Изключително електрическо представяне.

Новата KONA Electric осигурява изключителни електрически характеристики и щедър пробег до 484 км. И когато най-накрая трябва да презаредите, бързото зареждане качва батерията от 10% до 80% състояние на зареждане само за 47 минути *.

Динамика

Голяма мощ. Отличен пробег. Вълнуващо ускорение.

Никой никога не е казвал, че електрическата мобилност трябва да бъде скучна. Светкавично бързо на старта, благодарение на въртящия момент от 395 Nm, доставян от изцяло електрическия задвижващ механизъм, този спортен SUV е наистина забавен за шофиране - ускорявайки от 0 до 100 км / ч само за 7,9 секунди. Предлага се с две различни версии на задвижване, можете да изберете своята мощност и предпочитан обхват: 39,2 kWh батерия с пробег до 305 км. Или версията с 64 kWh, която осигурява пробег до 484 км с едно зареждане (1).

Колко време е вашето ежедневно пътуване до работното място?

Изчислете броя дни на пътуване до работното място между зарежданията за двете опции на батерията (39,2 и 64 kWh).

22 km

 

 

дни

между
зареждания

 

 

дни

между
зареждания

Точно както има редица фактори, които влияят върху горивната ефективност на двигателя с вътрешно горене (ICE), общият пробег на електрическото шофиране ще бъде повлиян от размера на батерията, вашия стил на шофиране, външната температура, всички пътници, които превозвате и още.


  1. Icons of 484 km range and maximum power of 150 kW of the new Hyundai Kona Electric with 64 kWh battery.
   1

   Насладете се на максимална мощност и пробег.

   С 64 кВтч батерия получавате наистина впечатляващ пробег до 484 км * - и мощност от 204 к.с. и 395 Нм въртящ момент - също много. И благодарение на интелигентния начин пакетът с батериите е интегриран в цялостния дизайн, така че не е нужно да се правят компромиси с вътрешното пространтво.

  2. Icons of the acceleration and top speed of the new Hyundai Kona Electric with 64 kWh battery.
   1

   Спортни гени.

   Този спортен SUV е истински забавен за шофиране - ускорявайки от 0 до 100 км / ч само за 7,9 секунди. Версията на батерията с мощност 64 кВтч осигурява максимална скорост от 167 км / ч (ограничена).

  1. 1
  2. 2
  1. Icons of 305 km range and maximum power of 100 kW of the new Hyundai Kona Electric with 39.2 kWh battery.
   1

   Стандартна версия.

   Вариантът на батерията с мощност 39,2 кВтч предлага обхват до 305 километра и въртящ момент от 395 Нм, което го прави забавен за шофиране с пълна мощност, наличен от първата секунда. И благодарение на интелигентния начин пакетът с батериите е интегриран в цялостния дизайн, така че не е нужно да се правят компромиси с вътрешното пространтво.

  2. Icons of the acceleration and top speed of the new Hyundai Kona Electric with 39.2 kWh battery.
   1

   Спортни гени.

   Този спортен SUV е истински забавен за шофиране - ускорявайки от 0 до 100 км / ч само за 9,9 секунди. Версията на батерията с мощност 64 кВтч осигурява максимална скорост от 155 км / ч (ограничена).

  1. 1
  2. 2

  Технология на електрическо шофиране.

  Внимателно подбраните компоненти на електрическия задвижващ механизъм са проектирани да осигурят отлични характеристики на шофиране и практичен ежедневен пробег с едно зареждане. Специално проектираната платформа позволява интеграция на батериите в пода на автомобила, така получавата нисък център на тежестта и никакви компромисти по отношение вътрешното пространство.

  The 64 kWh battery of the new Hyundai Kona Electric.

  Литиево-йонна полимерна батерия.

  За новата KONA Electric, Hyundai избира литиево-йонна полимерна батерия, вместо никел-метал-хидридна батерия. Този тип технология разполага с много по-добри показатели при зареждане/разреждане, както и при капацитета.

  The electric motor of the new Hyundai Kona Electric.

  Електрически двигател.

  Батерията с капацитет 64 kWh е в комбинация с електрически мотор, който осигурява 204 к.с. (150 kW). Батерията с капацитет 39,2 kWh се предлага с електрически мотор с мощност 136 к.с. (100 kW).

  Интелигентна технология за интелигентно шофиране.

  Увеличете пробега си по време на шофиране с регенеративните спирачни системи на KONA Electric, които ви позволяват да зареждате батерията, като използвате електрическия мотор, за да контролирате автомобила.

  1. Graphic illustrating the adjustable recuperative braking functionality in the Hyundai Kona Electric.

   Регулируемо регенеративно спиране.

