Усмихни се, това ще бъде добре.

Вълнуващо и забавно, всяко шофиране с IONIQ 5 N ще повиши нивата ви на допамин до нови върхове. Със своята зашеметяваща динамика по ваша команда, тази машина за щастие поставя нови еталони за високопроизводителни електромобили. Насладете се.

Динамика

Усилване на N динамиката. 

Делничен ден или уикенд – дните ви ще са заредени с динамика. Благодарение на технологиите, взаимствани от моторните спортове, и годините на интензивно разработване на електрически Rolling Lab, IONIQ 5 N усилва N производителността по нов електрифициращ начин.
 
 1. 260 PS icon.

  Максимална скорост.

  Освободете състезателя в себе си! С максимална скорост от 260 км/ч този електрически автомобил е създаден за изключително спортно усещане. 

 2. Манометър за обороти.

  Висок въртящ момент.

  Високопроизводителните електрически мотори на IONIQ 5 N се въртят до 21 000 RPM, осигурявайки 650 PS и 770 Nm изпепеляващ въртящ момент с N Grin Boost.

 3. Спортните педали на Hyundai IONIQ 5 N. 

  Изумително ускорение.

  Смехът е най-доброто лекарство. С възможност за ускоряване от 0-100 км/ч за 3,4 секунди – този мощен източник на щастие ще развълнува душата ви, когато пожелаете.

  Corner Rascal

  Двумоторно AWD с управление, вдъхновено от ралито.

  Също толкова гладен за завои, колкото и вие, IONIQ 5 N повишава характеристики на N в завой с ново ниво на директно усещане за управление и вдъхновена от моторните спортове AWD способност за завиване. Това не е просто шофиране, това е начин да направите ежедневието по-вълнуващо. Вдъхновени от Световния рали шампионат интегрирани задвижващи оси (IDA) се прилагат както отпред, така и отзад, и са подсилени, за да издържат на по-силен въртящ момент на електродвигателя, като същевременно намаляват неподрессорената маса заедно с 21-инчовите ковани алуминиеви джанти.
        
  Илюстрация на e-LSD, показваща задни колела, гледани през полупрозрачен Hyundai IONIQ 5 N.

  Електронен диференциал с ограничено приплъзване.

  Насладете се на оптимизирана производителност в завой и контрол с e-LSD на задната ос (електронен диференциал с ограничено приплъзване).
  1. Илюстрация с разрез, показваща допълнителни лепила и точки за заваряване на новия Hyundai IONIQ 5 N.

   Подобрена каросерия и шаси.

   Възможностите на IONIQ 5 N за завиване започват с подобрения в структурата на тялото в бяло (BIW) с 42 допълнителни точки за заваряване и 2,1 метра допълнителни лепила за повече твърдост. Монтажът на двигателя и батерията е подсилен, докато предните и задните подрамки са подобрени за странична твърдост.
  1. 1
  1. Илюстрация с разрез, показваща подобрения в кормилната система на новия Hyundai IONIQ 5 N. 

   По-директно управление.

   За да се подобри реакцията на кормилното управление и обратната връзка, кормилната колона е подсилена за подобрена твърдост. Специално настроената система N, монтирана на стойка, задвижвана от мотор, има по-високо съотношение на управление и подобрена обратна връзка за въртящия момент. Тези нововъведения ви дават по-директно и комуникативно управление за по-голяма увереност.
  1. 1
  1. Hyundai IONIQ 5 N погледнат отгоре със символи за разпределение на въртящия момент отпред и отзад. 

   N Разпределение на въртящия момент.

   N Torque Distribution осигурява напълно променливо предно и задно разпределение на въртящия момент, което може да се регулира на 11 нива.
  2. Изцяло електрическият Hyundai IONIQ 5 N, гледан отпред с дървета на заден план. 

   N педал.

   Тази интелигентна софтуерна функция е проектирана да осигури незабавно поведение при завой и подобрена чувствителност на газта за бързо и вълнуващо завиване.
  3. Изцяло електрическият Hyundai IONIQ 5 N се носи в завой на състезателна писта.

