i20

i20

Акценти

Разпечатай

 • Print

 • Халогенни фарове с интегрирани LED дневни светлини
  Проектиран и развит в Европа, новият i20 привлича погледа и притежава рафиниран дизайн. Най-новата интерпретация на дизайнерския език флуидна скулптура 2.0 е още по-ярка със стилни двукомпонентни фарове с интегрирани LED дневни светлини

 • Задни LED светлини
  Задните светлини осигуряват различим високо-технологичен характер на автомобила. Едновременно с това те осигуряват максимална видимост и яркост.

 • Радиаторна решетка
  Характерната предна решетка се отличава с разделен на две профил, придаващ на i20 стилна нова „усмивка“
 • Панорамен стъклен покрив Купето на i20 е по-светло и просторно, благодарение, както на опционалния панорамен стъклен покрив, така и на най-доброто вътрешно пространство с своя клас.
 • Система за предупреждение при напускане на пътната лента (LDWS) Не трябва да се безпокоите повече от излизане от лентата, в която се движите. Системата ви предупреждава със звуков и визуален сигнал при всяко неволно нейно напускане.
 • Система за контрол на налягането в гумите Системата ви информира за състоянието на гумите през цялото пътуване чрез визуална информация на таблото
 • Равен под на багажника Страхувате се от големи куфари? Те вече не са проблем с равния под на багажника в i20. Задните седалки се сгъват частично или изцяло за да ви осигурят максимална гъвкавост при подредбата на багажа. Просто сгънете седалките и поставете багажа. Просто е!
 • Отидете на изтегляне тапет, е-брошура

Екстериор

Разпечатай

 • Print

ДИЗАЙН КОЙТО ЩЕ ВИ ЗАПЛЕНИ

От предните светлини, до спортната линия на покрива и от характерната линия до плавната C-колона, просто не можете да отделите поглед.

Радиаторна решетка

Ще бъдете запленени от стилната хексагонална решетка с хромен кант, която придава удивителен завършен вид на цялостното впечатление от автомобила.

Халогенни фарове с интегрирани LED дневни светлини

Това не са обикновени светлини. Те са уникални и осигуряват оптимална видимост и сигурност. Дневните LED светлини ви съпровождат до дома и след паркиране и заключване на автомобила

Фарове за мъгла

Допълнителните фарове ви помагат да шофирате уверено в дъждовни дни или при мъгла

Мигачи в страничните огледала

Всичко трябва да е подчертано в характерен автомобил Това важи и за огледалата. Страничните електрически,  отопляеми и широкоъгълни огледала в i20 не само са неустоимо атрактивни, но и имат тънки издължени мигачи за сигурни маневри.

Панорамен стъклен покрив

Пригответе се за вълнуващо пътуване на чист въздух с панорамния покрив, работещ с едно докосване.  Уникално и единствено в този клас, само при i20.

Високо монтиран заден стоп

Внимание, спирам! Високо монтирания стоп информира водачите зад вас, че спирате.

Задни LED светлини

Насладете се на гледката. Задните светлини са стилни, динамични и запомнящи се. А освен това са високо ефективни. Те са в пълна хармония със страничната линия и придават кристална видимост и деликатност.

 • Свръхтонирани стъкла За максимален комфорт и уединение задните странични стъкла и стъклата на задните врати са свръхтонирани.

 • Странична предпазна лайсна Фината странична лайсна се свързва прекрасно с предната и задната броня, придавайки аеродинамичен вид на автомобила и осигурявайки неговата защита от надраскване.

 • Колела Почувствайте изискания стил и високото качество със спортния дизайн на колелата на i20.
  Независимо дали ще изберете 15 или 16 инча, ще бъдете напълно удовлетворени от спортно-елегантния им вид.

 • Задни светоотражатели Без повече удари отзад. Спортни и динамични, задните светоотражатели с вградени допълнителни стоп светлини ви осигуряват видимост и увереност на пътя

Интериор

Разпечатай

 • Print

Ергономично и удобно вътрешно пространство на ваше разположение.