   Спирането е оптимизирано, за да извлече максимума от рекуперативната спирачна система, като помага на KONA Electric да поддържа здравословно състояние на зареждане (SOC). Водачът може лесно да регулира нивото на регенеративно спиране чрез превключвателите зад волана.

  2. Graphic illustrating the adjustable recuperative braking functionality in the Hyundai Kona Electric.

   Нива на рекуперативно спиране.

   Ниво 0: Рекуперативното спиране не работи и батерията не се зарежда. Ниво 1 до ниво 3: С всяко ниво по-високо автомобилът се забавя все повече, използвайки електрическия мотор, като същевременно увеличава силата на зареждане. Колкото по-високо е нивото, толкова повече автомобилът забавя и зарежда батерията, когато свалите крака си от газта.

  1. 1
  2. 2
  1. Graphic illustrating the 1-paddle mode in the new Hyundai Kona Electric.

   Движение с еднодействие.

   Също така е възможно активното спиране на автомобила с помощта на лоста за превключване. Просто дръпнете левия превключвател и задръжте. Можете да забавите колата до пълно спиране по този начин, без да натискате конвенционалния педал на спирачката.

  2. Graphic illustrating the shifter operation in the new Hyundai Kona Electric.

   Задръжте.

   Издърпайте левия превключвател и задръжте, за да активирате максимална сила на рекуперативно спиране. Възможно е да спрете колата по този начин - без да използвате конвенционалния спирачен педал. Силата на зареждане е най-силната в този режим.

  1. 1
  2. 2
  1. Graphic illustrating the smart regenerative braking in the new Hyundai Kona Electric.

   Интелигентно регенеративно спиране.

   Интелигентната система за рекуперативно спиране използва вградения радарен сензор в предната част на автомобилаза автоматично управление на нивото на рекуперативно спиране, за да реагира на предстоящия трафик. Освен това той също така преценява дали KONA Electric се движи нагоре или надолу и регулира съответно.

  1. 1

  Зареждане

  Зареждайте напълно през нощта или зареждайте в движение.

  В зависимост от типа зареждане в домашни условия или от типа станция за бързо зареждане, до която имате достъп, новата KONA Electric предлага различни възможности и видове опции за зареждане.

  1. A couple sitting in a parking lot while the new Hyundai Kona Electric is charging on a public charging station.

   Батерия 64 кВтч.

   Когато използвате станция за бързо зареждане с постоянен ток от 100 кВ (DC), литиево-йонната полимерна батерия на KONA Electric отнема само около 47 минути, за да се зареди от 10% до 80% състояние на зареждане (SOC). Ако е свързан към станция от 50 кВ, времето за зареждане е 64 минути.

  2. Icon of a CCS or Combo 2 fast charging plug.

   Батерия 39.2 кВтч.

   Литиево-йонната полимерна батерия на KONA Electric отнема само около 47 минути, за да зареди от 10% до 80% състояние на заряд (SOC), когато използва станция за бързо зареждане с постоянен ток от 100 кВ (DC). Ако е свързан към станция с мощност 50 кВ, времето за зареждане е 48 минути.

  1. 1
  2. 2
  1. The new Hyundai Kona Electric charging with a AC type 2 charging cable.
   2

   Батерия 64 кВтч.

   Когато сте свързани към домашна или обществена зарядна станция за променлив ток, отнема 6 часа и 50 минути, за да заредите батерията с капацитет 64 кВтч от 10-100% SOC, използвайки 10,5 кВ трифазно бордово зарядно устройство (OBC) и 9 часа 15 минути, използвайки 7,2 кВ еднофазен OBC.

  2. AC type 2 charging cable plugs for electric vehicles.

   Батерия 39.2 кВтч.

   Батерията с капацитет 39,2 кВч се зарежда от 10-100% SOC, когато е свързано към домашна зарядна станция или обществена зарядна станция на променлив ток, отнема 4 часа и 20 минути с помощта на 10,5 кВ трифазно бордово зарядно устройство (OBC) и 6 часа с помощта на 7,2 кВ еднофазен OBC.

  1. 1
  2. 2
  1. A man looking at his smartphone for the programmable charging of the new Hyundai Kona Electric.

   Програмируемо зареждане.

   Усъвършенстваната система за управление на батерията на KONA Electric ви дава пълен контрол върху това кога и как искате да я заредите. Изберете час, който най-добре отговаря на вашия график и бюджет, с ясен преглед на оставащото време за зареждане.

  2. Screenshot of bluelink app on the iPhone: charging time reservation.

   Резервация за време за зареждане.

   За да спестите пари, са необходими само няколко движения. Използвайте функцията за запазване на времето за зареждане на централния екран, за да програмирате времето за стартиране и спиране на зареждането, за да се възползвате максимално от пиковите нива на електроенергия и да се събудите до напълно заредена батерия.

  3. Screenshot of bluelink app on the iPhone: charging limits.

   Ограничение за зареждане.

