Топ технологии. Топ удобство.

От най-новата интуитивна свързаност до обширна гама от първокласни функции за безопасност и ефективни задвижващи агрегат в Mild-Hybrid технология, новата KONA е оборудвана с изобилие от интелигентни технологии в подкрепа на вашия активен начин на живот.

Безопасност

Последно поколене технологии за активна и пасивна безопасност.

Тъй като нищо не е по-важно от безопасността на вашите близки, ние усъвършенствахме KONA. С Hyundai SmartSense, нашите модерни усъвършенствани системи за подпомагане на водача, новата KONA е актуализирана с най-новите функции за безопасност и помощ при шофиране за допълнително спокойствие.

Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
 1. 1
 2. 2
 3. 3
The Rear Cross-traffic Collision-avoidance Assist (RCCA) of the new Hyundai Kona.

Асистент за следене на трафика зад автомобила (RCCA).

При движение на заден ход с ниска видимост, системата не само предупреждава водача, ако превозните средства се приближават отстрани - тя също така активира спирачките с цел избягването на сблъсък.

The Intelligent Speed Limit Warning (ISLW) recognizing road speed signs in the new Hyundai Kona.

Интелигентно предупреждение за ограничение на скоростта (ISLW).

Разпознава знаците за скорост на пътя и показва в реално време знаците за ограничение на скоростта и забраната за преминаване на дисплея на навигационната система, на арматурното табло и на Head-Up Display (HUD).

Свързаност.

Авангардното свързано удобство.

Естествено, новата KONA също е надграденa с всички най-нови интелигентни технологии като огледално отразяване на смарт телефони и авангардни функции за свързване като Bluelink® Connected Car Services, което позволява да управлявате колата си от смартфона си - или с гласа си. Безплатен петгодишен абонамент за LIVE Services на Hyundai е включен в 10,25 ”навигационната система.

Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
 1. The 10.25” touchscreen of the new Hyundai Kona supporting Apple CarPlay™ and Android Auto™.
  2

  Нов 10,25" централен екран.

  Всичко, от което се нуждаете, точно на големия екран. Оптимално разположеният 10,25" сензорен екран предлага брилянтна яснота, лесна използваемост и първокласна свързаност със смартфони.

 2. The conveniently located wireless charging pad in the centre console of the new Hyundai Kona.

  Безжично зареждане.

  Безжично зареждане на телефон – разположена в централната конзола, поставката за безжично зареждане (стандарт Qi) ви позволява да зареждате лесно съвместим, отговарящ на стандарта Qi смартфон без използване на разхвърляни и неприятни за окото кабели

 3. E-call.

  KONA се предлага с e-call като стандарт, който автоматично се обажда на спешни служби, ако сте в авария и въздушните възглавници се разгръщат. Можете също така да натиснете SOS бутона за спешна помощ 24/7, 365 дни в годината.

 4. Премиум аудиосистема KRELL.

  Премиум аудиосистемата на KRELL осигурява звездно звуково представяне. 8 високоговорителя от висок клас доставят на всички на борда невероятно съраунд изживяване, задвижвано от първокласен 12-канален усилвател.

  Bluelink® Connected Car Services.

  Управлявайте колата си от смартфона си - или с гласа си. Bluelink® осигурява безпроблемна свързаност и интелигентни функции, за да направи вашето шофиране по-удобно.

  The personalized user profile in the new Hyundai Kona.

  Персонализиран потребителски профил.

  Запазете всичко точно както ви харесва. Сега можете да запазите вашите предпочитания за инфотейнмънт, като език, Bluetooth и настройки за навигация.

  The feature controls on the steering wheel of the Hyundai Kona.

  Разширени гласови команди.

  Активирайте и контролирайте функции като климатични настройки, инфотейнмънт контрол и отопление на седалките или на волана само чрез гласова команда.

  Приложението за смартфон Bluelink®.