Купето е изпълнено с внимателно подбрани материали, създаващи висококачествена атмосфера, уникална за този клас.Персонализирайте i20 с характерен интериорен пакет и шофирайте комфортно зад новото табло. I20 e достъпен в множество външни цветове, вътрешни нива на оборудване и материали, от които да избирате.  Специален материал на таблото и вратите кореспондира с цветовете на седалките.

1 2 3 41234

Дистанционно управление от волана

Ръцете на волана и очите на пътя! Можете да правите още толкова много неща. Удобните бутони на волана ви позволяват да контролирате лесно звука, да провеждате обаждания, да имате достъп д важна информация и да настроите автопилота.

Зимен пакет

Благодат в студените зимни утрини. Почувствайте топлината и комфорта на отопляемите предни седалки. Те заедно с отопляемия волан работят в унисон за уютно зимно пътуване.

Жабка

Жадни сте? Наслаждавайте се на изстудени напитки от жабката, благодарение на функцията за охлаждане. Незаменимо при дълги пътувания.

 

Сгъваема задна седалка

Задната седалка може да бъде сгъната в съотношение 6:4 за да осигурят гъвкаво товарно пространство.

 

Багажник

Водещия в класа обем на багажника с обем 326 литра, може да бъде увеличен до 1,042 литра, чрез сгъване на задните  облегалки. Пода на багажника може да бъде повдигнат или свален при нужда, а в купето намират и множество места за съхранение на вещи и предмети.

 • Поставка за чаши Удобно разположена между предните седалки

 • Джобове във вратите 1.5 л. бутилки могат да бъдат сигурно прибрани в предните врати а задните могат да поберат такива от 1 л.

 • Пространство за вещи в средната конзола Допълнително отделение за вещи се крие под капака на подлакътника в средната конзола

Динамика

Разпечатай

 • Print
1.2 MPi

Новият 1.2-литров двигател Kappa разполага със система за изменение на фазите на газоразпределение (CVVT) както на всмукателните, така и на изпускателните клапани. Технологията оптимизира работата им за по-добра динамика, удължен пробег и по-ниски вредни емисии.

Трансмисия: 5-степенна механична

1.2 MPi1.4 MPi1.1 CRDi1.4 CRDi
 • 1.2 MPiНовият 1.2-литров двигател Kappa разполага със система за изменение на фазите на газоразпределение (CVVT) както на всмукателните, така и на изпускателните клапани. Технологията оптимизира работата им за по-добра динамика, удължен пробег и по-ниски вредни емисии.

  Трансмисия: 5-степенна механична
 • 1.4 MPiДвигателят 1.4 е изключително здрав и осигурява максимална мощност от 100 к.с. с удобна 4-степенна автоматична или 6-степенна механична трансмисия. Авангардната CVVT технология и леката конструкция от алуминиева сплав увеличават мощността и пробега.

  Трансмисия: 6-степенна механична или 4-степенна автоматична
 • 1.1 CRDiНай-новият дизелов двигател 1.1 осигурява мощност от 75 к.с. мощност и въртящ момент от 180 Н.м.
 • 1.4 CRDiТехнологично авангардният и мощен дизелов двигател е тих, чист и надежден.
  Куплиран с 6-степенна трансмисия, той предлага истинска наслада от шофирането при нисък разход на гориво, по-меко управление и финес на движението.

  Трансмисия: 6-степенна механична

 • Трансмисия 6-степенната ръчна трансмисия е стандартна за всички двигатели, с изключение на 1.25 MPi,, който е оборудван с 5-степенна. 4-степенна автоматична трансмисия е възможна за 1.4 MPi бензинов двигател.

 • Mc Pherson предно окачване Oкaчването тип Mc Pherson отпред осигурява идеален баланс между твърдост, комфорт и издържливост при движение.

