IONIQ Hybrid

IONIQ Hybrid

Екстериор

Разпечатай

  • Print

LED дневни светлини

Динамични C-образни дневни светлини маркиращи предните отвори за въздух, които намаляват турбуленцията около предните колела

Биксенонови фарове

IONIQ Hybrid е оборудван с HID Bi-Xenon фарове с по ярък светлинен поток от стандартните фарове, рамкирани от динамичната C-форма на LED габаритните светлини.

Функция и дизайн в едно. Активни клапи в предната решетка

Динамично оформените предни фарове са естетическо прoдължение на предната решетка. Скрити в хромираната решетка са радарният сензор за интелигентния Cruise Control и активните въздушни клапи, които подобряват аеродинамиката при висока скорост. Син акцент в долната част идентифицира хибридния модел.

Джанти и гуми

IONIQ Hybrid се предлага с Еко 15 „алуминиеви джанти със спици в сребристо и черно и подобрени аеродинамични характеристики. Те са снабдени с гуми с ултра-ниско съпротивление при търкаляне. Налични са и Premium 17 „алуминиеви джанти с матово сиви елементи. Те са оборудвани с гуми, спомагащи за по-спортното управление и намаляват спирачния път.

Динамични детайли

Аеродинамичните огледала подпомагат оптималното движение на въздушния поток и свеждат до минимум шума от вятъра. Елегантните дръжки на вратите са хромирани за допълнително премиум усещане.

Ефективност

Плавният наклон на линията на покрива се слива естествено със задния спойлер. Резултатът е форма, която е едновременно спортна и аеродинамична.

Интегриран спойлер

Намалява турбуленцията и  същевременно увеличава притискащата сила за по-стабилно поведение на пътя.

Комбинирани задни светлини

Конвенционалните задни мигачи осигуряват ясен сигнал за намеренията на останалите водачи. От своя страна LED задните светлини са по-ярки, използват по-малко енергия и подобряват цялостния дизайн на Hybrid IONIQ.

Задно стъкло, броня и син акцент в задната част

Задната част на IONIQ е доминирана от характерни хоризонтални елементи, които подчертават спортната осанка.

Интериор

Разпечатай

  • Print

D-образен волан

D-образният волан с хромирани акцент придава спортно усещане

Винаги свързани

Комуникационния център на IONIQ  е достъпен чрез централния 8″ цветен сензорен екран. Apple CarPlay, и Live услугите с напълно нова навигация ще удовлетворят всяко ваше пътуване. Автомобилът разполага с премиум „Infinity“ аудио система и специално място за безжично зареждане на съвместими смартфони.

Многофункционално отделение за съхранение

Под централния подлакътник ще откриете  пространство, което е достатъчно голямо, за да побере таблет или книга. Налице е и USB порт за лесно зареждане.

Качество

Качеството в купето се подчертава от привличащи погледа  хромирани акценти на скоростния лост, педалите и праговете на вратите.

Интериорни цветове
Infinity премиум аудио система

Премиум аудио системата осигурява високо качество на звука чрез 8 високоговорителя, и отделен субуфер.

Дизайнерски акценти

Интериора на IONIQ Hybrid се отличава с елегантни елементи в синьо

Инструментално табло

Голям цветен дисплей осигурява цялата необходима информация като скорост, разход на гориво и енергийния поток на хибридната система. Той променя вида си  в зависимост от избрания режим на шофиране, икономичен или спортен.

Навигационна система

Най  новата навигационна платформа на Hyundai осигурява активни навигационни указания и информация, безплатни доживотни актуализации на картите и „Live“ услуги.

Пълна свързаност

Apple CarPlay е неразривна част от навигационната система за моментално свързване на смартфона ви

Безжично зареждане

Съвместими смартфони могат да се зареждат безжично на специално отделено място

Динамика

Разпечатай

  • Print
Хибридно задвижване

IONIQ Hybrid се задвижва от специално разработена  система която осигурява удоволствие от шофирането и същевременно черпи от ползите на хибридната система. Бензиновият двигател, електрическият мотор, литиево-йонната полимерна батерия и двойният съединител са проектирани да работят заедно с оптимална ефективност.

Бензинов двигател

1.6 двигател доставя 105 к.с. с водеща за класа енергийна ефективност.

Електрически двигател

Висок въртящ момент и висока ефективност са основните характеристики на електромотора с мощност 43.5 к.с. Той осигурява впечатляващо ускорение при стартиране, и може да добави допълнителна мощност при по-високи скорости, което позволява движение на ток  до 120 км/ч.

Литиево-йонна полимерна батерия

Батерията с висока мощност от 1.56 кВтч притежава много добри характеристики на зареждане/разреждане при  шофиране и регенерирането на енергия.

Избор на режим на шофиране

Икономичният режимът оптимизира разхода на гориво, а спортният  ангажира работни параметри, които променят превключването на скоростите, ускорението, твърдостта на волана и изгледа на дигиталните инструменти.

Електрическо ускорение

Максималният въртящ момент на електродвигателя е наличен от момента на старта, което води до впечатляващо ускорение, особено при ниски скорости.

Трансмисия с двоен съединител

IONIQ трансформира хибридната мощност чрез  трансмисия с двоен съединител, която осигурява бързо и отзивчиво превключване на предавките. Супер-ефективната 6-степенна трансмисия предоставя преки и бързи смени за спортно шофиране.

Лекота и пъргавина

Използването на лека стомана с висока якост и алуминиеви елементи в структурата, допълнени от многораменно задно окачване и по-нисък център на тежестта, осигуряват голяма стабилност и приятно пъргаво управление.

Безопасност

Разпечатай

  • Print
Система за следене на пътната лента

В случай, че превозното средство се отклони от лентата шофиране без сигнализация, системата регистрира това и реагира чрез звуков предупредителен сигнал към водача и активно коригиране посоката на завиване. Системата може да е животоспасяваща при евентуално заспиване зад волана.

Индикация за автомобил в мъртвата зона

Системата ви предпазва от всички страни като индикира наличието на автомобил в мъртвата зона за безопасно маневриране

Автономно спиране при препятствие

В готовност преди вас. Системата е проектирана, така че да ви предпази от потенциален сблъсък, използвайки данни от камера и радар за да сте максимално осигурени.

Интелигентен автопилот

Интелигентния автопилот следи обстановката около автомобила и поддържа постоянна дистанция спрямо автомобила отпред.

  • Оптимално разположение на батерията Задната част е защитена от удар и е с допълнителен товарен капацитет благодарение на рапзоложението на батерията под задните седалки.

  • 7 въздушни възглавници Две предни въздушни възглавници, две странични и две завеси с пълна дължина осигуряват цялостна защита на пътниците По желание въздушната възглавница на предния пътник може да бъде изключена.

Гаранция

Разпечатай

  • Print
Гаранция

Спокойствието е стандарт, защото Hybrid IONIQ е защитен от цялостна гаранция както всички нови Hyundai леки автомобили, плюс удължена гаранция за хибридната батерия. Хибридният IONIQ е с 5-годишна гаранция без лимит километри за задвижваща система, кормилната уредба, окачването и спирачната система.

Хибридна батерия

Хибридната батерия е с гаранция от 8 години или 200 000 км. (което настъпи първо)

Нагоре