя от 160 к.с. и максимален въртящ момент от 270 Нм.

Старт на производство на изцяло новия Hyundai SANTA Fe и представяне на концептуалния автомобил XRT Concept

Продажбите на изцяло новият Hyundai SANTA Fe в Корея се очаква да започнат през есента на тази година, а в Северна Америка и Европа - първата половина на 2024 г.
„Първото поколение SANTA FE беше и първият ни SUV в САЩ. Днес ние имаме добре познато портфолио от 14 SUV модела, които включват модели с двигател с вътрешно горене, електрически, хибридни, Plug-in хибридни и модели с водородни горивни клетки,“ каза Хосе Муньос, президент и главен оперативен директор на Hyundai Motor Company. „С новият модел на SANTA FE ние продължаваме нашата впечатляваща трансформация на марката Hyundai. Изцяло новият SANTA FE е идеалният спътник за ежедневните приключения с модерни, премиум щрихи.“
Hyundai Motor също представи концептуалния модел - XRT Concept, създаден да задоволи разнообразните нужди на любителите на открито. Концепцията XRT е проектирана, да се справя с лекота и увереност с предизвикателните терени.

© 2024 Hyundai. Всички права запазени.