   N оптимизатор за дрифт.

   Усъвършенстваната технология помага за поддържане на ъгъла на отклонение чрез балансиране на множество системи, реагиращи в реално време. Функцията Torque Kick Drift ви позволява да симулирате удара на съединителя на автомобили със задно предаване за по-незабавно започване на дрифт.

   Ежедневен спортен автомобил

   Изпитайте максимално удоволствие от шофирането.

   Създаден за максимално удоволствие от шофирането, IONIQ 5 N е щателно проектиран да повиши нивата ви на щастие. Балансирайки динамиката на шофиране на ниво състезателна писта и невероятната мощност с възможността за ориентирано към комфорта ежедневно пътуване до работното място, това е наистина спортна кола за всеки ден – създадена, за да превърне всеки момент зад волана във вълнение и изживяване на онази класическа N усмивка.
      
   1. Снимка на кожения N волан в изцяло електрическия Hyundai IONIQ 5 N. 

    N волан.

    Коженият N волан осигурява отлично сцепление и директен достъп до функциите за производителност на шофиране като лостчетата за превключване и бутоните N Grin Shift и Drive Mode.

   2. Седалките тип кофа в Hyundai IONIQ 5 N високопроизводителен EV. 

    Седалки тип bucket. 

    Създадени за високоефективно шофиране, подсилените опори на N седалките стабилно поддържат горната и долната част на тялото ви по време на ускорение и рязко завиване, така че да запазите контрола.

   3. Централната конзола на Hyundai IONIQ 5 N с подложки за коленете на водача и опора за пищяла за шофиране на писта.

    Централна конзола. 

    Централната конзола на IONIQ 5 N е оптимизирана за шофиране на писта с наколенки и опора за пищяла, както и плъзгащ се подлакътник. Удължението към долната част на конзолата подобрява твърдостта, за да подпомогне допълнително спортното шофиране.

    1. Лостчетата на волана на изцяло електрическия Hyundai IONIQ 5 N.

     Почувствайте динамиката.

     Нашата технология N e-Shift ви дава усещане за контрол върху подаването на мощност и това усещане за разтърсване между превключванията за по-добра обратна връзка и контрол на водача.
    2. Изглед отпред на Hyundai IONIQ 5 N, който се движи между тъмни сгради.

     Чуй мощността.

     Наистина усетете и чуйте вашето шофиране – N Sound+ използва 10 вътрешни и външни високоговорителя, които реагират динамично на това как шофирате въз основа на скоростта и позицията на дросела.
    3. Два високопроизводителни електромобила Hyundai IONIQ 5 N се движат по криволичещ път с дървета. 

     Спортно усещане за пътя.

     Автоматично активиране на режим N, когато бъдат открити пътни знаци с двойна крива.

     Възможност за състезателна писта

     Авангардни технологии за максимална производителност на писта.

     IONIQ 5 N се доставя оборудван с широк набор от функции за състезателна писта зс цел подобрена производителност. На пистата сте подкрепени от авангардни технологии, които наистина повишават фактора на забавление. Всяка обиколка в IONIQ 5 N повишава нивото ви на вълнение, носейки класическата N усмивка на лицето ви отново и отново.
      
     1. Колело Hyundai IONIQ 5 N със спирачна система с марка N. 

      Най-мощната спирачна система на Hyundai.

      Оптимизиран за спиране с левия крак, той разполага с 400-милиметрови предни дискове с четирибутални моноблокови апарати, 360-милиметрови задни дискове и оптимизиран въздушен поток за подобрена ефективност на охлаждане.

     2. Изцяло електрическият Hyundai IONIQ 5 N на състезателна писта.

      Гуми с висока производителност.

      Включва гуми с високо сцепление 275/35R21 Pirelli P-Zero за подобрено возене и управление и по-добро сцепление при представяне на писта.

     3. Една от кованите лети джанти на изцяло електрическия Hyundai IONIQ 5 N.