  Контролирайте колата си от дланта на ръката си. Приложението Bluelink ви свързва с колата ви чрез вашия смартфон, така че можете да правите всичко, от заключване на вратите и да проверявате колко гориво е резервоарът, или да подгрявате автомобила си през студените дни...и много, много повече.

  Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
  1. screenshot of Hyundai bluelink app on the iphone: unlocking the car

   Отключване и заключване

   Забравихте да заключите колата си? Няма проблем, KONA ще уведоми чрез изпращане на известие на вашия смартфон. След това само въвеждате своя ПИН код и можете да заключите или отключите KONA с помощта на бутон вприложението Bluelink.

  1. 1
  Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
  1. screenshot of Hyundai bluelink app on the iPhone: send destination to car

   Изпращане на дестинация до колата

   Ако KONA е оборудвана с навигация, можете да използвате приложението Bluelink, за да търсите дестинации, докато сте извън колата си. След това Bluelink синхронизира маршрута с навигационна система. Просто влезте и натиснете Go.

  1. 1
  Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
  1. screenshot of Hyundai bluelink app on the iPhone: find parked car

   Намери колата ми.

   Забравихте къде сти паркирал? Няма проблем. Просто отворете проложението Bluelink и веднага ще бъдете заведен до автомобила.

  1. 1
  Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
  1. screenshot of a Hyundai bluelink notification on the iPhone: theft detection alert

   Известия за аларма.

   Bluelink винаги следи KONA. Ако някой се опита да проникне в автомобила - заключването на вратите е компрометирано и автомобилът е отворен - системата ще изпрати push-уведомление до вашия смартфон.

  1. 1
  Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
  1. screenshot of bluelink app on the iPhone: vehicle report

   Диагностика на автомобила.

   За повече спокойствие можете да направите пълна диагностика на автомобила с приложението Bluelink директно от телефона.

  1. 1
  Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
  1. screenshot of bluelink app on the iPhone: vehicle status

   Състояние на автомобила.

   Имате нужда от презареждане? Просто проверете приложението. Наслаждавайте се на дистанционен достъп до състоянието на вашия автомобил във всеки един момент, включително оставащо гориво, врати отворени / затворени или заключени / отключени и прозорци или багажник отворени / затворени.

  1. 1
  screenshot of bluelink app on the iPhone: Last mile navigation.

  Изпращане на дестинация до колата.

  Може да се наложи да паркирате KONA някъде, преди да стигнете до действителната си дестинация. Ако сте в рамките на 200 м - 2 км, можете да предадете навигацията от колата на приложението Bluelink. С добавена реалност телефонът ви ще ви насочи точно къде искате да отидете.

  Удобство

  Хитроумен комфорт и удобство.

  А що се отнася до удобството, в новата KONA са инсталирани широка гама от иновативни естетически и технически решения, за да ви предоставят най-новите автомобилни удобства и функционалност - дори за пътниците на задната седалка. Те включват втори ред отопляеми седалки и втори ред USB порт.

  The controls for the front seat heating ventilation in the new Hyundai Kona.

  Отопляеми и вентилирани седалки.

  Топло през зимата и прохладно през лятото. Седалките за водача и пътника на предната седалка се предлагат с отопление и вентилация на седалките.

  The rear USB port comforting the heated backseats in the new Hyundai Kona.

  Комфорт на задната седалка.

  Пътниците отзад ще оценят отопляемите седалки на втория ред и удобния заден USB порт, за да могат да зареждат смартфона в пълен комфорт.

  Амбиентно осветление.

  Заедно с новият дизайн на таблото, KONA предлага и амбиентно осветление в централна конзола и пространството за краката, засилвайки елегантния характер на интериора.

  The new ambient light technology in the new centre console and footwell of the new Hyundai Kona.
  The electric parking brake in the centre console of the new Hyundai Kona.

  Електронна паркинг спирачка (EPB).

