Истински "Горещ SUV".

KONA N съчетава удоволствието от шофирането на хот хеч с практичността на SUV: Ще оцените мощния му двигател и акустично изживяване и ще се възползвате от перфектните размери за градския живот, включително обширен списък от системи за сигурност, безопасност и комфорт.

Динамика

Моторспорт умения за асфалта и извън него.

Новата KONA N носи вълнението на N при SUV моделите. N е много повече от двигател с мощност 280 к.с. и спортна 8-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител. Това означава много повече възможности: спортен N диференциал, N системи за стабилизация, N спортно адаптивно окачване, Launch Control и др.

 1. Detail of the turbo engine inside the Hyundai KONA N true hot SUV
  1

  Турбобензинов двигател.

  Двигателят 2.0 T-GDI сега разполага с 280 к.с. и е калибриран по специален начин за повече въртящ момент и мощност при по-ниски обороти. Това гарантира подобрено ускорение и много повече емоции зад волана.

 2. Transmission of the Hyundai KONA N true hot SUV

  8 N DCT.

  Още по-забавен за шофиране: нова спортна 8-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител в маслена баня и пера на волана за превключване.

 3. Race personnel in coveralls and helmet, checking the tyres of the KONA N hot SUV

  Специални N спортни Гуми.

  Произведените по поръчка гуми Pirelli P Zero са същите, които се използват от екипите на Hyundai в Световния рали шампионат.

  1. Schematic of the Hyundai N Corner carving differential.

   N диференциал.

   Осигурява уникално усещане дори в острите завои при спиране, влизане и излизане от тях. Той позволява на задвижваните колела да се въртят с различна скорост чрез прилагане на различни количества въртящ момент към тях, намалявайки приплъзването на колелата и минимизиране на недозавиването.

  2. Schematic of the Hyundai traction control

   N Тракшън контол.

   Контролът на сцеплението дава възможност на KONA N да работи в тежки условия (почти се чувства като 4WD). Изберете между четири различни режима (DEEP SNOW, SNOW, MUD и SAND).

  3. Schematic of the Hyundai Electronic Stability Control (ESC).

   N система за стабилизация.

   Системата помага, когато е необходимо, но в противен случай не пречи на вашето забавление при шофиране и ви кара да вървите още по-бързо. Може да се изключи напълно за максимално усещане на пистата.

  4. Schematic of the Hyundai power steering

   N кормилна система.

   N системата за сервоусилване на волана (R-MDPS), осигурява стабилност на автомобила при висока скорост.

  5. Schematic of the Hyundai Electronic Controlled Suspension.

   N адаптивно окачване.

   Регулирайте твърдостта на окачването с натискане на бутон и оптимизирайте реакцията на KONA N за различни ситуации на шофиране, на пътя или на пистата.

  6. Schematic of the Hyundai N Power Sense Axle.

   N предна ос.

   С повишена твърдост и намалено тегло, предната ос изпраща бърза и прецизна обратна връзка към водача, подобрявайки сцеплението и предлагайки по-интуитивно изживяване при шофиране.

   Infographic displaying performance data of the Hyundai KONA N.
   Разход на гориво (комбиниран цикъл) за Hyundai KONA N 2.0 T-GDi 280 к.с.в л/100 км: 8,5; CO2 емисии (комбиниран цикъл) в г/км: 194 (WLTP).

   Завидна мощност.

   Двигателят 2.0 T-GDI сега разполага с 280 к.с. и е калибриран по нов начин за повече въртящ момент и мощност при по-ниски обороти. Това гарантира подобрено ускорение и много повече емоции зад волана.

   N DCT скоростна кутия.

   N DCT е подобрената версия на 8DCT на Hyundai, 8-степенна трансмисия от мокър тип с двоен съединител за по-добро ускорение и по-бързо превключване. N подобрения му позволяват да се справи с изискванията за увеличената мощност на KONA N. N DCT прилага уникални предавателни числа, което позволява на 2.0 T-GDi двигател да осигури възможно най-доброто си представяне.

