IONIQ Electric

IONIQ Electric

Екстериор

Разпечатай

  • Print

Изваян от вятъра

LED дневни светлини
Динамичната линия на дневните светлини е с интегрирани въздуховоди, коиото разпределят насрещния въздух за намаляване на съпротивлението около предните колела.
LED предни фарове

Печеливша комбинация: LED светлините подобряват нощното виждане с по-висока светлинна мощност, като същевременно изискват по-малко енергия от конвенционалните фарове.

Формата среща функцията

Динамично оформените фарове са интегрирани в гладкия решетъчен панел, който интегрира в себе си радарния сензор за автопилота зад емблемата.  Елемент с цвят на  мед или сребро подчертава индивидуалния характер, в зависимост от външния цвят.

Оптимизирани колела и гуми

Цялостната енергийна ефективност е подобрена с 16 „алуминиеви джанти и гуми с ниско съпротивление при търкаляне, които са специално разработени за IONIQ Electric

Високоефективен и силно аеродинамичен силует

Чистотата на дизайна  на IONIQ продължава от предната до задната част. Лекият наклон на покрива се слива безпроблемно със задния спойлер. Резултатът е форма, която е спортна и аеродинамично ефективна.

Портове за зареждане

Удобно разположен на задната лява част на автомобила се намират стандартният порт за зареждане и портът за бързо зареждане, който може да зареди батерията до 80% само за 23 минути.

Интегриран дизайн

Хармоничното съчетание на задния спойлер с долната част на стъклото, задните светлини, контрастиращата броня и задната престилка потвърждават пълната цялост на дизайна на IONIQ.

Задни светлини

Уникални за IONIQ Electric са ярките LED задни светлини, които използват по-малко енергия и подсилват цялостния дизайн на автомобила

Интериор

Разпечатай

  • Print

"D"- образен волан

Спортният „D“- образен волан е оборудван с лостчета, които контролират променливото регенеративно спиране.

Винаги свързани

Свързването с IONIQ се осъществява чрез 8-инчовия цветен сензорен екран. Услугите на Apple CarPlay и новата навигационна платформа с LIVE услуги подобряват всяко пътуване. IONIQ идва с Premium Infinity Sound System и безжична зарядна подложка за съвместими смартфони.

Допълнителен характер

Интериора на IONIQ Electric е с допълнителен характер, благодарение на елегантните интериорни елементи в мед или бяло, в зависимост от външния цвят.

Централна конзола

Превключването между преден, неутрален и заден ход, режимите ECO, NORMAL и SPORT и управлението на електрическата ръчна спирачка се намират удобно в централната конзола за управление.

Голямо пространство за съхранение на вещи

Разположено между централната конзола за управление и таблото за управление, обширното пространство за съхранение е с обем 3 литра. Подготвени сте за всякакви ситуации.

Инструментално табло

Големият цифров цветен дисплей осигурява широк набор от информация за шофиране, включително скорост, използване на енергия, диапазон на шофиране и състояние на зареждане. Поведението на автомобила се променя в зависимост от режима на шофиране, ECO, NORMAL или SPORT.

Динамика

Разпечатай

  • Print
Електрическо задвижване

IONIQ Electric комбинира висока  мощност с компактна и лека акумулаторна, литиево-йонна полимерна батерия. Електрическия двигател е съчетан с  високоефективна редукторна предавка.

Електрически двигател

Мощният електрически мотор развива 120 к.с. и е с максимален въртящ момент от 295 Nm.

Система за загряване на батерията

Интегрираната отоплителна система загрява високоволтовите батерии, за да се увеличи максимално зареждането, производителността и диапазона на движение при ниски температурни условия.

Литиево-йонна полимерна батерия

Повишената плътност на мощната батерия доставя повече енергия, производителност и по-голям диапазон на движение. Батерията е разположена оптимално за максимално нисък център на тежестта.

Избор на режим на шофиране с бутони

Превключването чрез  бутони на централната конзола улеснява контрола на основните функции на управление.

Безопасност

Разпечатай

  • Print
Система за следене на пътната лента

В случай, че превозното средство се отклони от лентата шофиране без сигнализация, системата регистрира това и реагира чрез звуков предупредителен сигнал към водача и активно коригиране посоката на завиване. Системата може да е животоспасяваща при евентуално заспиване зад волана.

Индикация за автомобил в мъртвата зона

Системата ви предпазва от всички страни като индикира наличието на автомобил в мъртвата зона за безопасно маневриране

Автономно спиране при препятствие

В готовност преди вас. Системата е проектирана, така че да ви предпази от потенциален сблъсък, използвайки данни от камера и радар за да сте максимално осигурени.

Интелигентен автопилот

Интелигентния автопилот следи обстановката около автомобила и поддържа постоянна дистанция спрямо автомобила отпред.

Зареждане

Разпечатай

  • Print

Информация за местата за зареждане

Всеки IONIQ Electric е оборудван с разширена навигационна система (AVN), която включва категорията „Зареждаща станция“ в менюто си за интересни и полезни места (POI). Избирането на „Зареждаща станция“ ще идентифицира най-близките обществени станции за зареждане и ще ви води към местоположението на предпочитаната от вас станция.

  • Зареждане у дома IONIQ Electric е оборудван с кабел, който прави зареждането от стандартен контакт за 220V съвсем просто. Времето за зареждане е приблизително 12 часа.

  • Зарядна станция тип "Wall Box" Специалната станция за монтаж у дома "wall box" може да бъде фиксирана или подвижна и включва контролен блок, който е свързан независимо от битовата схема. Той използва трифазен променлив ток и може да осигури 100% зареждане за 4 часа и 25 минути.

  • Зареждане на път от обществени станции IONIQ Electric е съвместим с всички фиксирани AC обществени станции за зареждане. Времето за зареждане е около 4.5 часа.

  • Зареждане на път от бързо-зарядна станция Използването на източник на постоянен ток е най-бързият начин за зареждане на IONIQ Electric. Времето за зареждане е 30 минути при 50 kW и 23 минути при 100 kW.

Гаранция

Разпечатай

  • Print
Гаранция

Спокойствието е стандарт, защото Hybrid IONIQ е защитен от цялостна гаранция както всички нови Hyundai леки автомобили, плюс удължена гаранция за хибридната батерия. Хибридният IONIQ е с 5-годишна гаранция без лимит километри за задвижваща система, кормилната уредба, окачването и спирачната система.

Литиево-йонна полимерна батерия

Литиево-йонната полимерна батерия е с гаранция от 8 години или 200 000 км. (което настъпи първо)

Нагоре