  Електрическа паркинг спирачка може да бъде намерена в централната конзола. Удобена и лесена за използване, тя също така освобождава място в интериора.

  Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
  1. The rear-view camera in the new Hyundai Kona for easy and safe parking.

   Камера за обратно виждане.

   Наслаждавайте се на по-добра видимост при паркиране и шофиране. С натискането на един бутон мониторът за обратно виждане ви показва точно какво се случва зад вас на централния сензорен екран - дори по време на шофиране.

  2. The Head-up display (HUD) in the new Hyundai Kona projecting important informations into your sight.

   Head-up дисплей (HUD).

   Предлагайки ясен образ за лесна видимост, нашият нов дисплей ви помага да останете в безопасност, като проектира важна информация като скорост, напътствията на навигацията и различни предупреждения директно във вашето полезрение.

  3. The paddle shifters controlling the 7-speed Dual Clutch Transmission of the new Hyundai Kona.

   Пера на волана.

   Искате ли да поемете контрола? Когато новата KONA е оборудвана със 7-степенна трансмисия с двоен съединител, на волана разполагате с пера за превключване на предавките.

   Динамика

   Истинска динамика в класа на компактните SUV модели.

   Новата KONA достига нови висоти по отношение на динамика и ефективност. Новите 48V Mild-Hybrid задвижвания помагат за по-ниски стойности на вредни емисии CO2 и изгарят по-малко гориво. Широката гама подобрения на окачването и управлението осигуряват по-висок комфорт на возене и по-добро пътно поведение. Кормилното управление също е прецизно настроено, за да отговаря на новия характер на окачването, а подобрените гуми осигуряват по-добра горивна ефективност и по-ниски емисии.

   Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
   1. The Max Power and Torque of the 1.0-litre T-GDi petrol engine in the new Hyundai Kona.

    Бензинов 1.0 T-GDI

    1.0-литровият бензинов двигател T-GDi предлага 120 к.с.и се предлага с 6-степенна ръчна или - за първи път - 7-степенна трансмисия с двоен съединител (DCT). За по-добра горивна ефективност се предлага и 48V мека хибридна версия с 6-степенна интелигентна ръчна трансмисия. Максимална мощност: 120 к.с., макс. въртящ момент: 200 Nm (7DCT) / 172 Nm (6MT и 6iMT).

   1. 1
   Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
   1. The Max Power and Torque of the 1.6-litre T-GDi petrol engine in the new Hyundai Kona.

    1.6 T-GDi бензинов двигател.

    И ако се интересувате повече от по-спортен двигател, подобреният 1,6-литров T-GDI бензинов двигател предлага 198 к.с. Той е комбиниран с плавно превключващата 7-степенна трансмисия с двоен съединител (DCT) и се предлага както във варианти с предно предаване, така и със задвижване 4х4. Максимална мощност: 198 к.с., макс. Въртящ момент: 265 Нм.

   1. 1
   Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
   1. The Max Power and Torque of the U 1.6 diesel engine in the new Hyundai Kona.

    Дизелов 1.6 CRDi.

    Дизеловият двигател е оборудван с 1,6-литров двигател, който доставя 136 к.с. Изберете между 6-степенна интелигентна ръчна скоростна кутия (6iMT) или 7-степенна трансмисия с двоен съединител (DCT). Дизелът е оборудван с 48V Mild-Hybrid система като стандарт. Задвижването на четирите колела не е задължително при трансмисията 7DCT. Макс. Мощност: 136 к.с., макс. въртящ момент: 320 Nm (с DCT).

   1. 1
   The new Hyundai Kona from the front in Surfy Blue driving down a country road through the woods.

   Подобрения при пътното поведение и управлението.

   Ковата KONA разполага с нова по-шлифована настройка на окачването, за подобрено пътно поведение спрямо своя предшественик. Пружините, амортисьорите и стабилизиращите щанги са модифицирани за по-добър комфорт на шофиране.