Сигурност

Разпечатай

 • Print

Последно поколение технологии за спокойствие и сигурност

Говорейки за сигурност едно е ясно. Става дума за вас и вашето семейство. i20 разполага с най-новите технологии за да ви пази.

Система за предупреждение при напускане на пътната лента (LDWS)

Камера, монтирана в горния край на челното стъкло следи пътната лента и предупреждава водача при нейното напускане без подаден сигнал.

Система за следене на налягането в гумите (TPMS)

Налягането в четирите гуми се следи и системата ви информира ако то е ниско

Система за потегляне по наклон (HAC)

Системата отчита стръмните участъци и задейства спирачката автоматично за да предотврати тръгване на автомобила назад, особено при потегляне по наклон

Електронна асистенция на спирачното усилие при екстремно спиране (BAS)

Системата разпознава намерението за рязко спиране и прилага допълнително усилие върху спирачките за избягване на сблъсък.

Eлектронна система за динамичен контрол на траекторията (ESC) и система за контрол на стабилността (VSM)

За оптимално спиране, електронната система за динамичен контрол на траекторията автоматично разпределя количеството спирачно усилие към всяко колело, въз основа на данните от двигателя и пътните условия. А системата за контрол на стабилността позволява на автомобила да поддържа максимална стабилност и сигурност при потенциални условия за занасяне.

Антиблокираща система на спирачките (ABS)

Предотвратява поднасяне и блокиране на колелата при хлъзгав път или при внезапно спиране и предотвратява загубата на контрол

 • 6 въздушни възглавници Въздушни възглавници за водача и пътника до него, предни странични, и предни и задни възглавници тип завеса се грижат за безопасността при евентуален удар от различни посоки.

 • Автоматично включване на аварийните светлини при внезапно спиране (ESS) В случай на внезапно спиране аварийните светлини се задействат автоматично за да се предотврати евентуален сблъсък отзад.

 • Електрически стъкла Страничните стъкла могат да се задействат чрез бутон. Предните странични стъкла са с функция с едно докосване при вдигане и сваляне.

Удобство

Разпечатай

 • Print

i20 знае какво означава комфорт

Насладете се на уюта от максималното удобство и внимателно оформеното пространство

Система за подпомагане на паркирането напред и назад (PAS)

Паркирането не е било никога толкова лесно. Системата осигурява сигурно паркиране, благодарение на сензорите в предната и задната броня а звуков и видео сигнал информират водача.

Навигационна система

Чудесно интегрирана в интериора и лесна за използване навигационна система е оборудвана със 7 инчов LCD екран , работещ с докосване и Bluetooth™ система.

Дисплей на камерата за обратно виждане (RCD)

Все едно имате очи на гърба си. Дисплея на камерата за обратно виждане подобрява видимостта назад, подпомага водача при маневриране на заден ход и е особено полезна нощем.

Автоматичен климатик

Автоматичния климатик ви позволява да настроите желаната температура, а системата ще се погрижи за останалото. Можете да я използвате и срещу изпотяване на стъклата.

 • Интелигентен ключ и старт-стоп бутон Бутон стартира двигателя без нужда да вадите ключа от джоба или чантата си.

 • Аудио система (Радио/CD/MP3) Наслаждавайте се на любимата музика от радиото или вашия цифров носител чрез висококачествената аудио система.

 • Станция за включване на смартфон Станцията за свързване зарежда смартфона ви докато слушате музика от него или го ползвате за навигация.
  iPhone е запазена марка на Apple Inc.
  Google Maps е запазена марка на Google Inc.

 • AUX и USB връзка Портовете за AUX и USB осигуряват лесна връзка на вашите преносими устройства с аудиосистемата

 • Волан, регулируем в дълбочина и височина Регулировката на волана в дълбочина и височина се грижи за оптимална позиция при шофиране.

 • Сензор за дъжд Сензорът за дъжд задейства автоматично чистачките при първите капки и регулира автоматично скоростта им.

