Най-доброто от двата свята.

Електрически, когато го искате. Бензин, когато имате нужда. Новият TUCSON Plug-in Hybrid предлага най-доброто от двата свята. Насладете се напълно електрически пробег. И след като пробегът само на електричество се изчерпи, можете да се включите в зарядна станция – или просто да продължите с бензиновия двигател. 1

 

Производителност

Силата на plug-in хибрида.

Plug-in хибридната система на TUCSON Plug-in Hybrid осигурява максимална горивна ефективност и създава страхотни усещания от шофирането. Базиран е на мощната комбинация от 1,6-литровия T-GDi Smartstream двигател, съчетан с електрически мотор с мощност 72 kW, захранван от 13,8 kWh литиево-полимерна батерия. Заедно, бензиновият двигател и електрическият двигател осигуряват максимална мощност от 252 к.с. и 304 Nm максимален въртящ момент.
 1. Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid по време на път.

  Бензинов двигател.

  1,6-литровият T-GDi двигател разполага с уникалната технология на Hyundai за непрекъснато променлива продължителност на клапана, която оптимизира работата на двигателя и горивната ефективност.
 2. 1,6-литровият T-GDi двигател на Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid.

  Електрически двигател.

  Мощният електрически мотор с мощност 72 kW осигурява 304 Nm въртящ момент, което добавя спортно електрическо предимство към ускорението и производителността на plug-in хибрида.
 3. 13,8 kWh литиево-йонна полимерна батерия на Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid.

  Литиево-йонна полимерна батерия.

  Литиево-йонната полимерна батерия от 13,8 kWh съхранява електричество, генерирано от регенеративната спирачна система – или чрез включване за зареждане – което след това се използва за захранване на електрическия мотор.
  Hyundai Tucson Plug-in Hybrid, паркиран до Hyundai KONA и Hyundai SANTA FE.

  Разгледайте двигателите на Hyundai.

  Нашата гама включва: бензинови и дизелови, хибридни и електрически задвижвания.

  Енергиен поток – как работи Tucson Plug-in Hybrid.

  В зависимост от ситуацията на шофиране, Tucson Plug-in Hybrid превключва безпроблемно между бензиновия и електрическия двигател, понякога използвайки и двата. Системата за регенеративно спиране зарежда батерията, като използва електрическия мотор, за да забави автомобила. Енергията, съхранена в батерията, след това захранва електрическия мотор, за да помогне при ускорение.
  1. Илюстрация на регенеративната спирачна система на Hyundai Tucson Plug-in Hybrid и символа за скорост над нея.

   Старт и ниска скорост.

   При стартиране или шофиране с ниска скорост, електричеството, съхранявано в батерията, захранва електрическия мотор, за да ускори Tucson Plug-in Hybrid.
  1. 1
  1. Илюстрация на регенеративната спирачна система на Hyundai Tucson Plug-in Hybrid и символа за скорост над нея.

   Ускорение при изкачване.

   По време на силно ускорение или шофиране нагоре, електрическият и бензиновият двигател работят паралелно, за да увеличат максимално ускорението и да намалят разхода на гориво.
  1. 1
  1. Илюстрация на регенеративната спирачна система на Hyundai Tucson Plug-in Hybrid при изкачване на хълм.

   Постоянна скорост.

   При постоянни скорости мощността се осигурява или от бензиновия двигател, или от електрическия, в зависимост от това кой е най-енергийно ефективен в тази ситуация.
  1. 1
  1. Илюстрация на регенеративната спирачна система на Hyundai Tucson Plug-in Hybrid, която се спуска по хълм.

   Забавяне при спускане.

   Регенеративната спирачна система зарежда батерията, като използва електрическия мотор, за да забави автомобила. При намаляване на скоростта или спускане надолу, генерираната енергия се съхранява в батерията.
  1. 1
  1. Илюстрация на регенеративната спирачна система на Hyundai Tucson Plug-in Hybrid и символа на газта над нея.

   Регенеративно спиране.

   При забавяне (напр. чрез спиране или при спускане надолу) електрическият мотор работи като генератор и регенерира кинетичната енергия в електрическа енергия, която след това се съхранява в батерията.
  1. 1

  Charging

  Plug-in.

  Можете да зареждате TUCSON Plug-in Hybrid в обществена AC зарядна станция, домашна стенна кутия или домашен стенен контакт. А когато сте включени в електрическата мрежа у дома, можете дистанционно да планирате зареждане чрез вашия смартфон и приложението Bluelink® в часовете с по-ниски тарифи.
  Hyundai Tucson Plug-in Hybrid в зелено, паркиран до Hyundai Tucson Plug-in Hybrid N Line в бяло.
  Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid, включен за зареждане на публична зарядна станция.

  Домашно и обществено зареждане.

  В зависимост от връзката ви с мрежата у дома или вида на обществената станция за зареждане, до която имате достъп, имате няколко възможности за зареждане, като: домашна стенна кутия или AC зарядна станция.
  Снимка на публичен AC кабел и ICCB кабел за зареждане на Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid.

  Кабели за зареждане.

  Предлагат се няколко типа кабели за зареждане на TUCSON Plug-in Hybrid: един за обществени точки за зареждане с променлив ток и ICCB-кабел за зареждане чрез обикновен домашен електрически контакт.
  Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid включен в зарядна станция.

  Зареждане на вашия TUCSON Plug-in Hybrid.

  Зареждането на вашия plug-in хибрид никога не е било по-лесно, разгледайте опциите за зареждане.

  © 2024 Hyundai. Всички права запазени.