   48V Mild-Hybrid система.

   Спестете гориво и намалете емисиите с 48V Mild-Hybrid. Той поддържа двигателя с вътрешно горене с допълнителен въртящ момент по време на ускорение - в зависимост от състоянието на зареждане на акумулатора и степента на ускорение. В резултат на това се подобряват икономията на гориво и емисиите на CO2 на двигателя. Можете да откриете повече за това как системата работи в различни ситуации на шофиране по-долу.

   Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
   1. The Mild Hybrid Starter Generator (MHSG) of the new Hyundai Kona supporting the combustion engine.

    Комфортен старт.

    Mild-Hybrid системата има особени предимства в градския трафик, като MHSG поддържа двигателя с вътрешно горене при повторно стартиране след спиране в трафик. Това действие поддържа по-бързо и плавно стартиране на двигателя с допълнителен въртящ момент, като се черпи енергия от батерията. MHSG подпомага двигателя с вътрешно горене по време на потегляне, като компенсира с въртящ момент и мощност.

   1. 1
   Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
   1. The Mild Hybrid Starter Generator (MHSG) of the new Hyundai Kona supporting acceleration.

    Ускорение.

    При ускорение MHSG подпомага двигателя с вътрешно горене с допълнителни 60 Nm въртящ момент по време на ускорение - в зависимост от състоянието на зареждане на батерията и степента на ускорение. След като се достигне необходимата скорост, MHSG преминава в неутрален режим, без да доставя мощност. В резултат на това емисиите на CO2, както и разходът на гориво, могат да бъдат намалени.

   1. 1
   Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
   1. The Mild Hybrid Starter Generator (MHSG) of the new Hyundai Kona charging while driving.

    Движение с постоянна скорост.

    При постоянна скорост MHSG или е на празен ход, или действа като генератор, зареждащ батерията, в зависимост от наличния заряд в батерията.

   1. 1
   Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
   1. The Mild Hybrid Starter Generator of the new Hyundai Kona converting braking energy in electricity.

    Рекуперация.

    При спиране и спускане, въртящият се колянов вал захранва MHSG, който след това действа като генератор с максимална рекуперационна мощност от 10 до 12 kW. Генераторът преобразува кинетичната спирачна енергия в електричество и я захранва обратно в батерията. В тези фази двигателят с вътрешно горене остава включен и съединителят е затворен, за да може да предава мощността от колелата върху трансмисията и двигателя към MHSG.

   1. 1
   Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
   1. The extended start-stop system of the new Hyundai Kona activating at 30 km/h.

    Движение с ниска скорост

    При движение при ниски скорости функцията старт-стоп вече се активира при 30 км / ч. При забавяне между 30 и 0 км / ч и при изключен съединител двигателят се изключва напълно.

   1. 1

   Нови скоростни кутии за различни стилове на шофиране.

   Новата KONA се предлага с 6-степенна ръчна скоростна кутия, 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител (7DCT) или новоразработената 6-степенна интелигентна ръчна трансмисия (iMT). iMT допринася за допълнителна редукция на разхода на гориво с 48V Mild-Hybrid.

   Gear shifter of the Intelligent Manual Transmission in the new Hyundai Kona.
   4

   Интелигентна 6-степенна ръчна скоростна кутия.

   За повишена горивна ефективност при версията с Mild-Hybrid, 6iMT отделя двигателя от трансмисията след освобождаване на газта.Така KONA преминава в режим Coasting.

   The smooth-shifting 6-speed manual transmission in the centre console of the Hyundai Kona.

   6-степенна ръчна скоростна кутия.

   6-степенната ръчна скоростна кутия е преработена спряна предшественика си, за по-прецизно и плавно превкючване.

   Разгледайте повече за новата KONA.

   Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
   1. 1
   2. 2
   3. 3

   © 2024 Hyundai. Всички права запазени.