      21'' лети джанти.

      Летите 21" алуминиеви джанти изглеждат фантастично, като същевременно подобряват управлението и сцеплението чрез намаляване на теглото без пружини.

      100 рентгенова снимка на регенеративната спирачна система в Hyundai IONIQ 5 N. 

      N Brake Regen.

      Регенеративната спирачна система – при която електрическите мотори забавят автомобила – обикновено се използва за зареждане на батерията, но е преосмислена в IONIQ 5 N, за да подобри спирачната ефективност. Той предлага до максимум 0,6 G забавяща сила, водеща цифра в индустрията.
      Hyundai IONIQ 5 N дисплей, показващ електронно контролирани настройки на окачването. 

      Електронно контролирано окачване.

      Повече производителност или повече комфорт? Ти избираш. Електронно контролираното окачване ви позволява да регулирате твърдостта на окачването, настроено според избрания от вас режим на шофиране: N/Sport/Normal.

      Авангардни технологии за представяне на състезателна писта.

      С кола, която е напълно способна да доставя чисти неподправени вълнения като IONIQ 5 N, ще трябва да свикнете с едно нещо: да шофирате с тази класическа N усмивка на лицето си. Допълнени от нови технологии и подобрени възможности за състезателна писта, няколко ексклузивни функции подпомагат представянето на пистата като: N Grin Boost, N Launch Control, N Battery Preconditioning и N Race.
      1. Цифрите 3.4 и буквите Sec. 

       N Grin Boost.

       Насладете се на повишен въртящ момент и мощност до 478 kW / 650 PS, когато натиснете бутона N Grin Boost. Ускоряване от 0-100 км/ч само за 3,4 секунди.
      2. Рентгенов изглед на Hyundai IONIQ 5 N, показващ неговите двойни електрически мотори.

       N стартиране.

       Започнете като професионален шофьор на състезателна кола. Launch Control помага за стартиране на автомобила от място възможно най-бързо чрез контролиране на въртящия момент на двигателя.
      3. Задните LED стопове на Hyundai IONIQ 5 N. 

       N Предварителна подготовка на батерията.

       Оптимизира клетките на батерията до най-енергоефективната температура. Изберете режим „Drag“ за кратък изблик на пълна мощност или режим „Track“ за повече обиколки. 
        
      4. Изцяло електрическият Hyundai IONIQ 5 N се носи в завой на състезателна писта.

       N състезателност.

       Тази функция допълнително оптимизира издръжливостта на EV на пистата с подход, извлечен от моторните спортове, за максимизиране на ресурсите за възможно най-бързи времена.

       Зареждане

       Отлична производителност при зареждане.

       Зареждайте у дома за една нощ или допълвайте на ултрабърза зарядна станция на пътя само за минути. Оборудван с иновативна 800V акумулаторна система за едни от най-бързите възможни времена за зареждане днес, IONIQ 5 N е съвместим и за 400V зареждане и AC зареждане.
          
       1. Икони на щепсела за зареждане. 

        Изключително бързо зареждане. 

        Батерийната система 800V на IONIQ 5 N може да добави 273 км пробег за 15 минути! Поддържа зареждане до 350 kW в DC свръхбърза зарядна станция – зареждане от 10% до 80% за 18 минути.

       2. Икони на щепсела за зареждане. 

        По-малко чакане. Повече гъвкавост. 

        Технологията 400V и 800V ви дава гъвкавостта да използвате различно зарядно устройство, ако един тип е зает.

       3. Икона на AC щепсел за зареждане.

        AC зареждане.

        Зареждайте у дома в през нощта или допълвайте в магазин за хранителни стоки, когато пазарувате – мощното вградено зарядно устройство с мощност 11 kW ви дава набор от гъвкави възможности за AC зареждане.

        Колко километра изминавате на ден?

        Изчислете дните между зарежданията на 48kWh батерия.

        120 km

        48 kWh

        3

        дни

        между
        зарежданията


        © 2024 Hyundai. Всички права запазени.