   Задайте ограничение за зареждане - например 50% - за да се възползвате от станция за бързо зареждане в града за да стигнете до вкъщи - и след това напълно заредете батерията у дома, докато спите, за да се възползвате от ниските цени на електроенергията през нощта.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

  Удобство

  Практичен и универсален.

  Новата KONA Electric е проектирана за максимална практичност и удобство: тръгнете на пътуване и се възползвайте от щедрия капацитет на багажника от 332 литра. Или включете допълнителните отопляеми и вентилирани седалки за повече комфорт на пътя. А интелигентните функции като камера за обратно виждане и head-up дисплей правят пътуването по-безопасно и по-малко стресиращо.

  1. Shift-by-wire in the middle console of the new Hyundai Kona Electric.

   Управление чрез бутони.

   Превключвайте между P,D,N,R като просто използвате бутоните, удобно разположени на плаващата централна конзола.

  2. The controls of the automatic climate control in the middle console of the new Hyundai Kona Electric.

   Автоматична климатична система.

   Задайте предпочитаната настройка на температурата за водача и пътника на предната седалка - или деактивирайте зоната за предния пътник, за да спестите енергия от батерията, когато шофирате сами.

  3. The controls for the front seat heating and ventilation in the new Hyundai Kona Electric.

   Отопляеми и вентилирани седалки.

   Топло през зимата и прохладно през лятото. Седалките за водача и пътника на предната седалка се предлагат с отопление и вентилация на седалките.

  4. The heated backseats in the new Hyundai Kona.

   Комфорт на задната седалка.

   Пътниците отзад ще оценят отопляемите седалки на втория ред и удобния заден USB порт, за да могат да зареждат смартфона в пълен комфорт.

  5. The electronic parking brake in the centre console of the new Hyundai Kona Electric.

   Електронна паркинг спирачка (EPB).

   Електрическа паркинг спирачка може да бъде намерена в централната конзола. Удобена и лесена за използване, тя също така освобождава място в интериора.

   1. The rear-view monitor in the new Hyundai Kona Electric for easy and safe parking.

    Камера за обратно виждане.

    Наслаждавайте се на по-добра видимост при паркиране и шофиране. С натискането на един бутон мониторът за обратно виждане ви показва точно какво се случва зад вас на централния сензорен екран - дори по време на шофиране.

   2. The Head-up display (HUD) in the new Hyundai Kona Electric projecting important informations into your sight.

    Head-up дисплей (HUD).

    Предлагайки ясен образ за лесна видимост, нашият нов дисплей ви помага да останете в безопасност, като проектира важна информация като скорост, напътствията на навигацията и различни предупреждения директно във вашето полезрение.

   3. The paddle shifters of the new Hyundai Kona Electric.

    Пера на волана.

    Можете лесно да регулирате нивото на рекуперативно спиране с помощта на лоста за превключване. Възможно е също така активно да спирате автомобила, като дърпате левия превключвател.

    Свързаност.

    Авангардното свързано удобство.

    Естествено, новата KONA Electric също е надграденa с всички най-нови интелигентни технологии като огледално отразяване на смарт телефони и авангардни функции за свързване като Bluelink® Connected Car Services, което позволява да управлявате колата си от смартфона си - или с гласа си. Безплатен петгодишен абонамент за LIVE Services на Hyundai е включен в 10,25 ”навигационната система.

    Bluelink® Connected Car Services.

    Управлявайте колата си от смартфона си - или с гласа си. Bluelink® осигурява безпроблемна свързаност и интелигентни функции, за да направи вашето шофиране по-удобно.

    The personalized user profile in the new Hyundai Kona Electric.

    Персонализиран потребителски профил.

    Запазете всичко точно както ви харесва. Сега можете да запазите вашите предпочитания за инфотейнмънт, като език, Bluetooth и настройки за навигация.

    The feature voice control in the new Hyundai Kona Electric.

    Разширени гласови команди.

    Активирайте и контролирайте функции като климатични настройки, инфотейнмънт контрол и отопление на седалките или на волана само чрез гласова команда.

    Приложението за смартфон Bluelink®.

    Контролирайте колата си от дланта на ръката си. Приложението Bluelink ви свързва с колата ви чрез вашия смартфон, така че можете да правите всичко, от заключване на вратите и да проверявате колко гориво е резервоарът, или да подгрявате автомобила си през студените дни...и много, много повече.

    1. Screenshot of bluelink app on the iPhone: remote climate settings.

     Дистанционно управление на климатика.

     Твърде студено навън? Няма проблем. KONA Electric ви позволява да планирате време, в което искате да загреете предварително колата си, да размразите прозорците си и да активирате електрическото отопление на волана, когато е свързано към външен източник на захранване - като у дома в гаража си. Това е удобно и освен това спестява енергия от батерията, която ще е необходима по-късно за отопление на автомобила на пътя.