 • Табло “Supervision” с цветен TFT LCD дисплей Таблото на i20 e с цветен TFT LCD панел, който осигурява максимална видимост. За оптималния комфорт се грижат ясно оформените цифри и знаци а синьото LED осветление спомага за лесното прочитане на информацията и отмора на очите.

Спецификация

Разпечатай

 • Print
Изберете ниво на оборудване
РАЗМЕРИ Дължина (мм) 4035
Ширина (мм) 1734
Височина (мм) 1474
Междуосие (мм) 2570
Предна следа (мм) 1520-185/65R15; 1514-195/55R16
Задна следа (мм) 1519-185/65R15; 1513-195/55R16
Обем на багажника (VDA) (л) 326-с кит за ремонт/ 301 с пълноразмерно резервно колело
Обем на багажника при сгънати задни седалки (VDA) (хечбек/комби) (л) 1042-с кит за ремонт / 1017-с пълноразмерно резервно колело
Обем на резервоара (л) 50
ТЕГЛА Собствено тегло на автомобила (кг) 1040
Максимално допустимо тегло на автомобила (кг) 1580
Товароносимост (кг) 540
Максимално разрешено тегло на багажник на покрива (кг) 70
ДВИГАТЕЛ Тип Четирицилиндров, редови, DOHC
Впръскване Електронно контролирано впръскване, 4 клапана на цилиндър
Екологични норми Euro 6
Брой на клапаните 16
Диаметър и ход на буталото (мм) 71,0 x 78,8
Работен обем (куб. см.) 1248
Максимална мощност при об./мин. (EEC) (к.с.) 75 / 5,500
Максимална мощност при об./мин. (EEC) (kW) 55,2 / 5,500
Максимален въртящ момент при об./мин. (EEC) (Nm) 121,6 / 4,000
Степен на компресия 10.5
Гориво Безоловен 95
ПОСТИЖЕНИЯ Ускорение от 0 до 100 km/h (сек) 13.6
Максимална скорост (км/ч) 170
РАЗХОД НА ГОРИВО (Директива 2004/3/EC) Градски цикъл (л/100км) 6.5
Извънградски цикъл (л/100км) 4.2
Смесен цикъл (л/100км) 5
CO2 емисии (гр/км) 117
ТРАНСМИСИЯ Тип Механична, 5-степенна
Предавателни числа (1ва) 3.727
Предавателни числа (2ра) 2.056
Предавателни числа (3та) 1.269
Предавателни числа (4та) 0.906
Предавателни числа (5та) 0.719
Предавателни числа (6та) -
Предавателни числа (Задна) 3.636
Главно предавателно число 4.6
Съединител Еднодисков сух
УПРАВЛЕНИЕ Тип Рейка и пиньон с електро-усилвател
Сервоусилвател Електрическо серво-управление
Диаметър на обратен завой (м) 10,2
СПИРАЧКИ Предни Вентилирани, дискови
Задни Дискови/барабанни
Ръчна спирачка Механична, на задните колела
ШАСИ И ОКАЧВАНЕ Конструкция Самоносеща, напълно стоманена конструкция
Предно окачване Независимо, тип Mc Pherson
Задно окачване Независимо, със спирални пружини
Амортесьори предни / задни Телескопични
Колела 6.0J x 15“/ 6.0J x 16“
Гуми 185/65 R15; 196/55 R16
loading
Техническите характеристики, постиженията, разхода на гориво и нивото на вредни емисии са според данни на производителя и са измерени в идеални условия. Стилът на шофиране, качеството на използваните горива, редовната техническа поддръжка, налягането в гумите, задръстванията и характеристиките на терена, както и други фактори могат да окажат влияние върху разхода на гориво, нивото на вредни емисии и поведението на автомобила
Изображенията и информацията, изложени горе, биха могли да се различават за отделните региони. Цялата информация и всички илюстрации са базирани на данните, налични в момента на публикуване, и подлежат на промяна без предупреждение. Моля, посетете регионалната ни уеб страница или дилъра за повече информация.
Нагоре