Актуализираният IONIQ 5 ще се предлага с нова 77,4-кВч батерия и странични камери за обратно виждане

07.02.2022
Сподели:
• Актуализираният IONIQ 5 е подобрен с нова върхова батерия с капацитет 77,4 кВч
• Опционални странични камери за обратно виждане ще бъдат налични за клиентите на IONIQ 5, подчертавайки модерната и дигитална позиция на модела
• Други нови функции ще включват климатизация на батерията и интелигентни амортисьори за подобрен комфорт и управляемост

Hyundai подобрява своя отличен с множество награди IONIQ 5 с представянето на моделната година 2023. Обновеният IONIQ 5 ще бъде оборудван с нова 77,4-кШч батерия. Освен това, автомобилът ще предложи серия от нови функции за по-нататъшно подобряване на изживяването при шофиране на своя изцяло електрически модел включително нова система за климатизация на батерията и странични камери за обратно виждане.

Hyundai пусна IONIQ 5 в световен мащаб през февруари 2021 г. Първият модел, базиран на първата специализирана BEV платформа на Hyundai Motor Group, Electric Global Modular Platform (E-GMP), той се оказа популярен както сред журналистите, така и сред клиентите на Hyundai. Миналата година IONIQ 5 спечели редица награди в индустрията с 30 победи в цяла Европа, включително престижната награда „Автомобил на годината 2021“ в Германия. Освен това е финалист в предстоящата Европейска кола на годината 2022.

„IONIQ 5 се оказа изключително успешен през 12-те месеца от пускането си на пазара, както по отношение на продажбите, така и по отношение на изграждането на марката“, Андреас-Кристоф Хофман, маркетинг вицепрезидент в Hyundai Motor Europe. „Сегментът става все по-конкурентен и ние ще предлагаме подобрени функции, за да защитим позицията си на технологичен лидер в автомобилната индустрия.

За първи път обновеният IONIQ 5 ще бъде оборудван и с дигитално огледало за обратно виждане. Digital Center Mirror (DCM) ще превърне вътрешното огледало на модела в екран, който показва изгледа отзад на автомобила. Тази функция оптимизира видимостта, като осигурява безпрепятствен панорамен изглед отзад на автомобила. DCM камерата е инсталирана под задния спойлер на IONIQ 5, като го предпазва от замърсяване.

Подобреният IONIQ 5 на Hyundai също ще предлага цифрови странични огледала (DSM). Вече налична за корейските модели IONIQ 5, тази високотехнологична функция ще бъде налична в Европа за първи път в автомобил на Hyundai. DSM намалява въздушното съпротивление и ще осигури на клиентите на IONIQ 5 ясен изглед отзад, дори при лошо време.

Междувременно, новата функция за климатизация на батерията ще позволи на IONIQ 5 автоматично да адаптира температурата на батерията си по време на пътуване, за да осигури оптимални условия на зареждане при достигане на зарядната станция. Това гарантира подобрена динамика на зареждане в при гореща или студена околна среда. Тази функция се активира автоматично, когато точка за зареждане бъде въведена в навигационната система на автомобила.

Функцията за интелигентни амортисьори (SFD) ще подобри реакцията на окачването на задната ос, за да увеличи комфорта и управляемостта.

По отношение на дизайна, обновеният IONIQ 5 ще включва нови опции за комбинация. Те включват черни брони в комбинация с LED осветление. Междувременно меки на допир материали ще бъдат приложени навсякъде в интериора за още по-изискана атмосфера на борда.

Обновеният IONIQ 5 ще бъде наличен за клиенти в Европа през лятото на 2022 г.

© 2024 Hyundai. Всички права запазени.