    2. Screenshot of bluelink app on the iPhone: Distance to empty.

     Пробег до празна батерия (DTE).

     Преди да тръгнете на път, проверете разстоянието, което можете да изминете с текущия заряд на вашия Hyundai.

    3. Screenshot of bluelink app on the iPhone: charging schedule.

     График на зареждане.

     Приложението Bluelink осигурява достъп и контрол върху графика за зареждане на вашия електрически Hyundai. Управлявайте го, за да осигурите най-добрия живот на батерията и тарифите за електричество. И че колата ви е напълно заредена, когато сте готови да тръгнете, разбира се.

    4. Screenshot of bluelink app on the iPhone: charging limits.

     Ограничения за зареждане.

     Поемете пълен контрол върху зареждането на вашия електрически Hyundai. Можете да решите лимитите за бързо и цялостно зареждане - ако искате.

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    1. Screenshot of bluelink app on the iPhone: last mile navigation.

     Изпращане на дестинация до колата.

     Може да се наложи да паркирате KONA Electric някъде, преди да стигнете до действителната си дестинация. Ако сте в рамките на 200 м - 2 км, можете да предадете навигацията от колата на приложението Bluelink. С добавена реалност телефонът ви ще ви насочи точно къде искате да отидете.

    2. Screenshot of bluelink app on the iPhone: destination send to car.

     Изпращане на дестинация до колата

     Ако KONA Electric е оборудвана с навигация, можете да използвате приложението Bluelink, за да търсите дестинации, докато сте извън колата си. След това Bluelink синхронизира маршрута с навигационна система. Просто влезте и натиснете Go.

    3. Screenshot of bluelink app on the iPhone: find my car.

     Намери колата ми.

     Забравихте къде сти паркирал? Няма проблем. Просто отворете проложението Bluelink и веднага ще бъдете заведен до автомобила.

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    1. screenshot of bluelink app on the iPhone: unlocking the car.

     Отключване и заключване.

     Забравихте да заключите колата си? Няма проблем, KONA Electric ще уведоми чрез изпращане на известие на вашия смартфон. След това само въвеждате своя ПИН код и можете да заключите или отключите KONA Electric с помощта на бутон вприложението Bluelink.

    2. Screenshot of bluelink app on the iPhone: alarm notifications.

     Известия за аларма.

     Bluelink винаги следи KONA Electric. Ако някой се опита да проникне в автомобила - заключването на вратите е компрометирано и автомобилът е отворен - системата ще изпрати push-уведомление до вашия смартфон.

    3. Screenshot of bluelink app on the iPhone: car health information.

     Диагностика на автомобила.

     За повече спокойствие можете да направите пълна диагностика на автомобила с приложението Bluelink директно от телефона.

    1. 1
    2. 2
    3. 3

    Безопасност

    Последно поколене технологии за активна и пасивна безопасност.

    Тъй като нищо не е по-важно от безопасността на вашите близки, ние усъвършенствахме KONA Electric. С Hyundai SmartSense, нашите модерни усъвършенствани системи за подпомагане на водача, новата KONA Electric е актуализирана с най-новите функции за безопасност и помощ при шофиране за допълнително спокойствие.

    1. Асистент за следене на сляпата точка (BCA).

     Използвайки радарни сензори в долната част на задна броня и предната камера, системата ви предупреждава за трафик в сляпата точка зад автомобила. Ако се активира мигача за смяна на пътната лента, системата ще издаде звуков сигнал и при нужда, активира спирачките с цел предотвратяването на инциденти.

    2. Асистент за следене на трафика зад автомобила (RCCA).

     При движение на заден ход с ниска видимост, системата не само предупреждава водача, ако превозните средства се приближават отстрани - тя също така активира спирачките с цел избягването на сблъсък.

    3. Асистент за следене на пътната лента (LFA).

     Новата KONA Electric разполага с асистент за следване на лентата (LFA). Когато се активира, той поддържа KONA винаги в центъра на своята лента със скорост между 0 и 200 км / ч по магистралите и градските улици.

    4. Адаптивен круиз контрол със Stop & Go (ASCC).

     Повече безопасност и по-малко стрес. Поддържа зададено разстояние до превозното средство, като автоматично намалява или увеличава скоростта до предварително зададена стойност.

    5. Автономна аварийна спирачка (FCA).

     Системата FCA автоматично спира, когато установи внезапно спиране на автомобил или пешеходец по пътя. Първоначално предупреждава шофьора визуално и акустично, след това контролира спирачката в съответствие със степента на опасност от сблъсък и прилага максимална спирачна сила, за да избегне сблъсък.

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5

    Разгледайте повече от новата KONA Electric.