   Portrait of Andreas-Christoph Hofmann, Vice President of Marketing & Product at Hyundai Motor Europe.
   Добавянето на N DCT ни позволява да разширим философията на марката N „Fun to Drive“. Интегрирайки я в KONA N, ние превърнахме KONA N в истински „горещ SUV“.

   - Andreas-Christoph Hofmann, Vice President of Marketing & Product at Hyundai Motor Europe -

   N Grin Control.

   Насладете се на повече усмивки на километър - С натискането на един бутон, N Grin Control System ви дава избор от пет различни режима на шофиране, които отговарят на вашето настроение. Различните режими променят характера на автомобила, като регулират параметрите на двигателя, окачването, кормилното управление, електронния контрол на стабилността (ESC), звука на изпускателната систама, N дифернециалан (e-LSD) и трансмисията.

   Hyundai KONA N driving on a race track at sunset.

   Launch Control.

   Насладете се на максимално сцепление за възможно най-бързо стартиране. Системата намалява въртенето на колелата или приплъзването при силно ускорение при ускорение от място.

   Metal pedals inside the Hyundai KONA N hot SUV.

   Функция "пълзене".

   Ускорете с прецизност: Когато пълзенето е „изключено“ и колата е на предавка D, колата не тръгна напред автоматично, когато отпуснете спирачния педал.

   Безкомпромисно усещане за SUV.

   В допълнение към възможностите си за състезателни писти, в основата си KONA N е все още един SUV. Обширният списък с функции за шофиране и управление води до безкомпромисни способности за шофиране на SUV.

   1. Detail of the Hyundai KONA N hot SUV front bumper

    Спортна спирачна система.

    Увеличените въздухозаборници на предната броня на автомобила, подобрените спирачни апарати и увеличеният размер на спирачните дискове увеличават максимално ефективността на спирачките.

   2. Hyundai KONA N driving on an unpaved road in an open landscape

    SUV купе.

    Пасивната безопасност се увеличава чрез подобрена устойчивост на усукване. Допълнителни точки на заваряване на каросерията и подсилена краш клетка предпазват пътниците при сблъсък.

   3. Details of the 19" forged wheels, red callipers, and body-coloured fenders on the Hyundai KONA N hot SUV

    19" ковани алуминиеви джанти.

    Със специално разработени гуми, които осигуряват максимално сцепление, монтирани върху специални N 19" ковани алуминиеви джанти, KONA N предлага отлични показатели на различни повърхности.

    Безопасност

    Авангардна безопасност и усъвършенствани системи за подпомагане на водача.

    С най-добрите в класа усъвършенствани системи за подпомагане на водача и активен пакет за безопасност с набор от иновативни функции, KONA N осигурява още повече спокойствие.

    1. Асистент за следене на трафика зад автомобила (RCCA).

     При движение на заден ход с ниска видимост, системата не само предупреждава водача, ако превозните средства се приближават отстрани - тя също така активира спирачките с цел избягването на сблъсък.

    2. Асистент за следене на сляпата точка (BCA).

     Използвайки радарни сензори в долната част на задна броня и предната камера, системата ви предупреждава за трафик в сляпата точка зад автомобила. Ако се активира мигача за смяна на пътната лента, системата ще издаде звуков сигнал и при нужда, активира спирачките с цел предотвратяването на инциденти.

    3. Асистент за избягване на челен сблъсък (FCA).

     Системата FCA използва монтирана отпред камера и радарен сензор, за да следи трафика пред автомобила. Ако засече потенциален сблъсък с автомобила отпред, тя предупреждава водача и, ако е необходимо, автоматично намалява скоростта или спира автомобила. Системата може също да разпознае пешеходци и велосипедисти.

    4. Асистент за активно следене на пътната лента (LFA).

     KONA N разполага с асистент за следване на лентата (LFA). Когато се активира, той поддържа i30 винаги в центъра на своята лента със скорост между 0 и 180 км / ч по магистралите и градските улици.

    5. Адаптивен круиз контрол със Stop & Go (ASCC).

     Повече безопасност и по-малко стрес. Поддържа зададено разстояние до превозното средство, като автоматично намалява или увеличава скоростта до предварително зададена стойност.

    6. Сигнализиране за тръгване на автомобила отпред (LVDA)

     Тази система за градско шофинаре сигнализира, когато автомобила отпред тръгне, точно като светофар в задръстване.

    7. Система за следене на пътниците на задната седалка (ROA).

     Ултразвуковите сензори откриват движението на пътниците, позволявайки на водача да бъде уведомен, ако деца или домашни любимци случайно останат в колата.

    8. Система за безопасно излизане от автомобила (SEA).

     KONA използва сензори, които сигнализират при наближаващ автомобил и не позволяват да бъдат отворени вратите. След като наближаващият автомобил премине, едно натискане на бутон позволява вратите да се отключат и пътниците да могат безопасно да излязат.

    9. Предупреждение при умора на водача (DAW).

     Системата разпознава признаци на умора на водача и предоставя звуков и визуален сигнал, с който съветва водача да вземе почивка.

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    Baby sucking on a bottle, strapped into a child seet.

    Rear Seat Alert (RSA).

    RSA automatically alerts you if someone or something is left in the back seat before you leave the vehicle.

    eCall button in the ceiling of the Hyundai KONA N

    E-call.

    Автоматично се обажда на спешниte служби, ако сте в инцидент и въздушните възглавници се задействат. Или натиснете бутона SOS за спешна помощ по всяко време, 365 дни в годината.

    Свързаност

    Разширяване на границите на автомобилната свързаност.

    С много интелигентни технологии като нов сензорен екран и пет години безплатен Bluelink® Connected Car Services, KONA N ви поддържа лесно свързани при всяко пътуване. Bluelink осигурява безпроблемно взаимодействие с онлайн разпознаване на глас и приложение за смартфон за управление на вашата кола. Услугите на Hyundai LIVE ви дават достъп до информация за трафика в реално време, паркирането, времето и др.

    1. 10.25" cluster inside the Hyundai KONA N hot SUV

     N 10.25" дигитално табло.

     Най-новото дигитално табло на Hyundai е на борда на KONA N. Ексклузивни са графиките, вдъхновени от състезателните игри в специалното N меню.

    2. 10.25" high definition touchscreen inside the Hyundai KONA N hot SUV

     10.25" централен дисплей.

     10,25" сензорен екран осигурява лесен достъп до функциите на автомобила, инфотейнмънт системата, навигационната система и приложенията за смартфони.

    3. 10.25" touchscreen with Performance Driving Data System on display inside a Hyundai KONA N

     N Performance меню.

     N системата за събиране на данни при шофиране позволява да наблюдавате и подобрявате шофирането си. Вижте: мощността, въртящ момент, налягането в турбото, G-анализатор и постигнати времена на обиколка.

     Удобство

     Среща на динамиката с комфорта.

     N фокусът върху мощността и динамиката не означава, че не можете да имате изключително удобство, докато шофирате KONA N.

     1. Driver and passenger sport seats inside the Hyundai KONA N hot SUV

      Отопляеми и вентилирани седалки.

      Топло през зимата и прохладно през лятото. Седалките за водача и предните седалки се предлагат с отопление и вентилация на седалката.

     2. Look inside the Hyundai KONA N hot SUV

      Комфортна задна седалка.

      Пътниците на втория ред ще оценят отопляемите седалки и удобния заден USB, за да могат да зареждат смартфона си комфортно.

     3. Heated leather steering wheel with the N Grin Shift button inside the Hyundai KONA N hot SUV

      Отопляем волан.

      Насладете се на топли ръце в студените дни с едно натискане на бутон. Вече не чакайте колата да се загрее, преди ръцете ви да се затоплят.

      © 2022 Hyundai. Всички права запазени.